woensdag 14 oktober 2015

WIP- week.


Deze week heb ik besloten om eerst eens wat WIP af te gaan maken voordat ik me weer in een nieuw project stort.  Ja, ik ben even streng tegen mezelf. Ik vind het zonde om werk onafgemaakt te laten liggen en dus is dit wip-week. (work in progress). en dat lukt me aardig. 1 wip is al klaar en dat is een colsjaal infinty style. Ik heb de col gebreid met Fenna garen. Prachtig vind het het kleurenverloop  en het voelt erg zacht aan. Maar ik krijg er kriebel van vooral aan mijn gezicht en na verloop van tijd werd mijn gezicht er rood van. Daar ben ik maar mee gestopt. Het garen wat over was heb ik aan een iemand gegeven die er blij mee was.


Toch had ik al een flinke col gemaakt en om het dan te laten liggen. Dus de col afgehecht en er een randje omheen gehaakt. Staat toch ook erg schattig. Omdat ik de infinity col nooit zal dragen geef ik hem aan mijn schoonmoeder. Niet om zelf te dragen maar om mee te geven aan een hulporganisatie waarvoor zij zelf ook sjaals maakt.


de sjaal is gemaakt op een rondbreinaald met bamboenaalden. Ik moet zeggen dat mij dat heel goed bevalt. Het is wat warmer aan de handen en licht.De volgende wip is  ook al bijna klaar. Dat is een omslagdoek die ik te saai vond, vooral van kleur, en dus nu gepimpt wordt. Als het klaar is laat ik het jullie zien. En nu weer snel aan het werk... hup, hup...

11 opmerkingen:

 1. Ik zeg: Goed bezig! Ja, raar is dat met het Fenna-garen, volgens de wikkel is het 100 % acryl, maar er moet haast wel iets anders in zitten, want ik hoor meer over een overgevoeligheid. Ik heb er zelf gelukkig geen last van. Ik heb ook nog een bol in precies deze kleur liggen. En nog vier in grijs/wit/zwart. Dat is nog niet ineens een WIP.... Hooguit een vaag plan!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad; goed bezig!
  En ik vind het eindresultaat erg geslaagd. Je bent niet de enige van wie ik hoor dat ze niet tegen Fenna kan.... Jammer.
  Ook ik heb goede ervaringen met bamboe; ik heb een bamboe haaknaald 9. Heel licht en werkt heel plezierig.
  Succes met de volgende WIP!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig hoor! Fenna kriebelt inderdaad. Jammer dat je het zelf nier kan dragen, het is een mooei col geworden. Maar iemand anders zal er vast ook veel plezier van hebben.
  Bamboe naalden breien inderdaad fijner dan metalen naalden. En nog een voordeel volgens mijn man, ze tikken minder dan metalen naalden (mijn man vindt dat irritant, het tikken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja bamboe kan lekker werken ,mooi je sjaal jammer dat ie kriebelt,daar heb ik nooit geen last van gelukkig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. erg mooi en even wassen met eucalan dat maakt de kriebel een heel stuk minder :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt in elk geval iemand blij gemaakt met je sjaal.
  Nog veel succes met de andere WIP'S !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ken het probleem van de W.I.P's, er is ook zoveel leuks om te maken!
  Je col krijgt zo toch nog een mooie bestemming.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een leukie die draagt vast heeeeeeeerlijk!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mooi geworden!!!!
  op naar de volgende wip!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat deze col niet lief is voor jouw huid, maar gelukkig loopt iemand anders er straks dankzij jou toch hip en vooral warm bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een plaatje Dinah....mooi hoor!Ik heb ook nog 2 WIP's liggen en ben deze week ook weer even verder gegaan met 1 ervan na 16 weken niet aangekeken te hebben ;-) Uiteindelijk komt t wel een keer af,ha,ha...


  liefs
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.