zaterdag 8 november 2014

fotograferen.

Een jaar geleden kreeg ik een mooie digitale fotocamera op mijn verjaardag. Die heb ik altijd al willen hebben. Prachtige foto's maakt de camera en echt je ziet het verschil met een compact camera als je de resultaten naast elkaar legt.

Maar zoals veel mensen fotografeer ik eigenlijk altijd in de automatische stand. Ik vind dat daar maar eens verandering in moet komen. Wat ik ga doen is mijn camera beter leren kennen en ik laat jullie daar van mee genieten.

Ik haal mijn informatie van het WWW en als jullie suggesties hebben dan hoor ik het graag.
Feedback is welkom. :-)

Zoals ik al schreef zie je best wel verschil als je een foto maakt met de compact- of de digitale fotocamera. Nog beter zie je het verschil als je met de een een foto maakt in de automatische stand en de andere in de stand dat je zelf alles bepaald.

Beide foto's zijn gemaakt op dezelfde tijd.

Foto 1 is gemaakt met mijn compactcamera en staat in de automatische stand : de camera bepaald alles en gaf zelfs een flits om het tegen licht te compenseren.


 Foto 2 is gemaakt met mijn digitale camera en ik heb hem in de M-stand (manual) gezet zodat ik alles zelf kan bepalen (wel even geoefend) Geen flitser gebruikt. De instelling staat in de foto. (linker bovenhoek) Geen idee of het goed is (wie bepaald wat goed en slecht is?) maar ik vond het zo een mooie warme foto die beter tot z'n recht komt dan foto 1.


Mijn foto model had op foto 2 geen zin meer. hahahaha.

De volgende blog ga ik verschillende belichting tijden uitproberen.
6 opmerkingen:

 1. Zo, dat is zeker een groot verschil! Prachtig, de kleuren van de tweede foto!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf je 2e foto, prachtig evenals de mooie Wessel...
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan je niet veel tips geven, ben al lang blij dat ik het met een compact camera red ;) maar ik heb wel een inspirerende blog voor je en misschien kan je haar eens mailen. http://lucy365daysii.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar! Ik heb een spoedinstructie van mijn toenmalig afdelingshoofd gehad...toch wel handig ;)

  Fijne zondag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De 2de is veel mooier en ondanks dat Wessel geen zin meer heeft blijft hij een knapzak!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whahaha wel lachen die tweede foto en hij is beduidend mooier. Tsja ik maak alleen nog foto's met mijn i phone...maar dat is natuurlijk niet te vergelijken ;). Lief dat je reclame voor me wilt gaan maken bij de Heerlense tak van de familie :D. Dikke knuff!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.