Omdat het onderwerp mij op dit moment erg bezig houdt wil ik er nog wat meer berichten aan besteden.
vandaag over suiker.
Waarom wordt suiker het witte gif genoemd en zijn er mensen die het vergelijken met drugs.
Kijk dat suiker slecht is voor je gebit dat weet iedereen wel
maar waarom stoppen ze toch overal suiker in??? Het is echt heel moeilijk om in de supermarkt iets te vinden waar ze geen suiker in hebben gedaan, dat is toch van de zotte!!!
Suiker is een middel om te conserveren.
Het is goedkoop en gemakkelijk te maken.
Mensen houden van nature van een zoete smaak en suiker is verslavend.
Allemaal redenen om suiker te gebruiken in een product. En wie heeft er belang bij dat wij als consument meer suiker gaan consumeren... de voedselindustrie... maar daar wil ik niet verder op in gaan, bekijk de link maar eens.
Suiker komt in Nederland vooral van de suikerbiet en wordt zo bewerkt (geraffineerd) dat alle voedingstoffen zijn verwijderd. Wat je overhoud is pure koolhydraten. Je lichaam heeft die voedingstoffen, die er uit zijn gehaald, wel nodig om die koolhydraten te verteren en omtrekt die voedingstoffen e.d. dus elders uit je lichaam. Hoe meer suiker je consumeert hoe meer je eigen lichaam uitput om het te verteren.
Wanneer wij geraffineerde suiker binnenkrijgen wordt deze in vrijwel onverteerde vorm zeer snel door ons lichaam opgenomen. Dit stimuleert het vrijkomen van een overmatige hoeveelheid insuline, een hormoon dat er voor zorgt dat onze cellen suiker kunnen opnemen en gebruiken als brandstof.
Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel weer verlaagd. Onze hersenen die deze metabolische processen in ons lichaam controleren, functioneren in een heel zuiver biochemisch evenwicht. Wanneer er grote hoeveelheden insuline worden afgescheiden door het eten van voeding waar veel geraffineerde suiker in zit, gaan je hersenen slechter functioneren en kunnen ze zelfs gaan hallucineren. Dit kan emotionele uitbarstingen tot gevolg hebben.
Wanneer je suiker eet ontstaat er een tekort aan brandstof. Omdat suiker geen nutriënten bevat (omdat ze tijdens het raffinageproces eruit gehaald worden) worden cellen als ze witte suiker verbranden, niet gevoed. In die toestand van ontbering raakt het brein verward, geïrriteerd, rusteloos en vermoeid. In eerste instantie lijkt suiker ons energie te geven. Echter, tegelijkertijd verhoogt suiker het serotoninepeil in de hersenen, een stof die je ontspant en slaperig maakt. Daarom krijgen we na suikerconsumptie vaak een vermoeid gevoel en hunker je weer naar iets zoets. Het is niet moeilijk te begrijpen welke kringloop er dan in stand gehouden wordt.Bron: Van deze website
Hierboven kan je het al lezen dat suiker als een drug werkzaam is want doet een drug niet hetzelfde!! Geen wonder dat ze het wel vergelijken met cocaïne en alcohol. En dat suiker verslavend is..... echt wel.... stop maar eens met het eten van suiker. Geheid krijg je ontwenning verschijnselen als hoofdpijn, trillen onweerstaanbare trek naar zoet, zelf heb ik ook erg veel kramp in mijn maag en zij. Als je suiker eet krijg je snel weer zin aan meer zoet. Verslavend dus...
Maar goed waarom wordt het gif genoemd. Hier vond ik een stukje wat ik wederom ga kopiëren.
In het woordenboek wordt onder gif verstaan iets dat negatieve werking heeft of tweedracht zaait.
Geraffineerde suiker voldoet al deze bovengenoemde criteria omdat het net zoals we boven bij alcohol – welke voor het grootste deel uit suiker bestaat – gezien hebben alle voedingsstoffen zoals aminozuren, mineralen, vitaminen, enzymen, essentiele olieen etc. uit het lichaam verwijderen, een gigantische zuur producerende werking heeft door de uitscheidings- en afvalstoffen van virussen, bacteriën, schimmels, parasieten en prionen welke suiker als hoofdvoedsel kennen, de basis oorzaak van vele van onze gebitsproblemen is, je dik en vet maakt en alles op zijn baan door het lichaam kapotmaakt en vernietigd. Geraffineerde suiker is na elektromagnetische straling en elektrische golven het gevaarlijkste middel dat ooit door de mensheid ontwikkeld is en in nagenoeg al onze voedingsmiddelen (geen levensmiddelen) wordt gebruikt als smaakmaker en conserveringsmiddel. Wij voorspellen dat iedereen die vandaag last heeft van stress, allergie en/of chronisch ziek is zeer snel (binnen 2-6 weken) opknapt wanneer hij VOLLEDIG stopt met het eten of drinken van suiker houdende producten.
Pff heftig stukje wel.
Toen las ik hier nog een hele rij met wat suiker eten voor gevolgen kan hebben voor je lijf,, nou daar wordt je dus echt niet vrolijk van en heel confronterend. :-(
Ik vond wel een bijna vrolijk filmpje over suiker op You Tube. In ieder geval heel duidelijk uitgelegd waarom suiker zo slecht is voor ons. Gek genoeg zie ik heel veel gelijkenis met wat ons is voorgespiegeld over het gebruik van vet...