vrijdag 3 augustus 2012

Hobbykamer.

Zo ik heb alle spullen binnen die ik nodig heb om mijn hobbykamer mooi te maken. Dat wil zeggen, dat ik voor mijn tafel (een antieke Franse flapoortafel nog geen nieuw blad heb) Dat blad is erg slecht maar het onderstel is nog prima en mooi. Ik zit al jaren te denken wat ik zal doen met die tafel en nu wil ik er een nieuw blad op maken. Misschien verpest ik daarmee de hele tafel maar het is het proberen waard. In het blad zat houtworm en die heb ik in een grijs verleden behandeld en met heel veel plamuur heb ik de duizende gaatjes dicht gemaakt en daarna blauw geschilderd. Het is nooit echt mooi geworden en het blad is echt aan vervanging toe. Als iemand nog een goed idee heeft dan hoor ik het graag.

Ik ben al iets opgeschoten met het schilderwerk van de muren, daarna kan ik de stellingkasten gaan schilderen en in elkaar schroeven. Het is me toch een uitdragerij bij mij op de boven verdieping want de halve hobby kamer staat op de overloop en ik vond het ook tijd om de kledingkasten eens uit te mesten. En zo ben ik met van alles bezig.

Ooit heb ik eens geleerd dat het beter is om 1 ding aan te pakken en goed te doen en niet 10 tegelijk en half. Ik heb er blijkbaar niet veel van geleerd want het is me weer gelukt om met zoveel klussen  bezig te zijn dat ik het overzicht een beetje (lees helemaal) dreig te verliezen.

Ik heb onder tussen al wel de buiten verlichting aangelegd want die doos stond al meer dan een jaar in de bijkeuken te roepen om eens uitgepakt te worden. We hebben gister eindelijk tegels uitgezocht voor de keuken. Na bijna 2 jaar was dat ook wel eens nodig. We hebben een aantal tegels meegekregen om thuis te bekijken of het wel echt mooi staat. Kijk maar eens naar de foto.
Ach misschien komt de hobbyamer ook nog wel eens af. :-0

De Hobby kamer met de roze muur die ondertussen ral 9010 is.
Hier zie je een klein stukje van de tafel waar ik het over heb, er onder het mandje van Wessel want die gaat altijd mee naar boven als de baas iets aan het maken is.
De uitdragerij, Wat een puinhoop, vanavond stond er ook nog een strijkplank en 2 wasmanden. Je kon er niet meer lopen.
 De tegels die we uitgezocht hebben. Het zijn Friese witjes in 3 kleuren.  Zaterdag gaan we ze bestellen.
Hier mijn nieuwe stellingkasten, klaar om in elkaar gezet te worden en behandelen met Lazuur.
 En tot slot de tuinlampen die ik eindelijk eens in de tuin heb aangelegd.

En dan ben ik ook nog bezig met een patroontje dat ik veel eerder op mijn blog had gezet.  Het patroon omslagdoek van Kate. Echt heel gemakkelijk om te haken.
En ben ik bezig met de sokken voor Harry. En het muizenmannetje. En ik wil nog een mini Harry ga breien. En , en , en ,en........

Ik verveel me niet.
8 opmerkingen:

 1. Poeh Dinah... wat ben je ijverig en actief!!! Maar zo komen er weer mooie dingen tot stand! Geen zin om met dit mooie weer naar buiten te gaan? Nou, heel veel succes met alles, maar dat gaat vast wel lukken ;)! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt nog veel te doen... Succes met alles. En laat eens zien als er iets af is, zodat we kunnen meegenieten...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh...help, het duizelt mij al, laat staan jou...ha,ha!
  Maar ok, de buitenverlichting is klaar, en ziet er in ieder geval 'heel' gezellig uit hoor!
  En wat de de rest van je klussen betreft...dat gaat ook vast wel goed komen...ja toch???
  Ik zag een stukje van je, zoals jij hem noemt, Flapoor tafel! klinkt ook grappig, maar ik denk dat het een oude (engelse) Hangoor tafel is.
  Zo jammer hé van het bovenblad, is het blad echt niet meer op te schuren, en opnieuw te verven?
  Ik wens je nog heel veel sterkte met alle klussen...maar gezien hoe snel jij bent met het maken, van al je creatieve creaties...gaat het je zeker lukken!

  Een klusvol, en fijn weekend!
  Groetjes Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder noemde het altijd zo. Ik ben niet zo bekend met antiek. Er zit in het midden van de tafel een spleet van een cm. Ik weet zeker dat dit niet gemaakt kan worden. De tafel zelf is vrij laag en rond. Jij denkt dat het ene Engelse tafel is. Zou zomaar kunnen. Mijn moeder heeft hem gekocht van een buurman die in Frans antiek handelde. (ruim 30 jaar terug) Er waren ook nog stoeltjes bij. Heel klein en sierlijk met leder bekleding waar een ornament in het leer zat. Heel mooi maar niet bestand tegen 3 opgroeiende kinderen :-0 De tafel kreeg ik toen ik op kamers ging wonen. Misschien kan ik alleen het middenstuk vervangen door bv MDF. Ik weet het nog niet...

   Verwijderen
 4. Hellup, ik word al onrustig bij het lezen van je blog, maar het komt vast goed met alles. Er wordt hier ook wat intern verhuisd en dat geeft chaos, maar zo gaat dat toch meestal voordat het weer beter wordt. Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, jij bent lekker bezig !!! Heerlijk toch ?!!! Succes met je hobbykamer, leuke buitenverlichting, mooie tegels en ben heel benieuwd naar muis nr. 2, sokken en omslagdoek !!! :o)!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit hier echt van te genieten!!! Zoooooo herkenbaar!! Ik kan dat ook, ergens mee beginnen en onderweg ineens bedenken dat ik ook nog dringend iets anders moet en vervolgens aan het eind van de dag met een diepe zucht tot de conclusie kom dat ik nog niets ben opgeschoten! Zit er dik in dat ik dat nooit afleer..........

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor de tijd neemt om dat te bespreken, ik voel me echt sterk over en liefde meer te leren over dit onderwerp.http://www.inuwtuin.nl/buitenverlichting

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.