maandag 16 juli 2012

Tierpark Nordhorn

Gister zijn we naar het Tierpark in Nordhorn geweest. Zo leuk om weer eens naar een dierentuin te gaan. Het is een kleine dierentuin maar toch hebben we er 3 uur lang langs de dieren gelopen. Het weer viel wel een beetje tegen en met enige regelmaat moest de paraplu te voorschijn gehaald worden. Koud was het zeker niet en tussen de buien door was het dan ook heerlijk.
Hier een aantal foto's van het park. en ben je eens in de buurt dan is dit zeker een aanrader, de prijzen zijn laag en gratis parkeren, kinderen tot 17 jaar betalen een lagere entree en mensen in rolstoelen zijn gratis. En vooral is het een mooi park  met veel bloembakken en zitjes, leuke doe- dingen voor de kinderen een speeltuin en vriendelijke mensen. PS: je mag je hond ook nog eens mee nemen aan de lijn, dat wel.

Prairie honden, zo schattig.
Bizon, het kalfje is zondag geboren en was dus maar een paar uur oud op deze foto.

Boerderij is Twentse stijl met een kruidentuin. Hier was de kinderboerderij met varkens, biggen, vele soorten kippen, geiten,en ooievaars.


Mama varken met net geboren biggen die warm gehouden worden onder een lamp,
zo schattig. Maar stinken!!!


Hier zie je een ooievaarsnest en de donkere lucht met nog meer regen. :-)

Apen kijken altijd leuk.
Foto geleend van de website.
Deze heb ik ook geleend van de website.
De apen zaten achter glas en zijn daarom moeilijk te fotograferen.

Nog een geleende foto. Een van de 2 panters.

Ook zo leuk die zee honden. Ze kunnen wel flink bijten stond er op het bordje, je geloofd dat toch bijna niet als je naar die mooie onschuldige oogjes kijkt.

Een flinke kooi met tig parkieten en ander vogeltjes. Je moest nog oppassen waar je liep en of er niet een tegen je aan zou vliegen. Ze aten zo uit je hand.


Het was een hele gezellige middag in Nordhorn. Meer informatie over het park vind je hier.

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke dierentuin. Ik ken Nordhorn wel, maar wist niet dat er ook een dierentuin is. Ik zie dat er ook een vakantiewoning is, dat is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk...en ook nog betaalbaar, dat is vandaag de dag helemaal wel prettig, ja toch...ha,ha!
  Het ziet er op de foto's allemaal ook goed uit, en zo schattig die kleine gevlekte biggetjes, en wat leuk dat al die vogels zo uit jullie hand aten..."al met al hebben jullie een leuke, gezellige middag gehad"!

  Nu nog even volhouden, de zomer is onderweg!
  Groetjes Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto's. Heerlijk zulke dagjes. En ja het weer, nou ja, met zijn allen schu ilen heeft ook wel weer wat.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.