donderdag 8 maart 2012

MERKLAP mijn eerste randjes.

Na een moeilijk start met uithalen en opnieuw beginnen, begint het wit met rode randjes lapje nu zowaar een merklapje te worden. Ik oefen driftig op de kruisjes en ze worden naar mate de randjes moeilijker worden al veel beter. Ik ga nu bij de eettafel zitten, bril op, grote licht aan, anders zie ik echt geen steek!!! Concentreren en dan maar borduren.


Ik ben nu nog één randje verwijderd van mijn eerste letter. Dat moeten eenvoudige stok letters zijn. Zoals de I, H en N enz. Daarna de cijfers en dan nogmaals een alfabet nu met sierlijke letters. Mijn naam en geboortedatum komen er nog op en het jaartal + de plaats (2012 en Enschede in dit geval). Ik hoop dat er dan nog plek is voor iets anders, een hartje of een boompje, beestje en vooruit nog een huisje :-)


Zo ver is het nog lang niet en dat komt ook niet als ik niet eerst garen ga halen want dat is bijna op. Ik dacht z'n streng garen krijg ik nooit op, jawel, dat gaat heel snel.
Ik zal mijn adresje vragen waar en wat en hoe. Ik heb z'n vermoeden dat er wel meer garens te koop zijn en ook veel verschillende rode tinten.

6 opmerkingen:

 1. Wat knap...wat ontzettend leuk maar
  wat een gepriegel.
  Ik zou dat echt niet meer kunnen zien.

  Leuk jog als hij straks af is!!!
  Ben benieuwd. Gezellige dag gewenst.
  Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Trudie,

  Het lapje krijgt een mooi plaatsje. Ik begin nu met de letters ook leuk. Z'n randje is wel goed te doen hoor, maar ja mijn ogen zijn ook wat minder aan het worden, zal de leeftijd wel zijn ;-) Ben je ook al druk in de tuin?

  Alvast een gezellig weekend.
  Dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Dinah, leuk dat je mee doet aan mijn give-away. Ben even op je blog komen neuzen, erg gezellig. Ik werk als verzorgende met dementerende ouderen en hoop na mijn 2de knie-operatie als ab-er verder te kunnen.Zie dat jij dat ook doet en ik ben je nieuwe volger geworden,groetjes Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Collega :-)

   Leuk dat je mij ook volgt. Minder leuk zijn die knieoperaties, hoop dat je aan de beterende hand bent.

   Alvast een zonnig weekend.

   Verwijderen
 4. waar kon ik die kant en klare lapjes stramien met ingeweven rode randjes kopen of bestellen??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anoniem,

   Hier heb je het webadres van de dame waar ik dat lapje heb gekocht.
   http://www.afkesmerklap.nl/

   Groetjes, dinah

   Verwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.