zondag 21 februari 2021

Sneeuwklokjes aquarel.

Gister heb ik sneeuwklokjes na geschilderd van een foto van Printerest. Sneeuwklokjes bloeien vrij vroeg in het jaar en zijn voor mij altijd een voorbode dat de Lente er aan zit te komen. Omdat het klimaat zich toch wat anders gedraagt lag er vorige week nog een dik pak sneeuw en was het min 16 graden en nu schijnt de zon volop en is het plus 16 graden. Dat s toch wel een bijzondere ommezwaai, vind je niet?

Terug naar mijn aquarel. Aquarelverf heeft geen witte verf. Als je wit, zoals mijn sneeuwklokjes, wil maken moet je er voor zorgen dat je het wit gebruikt van het papier. Je moet het dus uitsparen. Dit kun je doen door een maskeervloeistof te gebruiken. Maskeervloeistof is een gom de het papier bedekt en wat je later kan verwijderen. Of je doet zoals ik heb gedaan, schadow painting. Je schildert dan om de afbeelding heen en laat de delen die wit moeten worden met rust. Later breng je dan details aan want bijna niks is  echt wit. 

en mooie foto zoeken of zelf een maken en dan natekenen. 

De tekening, met een gummetje haal je de dikste strepen weg want aquarel verf is transparant. 

Het schadow painting. Door de achtergrond te kleuren komende bloemen te voorschijn.

Het vaasje krijgt een kleurtje. 

De achtergrond en de sneeuwklokjes nog voorzien van details.

Even een overzichtje van mijn werkplek. 

En dan het eind resultaat. 


Vind je het leuk om meer proces foto's te zien van mijn werk en de technieken die ik gebruik? Laat het mij weten hieronder in de reacties.  1 opmerking:

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.