vrijdag 19 juni 2015

Veld Bloemen Krans CAL - Deel 6: De Klaver en het Blad.

De klaver een hele bekende onder de veldbloemen vooral ook door het blad want wie heeft er niet languit in het gras gelegen om een klavertje vier te vinden en zo ook het geluk.


We beginnen met de bloem. Die wordt als een ketting gehaakt en daarna opgerold en vast genaaid om er een bolletje van te maken. De onderkant blijft plat, zo kun je hem beter op de krans bevestigen. Voor mijn krans heb ik er eentje gehaakt. Het patroon staat in pdf klik hieronder. 

Hier is het patroon. van de klaverbloem pfd.

Natuurlijk is de bloem niet echt af zonder het blad. Dus die haak je voor onder de bloem. Zo ziet de bloem er nog meer uit als een klaver.

Je kan het klaverblad op verschillende manieren haken mocht je het patroon hier onder te ingewikkeld vinden of misschien vind je het andere patroon wel veel leuker, dan kan je ook 3 kleine hartjes haken en die aan elkaar haken met een aantal lossen. Hier heb ik een gemakkelijk patroon van hartjes. Haak 3x het mini hartje.


Het patroon van het klaver blad wat ik gehaakt heb, zie foto hierboven vind je hier op pdf.


De krans is al aardig vol met bloemen maar er ontbreek natuurlijk nog eentje.
De klaproos.
Die haken we volgende week.

En heb je al gezien dat ik een extra patroontje heb gedeeld op  de blog: haak maar aan? Nee?



11 opmerkingen:

  1. HOLA AMIGA.. PASE A SALUDARTE, FELICITARTE POR TUS HERMOSOS TRABAJOS Y A DECIRTE QUE SIEMPRE ERES BIENVENIDA A MI HUMILDE RICONSITO EN EL QUE COMPARTO CON TODAS MIS TRABAJOS, INQUIETUDES... APARTE DE LA ACTUALIDAD EN MI PAÍS, ENTRE OTRAS TANTAS COSAS... SALUDOS, BESOS, BENDICIONES Y ABRAZOS DE OSO PARA TI Y TUS SERES QUERIDOS...
    ZHOBEYDA...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat en plezier beleef je aan je krans, maarreh heb je hem niet allang zelf af? Hihi.
    Zo lieverd ik heb al mijn Tante Betsy jurken die mee gaan ingepakt, nu nog wat kampeerspullen van de zolder naar beneden slepen, nou ja dragen en dan mag manlief het morgenvroeg allemaal in de mini proppen :p.
    Maarreh daar is hij een kei in hoor en gaat echt niet meer en ook niet minder mee toen we naar Engeland gingen vorig jaar ;) hihi. Dikke knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou je wel denken en dat is ook bijna zo. maar hij is nog steeds niet helemaal af. Moet nog verschillende bloemen en blad op de krans maken... Voor de krans hebik bijna alle bloemen met acryle garen gemaakt en in mijn voorbeelden in katoengaren. Dus ik heb inmiddels een overschot aan bloemen, hahahaha, gebruik ik wel weer... Ik moet nu nog een voorbeeld maken voor volgende week, de klaproos, die is lastig om te maken en om uit te leggen ook... komt goed hoor.

      Heerlijk vooruitzicht naar Berlijn.. Lekker gaan genieten van al het moois daar en van de minicamping meeting... tot gauw.....
      knuffel terug...

      Verwijderen
  3. Hey,
    Alweer zo'n leuke bloem. Maar volgende week komt mijn favoriet. De klaproos. In de meivakantie was ik in Italië aan het Gardameer en tijdens een wandeling zag ik velden vol klaprozen. Echt zo mooi. Fijn weekend.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn ook erg mooi en hebben z'n mooie rode kleur. Volgende week het patroon... nog ff wachten..

      Fijn weekend...

      Verwijderen
  4. Ik ben weer blij met deze bloem, morgen wordt ie gemaakt hoor...
    En ik ben maar eens snel gaan kijken op Haak maar aan; leuk dat lieveheersbeestje!
    Volgende week alweer het laatste bloemetje? Jammer ...

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-) lief is die he dat klein lieveheersbeestje. Volgende week de klaproos en daarna nog wat blad, want geen bloemen zonder bladeren...

      Lieve groetjes...

      Verwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.