vrijdag 1 december 2017

Muts.


Ik zag toch zo,n leuk patroon op Facebook voorbij komen van een muts.
Vooral de steek vond ik erg mooi. Het ziet er uit of de muts gebreid is ipv gehaakt. Ik had nog leuk garen liggen wat geschikt was want het moest wel bulky zijn en geschikt voor haaknaald 9 mm. Het is een Engels patroon. Bulky was geen probleem ik heb een dubbele draad genomen. Ik heb 42 steken als ketting gehaakt en dan maar in een spiraal om hoog haken. easy peasy. ;-)

Het hele patroon staat hier en is van Jess ze maakt veel leuke patronen voor beginners. de moeite zeker waard om even te gaan kijken.


Misschien was Bulky toch niet zo dik als dat ik dacht want de muts eenmaal af en gebruiks klaar vond ik hem toch aan de grote kant. Mocht je het patroon gaan maken dan raad ik je aan om in het begin al te meten of de muts niet te groot is en niet zoals ik gedaan heb vrolijk door haken en als die af is onder vinden dat het te groot is. Soms ben ik zelf ook wel een beetje een muts hoor. Je wilt het niet geloven maar ik heb de muts weer uitgehaald en ga nu zelf een patroon maken, dat is toch meer mijn ding. Dus wordt vervolgd met patroon.

Was alles nu voor  niks.... nou nee hoor want de steek is wel erg leuk en daar het ik dit filmpje van gemaakt. Je krijgt met deze steek een gebreid effect.


Hebben jullie ook wel eens iets uitgehaald?





12 opmerkingen:

  1. Ik kan ook nog wel een muts gebruiken :) oeps, zie ik dat je de muts weer hebt uitgehaald. Tja dat kan natuurlijk ook ;) Ja, ik ga zelfs nu iets uithalen, mijn woondeken, op de een of andere manier ben ik toch niet tevreden. Misschien had jij dat ook bij de muts. Veel haakplezier, Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zijn we toch mutsen. Maar jij hebt in elk geval weer wat geleerd. Ik vind het ook altijd lastig om de goede maat te bepalen. Blijft toch een beetje gokken. Leuke steek trouwens. Ben benieuwd naar je nieuwe muts.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O je hebt hem uitgehaald! Hij stond je heel leuk! Maar hij moet niet over je ogen glijden natuurlijk. Ben benieuwd wat voor een je nu gaat haken. Ik zag er een op YouTube, gehaakt met de pufsteek. Ook met uit leg er bij van een Nederlandse dame, ik ga me daar eens aan wagen. Maar ik haak nu veel aan me sprei op dit moment, die moet ook eens af. Groetjes Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke foto’s van jou! Dat was het eerste wat me opviel hihi
    De muts staat je goed, mooie kleur. En ja meten is weten inderdaad, zeker als je ander garen gebruikt maar sowieso wel vind ik, iedereen haakt of breit toch ook weer met een ‘andere hand’. Ik haak en brei altijd heel strak dus bij mij klopt het echt nooit ;)
    Ik ben benieuwd naar je eigen variant binnenkort, zal vast ook weer leuk worden.
    Fijn weekend.
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ze staat je anders heel mooi !!
    mutsen ,das een verhaal apart,heb eentje voor de kleindochter gemaakt in de puffsteek ,lijkt eerder een paddestoel dan een muts....en de puff steek haal je niet simpel uit .
    eentje voor de kleinzoon en die draagt zn pa ...beetje groot dus
    Die maten ,das proberen en passen en nog is ..
    vind het trouwens een plezante steek ,dus nog maar is eentje opzetten !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wel heel leuk, deze muts! Ja, ik heb ook weleens iets uitgehaald, omdat het niet naar m'n zin was. Om er vervolgens iets heel anders van te maken 😉.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke muts! Mooie kleur ook! Die kon vandaag in ieder geval al op en de rest van de week geloof ik ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke muts. Ze zeggen steeds : meten is weten, maar ben dat telkens vergeten :-)) Zo moet ik soms ook achteruit haken met gevolg ... hihihi ... maar we blijven bezig ondertussen!

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, wat een leuke muts! En hij staat je zo goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. I think this is one of the most significant information for me.
    And i’m glad reading your article.
    But should remark on some general things, the web site style is perfect,
    the articles is really great : D. Good job…
    ตารางบอล

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.