dinsdag 28 oktober 2014

Bruidsboeket en andere bloemstukken.

De laatste uit de serie trouwen gaat over het bruidsboeket en de corsages en het bloemstuk op de auto.
Een hele uitdaging!!! Om je eigen bruidsboeket te maken.
Maar Oh zo mooi en bijzonder om te maken.
In eerste instantie wou ik een handgebonden boeket maar later vond ik een hulpmiddel waarvan ik dacht dat het beter paste bij wat ik in gedachten had.

Ik wilde een druppel/cascade vorm boeket gaan maken. Ik bestelde een birdy dat is een bruidsboeket
houder. Ze noemen het ook wel eens een microfoon.  Je kan de onderkant er af draaien en het boeket gewoon water geven. De bloemen steek je in de oase.


Ik ben begonnen met de lengte en de hoogte te bepalen van het boeket en heb daarna de breedte bepaald. Hier binnen heb ik het boeket opgevuld met eerst groen en later de bloemen.

Geweldig hé al die bloemen., Ik had alleen al 60 rozen, gerbera's, Asters, Chrysanten, Fresia's (een van mijn favorieten) Gipskruid, Orchidee , en bessen en heel veel groen in de tinten geel , groen, en grijs. Ik heb geen idee hoe die paarse/lila-achtige bloemen heten.
Een aantal bloemen heb ik op draad gezet omdat ze anders te kwetsbaar zijn. Het enige nadeel aan z'n Birdy is datje de bloemen er niet meer uit kan halen om te verplaatsen omdat dat een gat achter zou laten in de oase en je al een klein oppervlakte hebt voor relatief veel bloemen en groen. 


 Dus nogmaals, eerst de hoogte en de lente bepalen en de breedte van het boeket en dan opvullen en de bloemen mooi verdelen. Ik had de Birdy in een vaas gezet, wel zo handig. Om het boeket helemaal af te maken prikte ik in iedere roos een hartspeld van parelmoer en om het handvat kwam een rand van Galax blad en een ivoorkleurig stuk kant die vastgezet is met parelspelden.


Voor de corsage van mijn man koos ik dezelfde mooie bloemen (Galax blad, Roos, Orchidee en Aster)
en om de kleur van onze trouwdag Lila te benadrukken maakt ik er een spiraal van aluminiumdraad aan de corsage vast. De onderkant kreeg nog een speld met een parel.

De corsages van de gasten (45 stuks) maakte ik van een witte roos met gipskruid en klimopblad (DIY vind je hier) en wikkelde om de steel lila kleurig draad en een ivoorkleurig lintje. En niet vergeten een corsagespeld. Het draad hield dit ook goed op z'n plaats. In de rozen prikte ik een lila knopspeld.


 Voor de auto maakte ik een groot bloemstuk op een stuk oase dat met een rooster aan een zuignap is bevestigd en zo op de auto kan worden bevestigd. Handig is dat je het stuk oase kan vervangen dus je kunt de houder nog eens gebruiken... Het blijft goed zitten op gladde ondergrond. De chauffeur heeft er zelfs mee op de snelweg gereden zonder dat er ook maar 1 bloempje uit kwam...

Onze trouwauto met bloemstuk.


 En dan nu het resultaat van een dag lang bloemschikken, maar het was het waard en ik ben trots dat het me allemaal gelukt is. En hoe bijzonder is het datje je eigen boeket hebt gemaakt voor je bruiloft. Dat kunnen niet veel bruiden zeggen.

Mijn bruidsboeket.Het autobloemstuk en de corsage van mijn man.
Hier zie je het bruidsboeket/corsage tijdens de fotoreportage.


Foto van de zijkant van het boeket met onze trouwringen, gemaakt door de fotograaf.

Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om mijn boeket weg te gooien zoals zovelen doen. 
Ik heb het mee naar huis genomen en de onderkant van de birdy er weer vanaf gedraaid en op een vaas met water gezet. De bloemen hebben zeker nog een week gestaan en kon ik er dus nog langer van genieten. Ook het autobloemstuk heeft nog een dikke week op mijn vitrine kast gehangen.
Nu geniet ik vooral van de foto's7 opmerkingen:

 1. Fantastisch toch als je zelf je eigen bloemstukken kan maken voor je bruiloft ...
  Heeft een meerwaarde aan je georganiseerde huwelijk ...
  Mooie trouwauto ... dit moet een heerlijke dag geweest zijn ...
  Fijne dinsdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat!!! Wat een bloemschikkunst!!! en inderdaad wel heel erg speciaal als je zelf je bruidsboeket maakt!!! Ik vind het een hele uitdaging en een gigantisch werk, maar kan me best inbeelden dat je er ook gigantisch van genoten hebt!
  lieve groetjes
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De pluim paarse bloem heet Celosia.. weten we dat ook weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig wat heb je dat mooi gemaakt, mijn dochter heeft haar boeket wel weggegooid, best jammer vind ik ;-((

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt heel mooi gedaan, prachtig!!!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wauw...en nog eens wauw!
  Wat een prachtige bloemstukken...en fijn dat je er thuis zo nog even van hebt kunnen (na)genieten...knap en heel creatief ben je 'ook' met bloemen hoor!!

  Groetjes van Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.