zondag 15 februari 2015

Geurende krans DIY


Heerlijk ruikt het z'n krans van eucalyptusblad en het ziet er prachtig uit.
Het is niet zo heel erg moeilijk om te maken.
Hier een DIY om zelf aan de slag te gaan en de mooiste kransen te maken. Onder aan dit bericht geef ik nog wat tips over waar je nog meer een krans van kunt maken en een linkje naar mijn pintenrestpagina.

Laten we beginnen met de materialen die je nodig hebt.


* Eucalyptusblad 1 bosje is voldoende.
* Dik groen ijzerdraad.
*dun ijzerdraad of wikkeldraad
*een goede schaar of kniptang



Begin met het maken van een geraamte voor je krans, bepaal zelf hoe groot als je geraamte wordt. Je buigt het stevige ijzerdraad in vorm bv:een hartje vierkant of rondje zoals ik dat gedaan heb. Is je ijzerdraad niet stevig genoeg dan gebruik je twee stukken en maakt die aan elkaar met het dunnere ijzerdraad. Zo maak je de uiteinden ook aan elkaar vast. Trek er even aan om te voelen of het echt stevig vast zit. Niks zo vervelend als je krans opeens los schiet.

Knip steeds een tak van de eucalyptus af en bevestig die aan je geraamte met het dunne ijzerdraad of wikkel het vast met wikkeldraad. Zie foto.

Knip weer een takje af en maak die vast aan het eind van je eerste tak. Het moet elkaar iets overlappen, dan krijg je een mooie volle krans. Slinger de takjes ook door elkaar dan blijft het mooi zitten en krijg je een geheel. Ga verder tot je vind dat je krans mooi vol is en je het geraamte van je krans niet meer ziet. Naarmate de krans voller wordt is het wel lastiger om de takjes goed vast te maken. Je kunt er ook voor kiezen om de takjes aan elkaar vast te maken.

Maak nu nog een ijzerdraadje of mooi lint vast aan het geraamte en hang de krans op. Je kunt hem ook neer leggen of ergens tegen aan zetten of omheen leggen. Het is maar net wat jij met de krans wilt doen.

 Eucalyptus kransen drogen mooi in en blijven ook erg lang mooi.

Deze methode van kransen maken is ook geschikt voor andere geurkransen, wat denk je van lavendel of laurier. Kransen van ijzerdraad die een enkele draad hebben kun je ook gebruiken om houten kralen aan te rijgen of noten. Op mijn pintenrestpagina kransen en harten vind je heel veel mooie voorbeelden en andere ideeën voor mooie kransen.



8 opmerkingen:

  1. Wat is hij mooi! En bij bijzonder door zijn geur... die blijft ook lang. Heerlijk!
    Een fijne nieuwe week gewenst.
    Groetjes
    Miriam
    't Bezige Bijtje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is idd prachtig en wat zal het lekker ruiken bij jou

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig om te zien en ook nog heerlijk van geur.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt voor het volgen dinah...ik volg je nu ook, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk die geur! Leuk idee!

    Lieve groet, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Dinah, dank voor je lieve berichtje op mijn blog. Ik ben ook volger bij jou geworden. Leuk idee deze krans, die komt op mijn to do lijst! Liefs, Lotte

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.