vrijdag 15 juni 2012

Bloemschikken buitenkrans

De laatste keer voor de vakantie bloemschikken, wat gaat de tijd toch snel. We hebben een krans gemaakt met Sedumplantjes. Die steek je als eerst vast in de strokrans nadat je de aarde er zoveel als mogelijk hebt afgehaald. Je maakt een klosje wikkeldraad vast aan de krans en gaat mos om de krans vast wikkelen. De onderkant laat je vrij. Als dat klaar is ga je de krans verder decoreren met stukken touw, terracotyapotjes (waar je de afgevallen Sedum in kan doen). Je plak er met het lijmpistool nog wat schelpen op en eventueel nog wat ander deco en klaar is je krans. Ik heb de krans op de tafel van mijn tuinset gelegd en er een windlicht met kaars in gezet. De krans blijft de hele zomer en herfst mooi, gaat bloeien en met een beetje geluk overleeft het de winter en heb je in de lente er ook nog plezier van.


5 opmerkingen:

 1. Nou je bent weer goed bezig geweest...het zal vast leuk staan op je tuin tafel...en hopelijk groeit de sedum, van plezier, ook straks over de potjes heen!!!

  Een fijn weekend, groetjes van Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie krans. Je zal er inderdaad nog lang plezier van hebben.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Dinah!
  Mooie krans, lekker ook dat hij zo lang mee kan gaan!
  Fijn weekend!
  Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk met die sedum er in, staat heel stoer en landelijk! Kijk, daar zou ik nou zelf nooit opkomen.. ;)! Geniet maar lekker van het mooie resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie krans, daar kun je nog lang plezier van hebben! En nu nog mooi weer om er buiten van te kunnen genieten...

  Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.