donderdag 19 januari 2017

Snelle warme trui voor hond



Mijn lieverd is vandaag naar de trimsalon geweest en hij is van zijn dikke haardos ontdaan. Er is nog maar de helft van de hond of minder over. Maar het is koud en ja hij heeft het nu ook koud. Hij is natuurlijk gewoon binnen hoor en de verwarming staat ook aan en hij heeft een lekkere warme mand met een flink kussen en kleedjes. En toch moet hij zo nu en dan trillen. Hij moet even wennen.
Omdat wennen iets gemakkelijker te maken heeft  de baas een snelle trui voor hem gemaakt.


Gewoon van een oude trui van de baas. Je knipt de mouw af knipt er de boord vanaf of als je een hele kleine hond hebt hoeft dat ook niet. Knip twee gaten voor de voorpoten uit de trui en dan is je snelle hondentrui al klaar. Je kan hem nog afwerken maar dat heb ik niet gedaan. Misschien doe ik dat later nog eens. In ieder geval ligt hij nu lekker te slapen en heeft een warm truitje aan. Voor buiten heb ik wel een jas voor hem dan hoeft hij de trui niet aan.

Ik vond het idee hier.  Er staan op pinterest nog veel meer leuke ideeën.
Ik ben normaal niet van het aankleden van mijn hond hoor, het moet natuurlijk wel een hond blijven.
En volgens de trimster kan de hond er wel tegen. Hij heeft genoeg ondervacht. Hij is echter wel iets ouder en dan is het toch wel fijn om iets warms aan te hebben... maar dan wel een beetje stoer graag.






12 opmerkingen:

  1. Wat schattig! Een hondetruitje is wel nodig na een knipbeurt, zeker op dit soort dagen. Toen ik vanochtend op de fiets vertrok was het -4 !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is nu ook wel heel erg koud en hij is wel heel erg kort geknipt.... Handig zo'n snelle trui.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Staat wel heel erg stoer.
    Als is hij het er zelf niet helemaal mee eens volgens mij als ik zijn koppie zo zie.
    Maar hij heeft echt een jas uitgedaan en heeft dit jasje echt wel nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ahhhh... wat goed!! Ik ben ook niet van de hondenkleding, maar snap precies wat je bedoelt. Hondjes die wat ouder zijn of zich een keer niet zo lekker voelen, vinden dit heerlijk :-)) Ja, ze moeten er tegen kunnen, maar het contrast cv versus vorst is nu erg groot. En zeker als je net je APK-tje hebt gehad :-)) Gó Wessel!
    Liefs,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah ja wat moet dat koud zijn met dit weer inderdaad, brrrr. Wat een lief koppie heeft ie, schattig!
    Fijn weekend.
    Groetjes,
    Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed geregeld! Leuke foto's!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ach wateen lekker smoeltje en ja goed gedaan anders is het wel zielig zo kan ie snel wennen ,gaat niks boven heerlijke warmte

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De trimster die jullie hond getrimd heeft kan beter een iets dikkere vacht overlaten en zeker de hond niet wassen dat is helemaal niet nodig in de winter. Volgende keer als het weer zo koud is om een strip vacht vragen.

    Gr .Odette.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een snoezige hond. Ik kan me voorstellen dat hij met dit koude weer zijn warme vachtje mist. Goed dat je hem een fijne warme trui hebt gegeven. Dan hoeft hij niet meer bibberend rond te lopen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beetje een gekke vraag maar waarom breng je hem naar een trimsalon als het zo koud is? Kun je dan niet beter wachten op het zonnetje? XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij gaat 3x per jaar naar de trimster en dan komt het altijd voor dat hij in een koudere periode ook moet. Maar hij went snel hoor. Vandaag heeft hij het al minder koud. Tijdens het wandelen heeft hij een warme jas en in huis is het nooit echt koud. ;-)

      Verwijderen
  11. Het staat 'm leuk! En een simpel idee om van een mouw een (honden)trui te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.