vrijdag 25 oktober 2019

Hondjes.

Je hebt poezenmensen en hondenmensen en ik ben een echt hondenmens. Ik vind ze zo leuk en natuurlijk heb ik zelf ook een hond. Het is een West Highland White Terriër en hij is mijn honden maatje voor al 15 jaar. Een oudje al met wel wat gezondheidsproblemen. Zo heeft hij nierfalen en een hartruisje. Hij is ook gedeeltelijk incontinent en draagt daarom een broekje. Een hondje van de dag zegt de dierenarts maar ik hoop toch nog wat langer van hem te mogen genieten. Zolang hij er nog lol aan het leven heeft blijft hij bij ons.

Een jaar of twee geleden is er geconstateerd dat ik allergische ben voor honden maar ook voor katten,konijnen en eigenlijk alle pluizige beestjes. Het is dan ook maar zeer de vraag of er nog een 2de hondje komt als Wes er niet meer is.

Ik vind het ook erg leuk om hondjes te schilderen en dat heb ik de laatste tijd dan ook gedaan. Ik ga er een aantal met jullie delen.


Dit is een aquarel van Wessel mijn hondje. Natuurlijk moest hij als eerste geschilderd worden. Het was zeker een uitdaging maar volgens mij is hij aardig gelukt.


Dit is een teckeltje die ik nageschilderd heb van een digitale bewerking van een foto. Ik zag dit schattige hondje voorbij komen op Pinterest en moest dit namaken. De eigenaar van dit prentje is https://nl.pinterest.com/kikipettee/ Hier vind je zoveel leuke printjes van dieren die je bij haar kan bestellen. 


Dit is een Boston Terriër. Ook al zo'n mooi hondje om na te schilderen. Ik vond een tutorrial op YouTube waar dit in gemaakt werd en dat heb ik gevolgd. Het origineel is van Maggielovesorbit. 


Ik weet eigenlijk niet of de vos wel een hond-achtige is? Ik vind dat hij veel op een hond lijkt dus mag van mij in dit overzichtje. Ik heb al eerder een vosje geschilderd. 


De laatste hond een Golden Retriever. Hij heeft ook wat goud in zijn vacht. Ik heb goud aquarelverf gebruikt. Ook al zo'n lieve hond.  Nu denk ik dat ik alle katten liefhebbers te kort heb gedaan maar ik maak het een beetje goed want ik heb ook al meerdere katten geschilderd waarvan ik eentje met jullie deel. 


Ik ben nu bezig met het schilderen van dieren kerstkaarten. o.a.een Flamingo en een Giraf een Olifant en nog een paar andere. Als alles goed gaat zijn ze half November te koop op mijn instagram account.  Momenteel ben ik erg druk met andere zaken dus hoop dat het gaat lukken. De Flamingo is al klaar en die is zo schattig. wordt vervolgd. 

8 opmerkingen:

 1. Ooooh, wat mooi!!
  Je hebt echt talent zeg.
  Wat zijn ze leuk en mooi.
  Wij hebben een labrador, een bruine, héél fotogeniek, dus om te schilderen zou ze ook best geschikt zijn😉.
  Jullie Wessel is ook een schatje zeg.
  Wat kun je veel houden hè, van zo'n hondje😍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige schilderijen. De laatste is mijn favoriet. Ik ben meer een kattenmens ondanks dat we ook een hond, een bobtail, hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige schilderijen, maar die van jouw eigen hondje is het allermooist. Hopelijk blijft hij nog een flinke tijd bij je.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi overzicht! Leuk dat je weer eens wat laat zien van waar je zoal mee bezig bent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer wel zo nu en dan iets te laten zien. We zijn nog zo druk met ons huis. Verhuizen en het weer je eigen maken kost veel energie. In de toekomst zal ik zeker weer wat meer gaan bloggen.

   Verwijderen
 5. Prachtige aquarels, vooral je Westy is erg mooi.
  Onze Westy is bijna 16 jaar geworden, ik heb geprobeerd hem te schilderen, maar het is moeilijk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie Westie is ook oud geworden. Mijn wes gaat snel achteruit hoop dat hij nog even bij ons mag blijven. Jammer dat het niet lukt om jullie hondje te schilderen. Waar loop je vast met het schilderen?

   Verwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.