dinsdag 4 juni 2013

Dit geloof je toch niet???

Dit is me nog nooit eerder overkomen .Lees maar mee...
Deze brief schreef ik aan Esther oa van het blog  Espiratie

Ik schreef je in de mail dat er iets jouw kant op wilde komen. En gelukkig ben je nieuwsgierig want anders had ik haar toch wel om moeten praten. Nou ja het begon allemaal op woensdag avond toen ik met mijn net gemaakte bloemstuk naar huis reed. Het was donker en het motregende een beetje. Ik rij al niet graag in het donker en als ik dan ook nog rare geluiden uit de auto hoor komen vind ik het nog onprettiger. Ik hoorde een soort brom, je weet maar nooit wat er aan de hand is. Ik was blij dat ik thuis was en met de bloemstukjes ging ik de voordeur door en weer hoorde ik een soort brommen. De auto kon het niet zijn want die stond voor ons huis. Raar zou ik toch iets nog niet goed hebben aan mijn oren. Ik heb voor 3 weken terug oorontsteking gehad en de huisarts had gezegd dat je nog een tijd lang last kon blijven houden. Wessel stond al blaffend en druk doende op mij te wachten en het gebrom was weg.  Ik ben met Wessel gaan wandelen en daarna was het tijd om naar bed te gaan. De volgende morgen zat ik met een heerlijk kopje koffie te genieten van mijn bloemstuk. Ik dacht laat ik het nog maar eens omdraaien misschien is de andere kant nog mooier. En toen hoorde ik het weer…… broemmmm nou meer zoemmmmmmm en toen zag ik haar. Een schattig maar nog jong en klein. Ze was al druk met het verzamelen van honing en zoemde er vrolijk op los. “Hallo” zei ze. Ik deinsde terug want schrok er natuurlijk van.  Hallo, zie ze nogmaals. Nou ja,, je snapt dat ik eerst even mijn ogen moest wrijven want  dit geloof je toch niet.  “Hallo”zei ik. Ken jij Esther?” vroeg ze. Esther van het blog Esperatie??” Ja, ja”, zei ze snel..”Wil je mij naar haar toe sturen???”Hoezo?? was mijn eerste reactie . Een heel verhaal over hoe ze gehoord had dat Esther hommels zo leuk vind en dat ze  graag bij Esther wil gaan wonen. Kwam er als stortvloed uit. Ja zo zijn hommels, ze zijn nogal haastig en snel en werken zich helemaal suf.  Ik vond wel dat ze mij erg voor het blok zette en vertelde haar dat Esther misschien wel helemaal niet op meer familie zit te wachten. Ze heeft het al druk genoeg met haar Ezeltjes en varkentjes en de kat en de hond die veel zorg een aandacht nodig heeft. En dan alle mensen van de tuin. Esther heeft het echt veelte druk. Maar ze wou er niet over horen en kwam bij ieder argument met een tegen sputter. Hoe ze Esther zou kunnen helpen in de tuin en de varkens in slaap zou zoemen en de ezels zou lijden naar de lekkerste grassprieten. Hoe ze tuinmensen zou plagen als ze stiekem een dutje zaten te doen door irritant rond hun neuzen te gaan zoemen. En dat ze ook nog al haar andere hommel activiteiten zou verdubbelen als ik haar maar naar Esther zou sturen. Tja wat doe je dan.
Het kleine hommelmeisje had mijn hart gestolen en ze was zo vastberaden om naar Esther toe te gaan dat ik ja heb gezegd. Hoe pakken we dat aan. Want een hommel versturen doe je niet zo maar….. Het hommelmeisje zei dat als ik nog een bloem zou haken en een bloemenkaart er bij zou doen dat ze dan genoeg honing voor onderweg zou hebben. Dus dat heb ik gedaan.

En hier is ze dan. 

Zaterdag heb ik haar op de bus gedaan en ik hoop dat ze goed is aangekomen. Het is toch een flinke reis vanaf het oosten. De dame van het postagendschap zei nog dat ze waarschijnlijk dinsdag aan zal komen... Ik heb een paar fotootjes van haar mogen maken maar wou die pas laten zien op het moment dat ze aangekomen is.....Het patroontje komt van Grietje Karwietje en vind je hier. 
Ik heb er een sleutelhanger van gemaakt met extra lntjes waar ik knoopjes op genaaid heb. 
De onderzetter is een een niet bestaand patroon.


24 opmerkingen:

 1. hahah Dinah wat een geweldig verhaal en wat lief en mooi gemaakt !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik verklap nog niks maar hou mijn blog (Espiratie maar in de gaten) zzzzzzzzz

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig verhaal..heb met een glimlach op me mond het gelezen. Ben benieuwd naar de eind story ik ga snel op zoek naar de blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuk verhaal.Ik hoop dat ze het bij esther goed naar haar zin krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattige hommel en wat lief van jou dat je haar wens vervult ;-) Ze zal een heel goed leven krijgen bij Esther!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oww leuk die hommel!!!
  was ook van plan binnenkort wat bijen te haken.. lekker zomers!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt een brief terug lieve Dinah op Espiratie.blogspot.com XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een superlieve actie!!, heel gaaf, nog een Hommeltje erbij en nog wel mee in de wandeltas!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat enorm lief! En ik ken Esther een beetje en die zegt niet gauw nee tegen een beestjesvriendje. Het is een schat en een eer dat het hommelmeisje bij haar mag wonen. Ze kan zich geen beter huisje wensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schattig en een bijtje erij kan altijd in de beestenbende...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hihi wat een leuke verhaal. En wat een lief bijtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha leuk verteld! Lief hommeltje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg lief zeg! Dat vindt vast een goed plekje!
  jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke hommel! Wat lief van je!

  Groetjes, Vera

  P.S. Patroontje van de Engelse drop komt van het blog Haakfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vandaag is Björk-Dinah te zien op boelinlove.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ben er met manlief 3 daagjes tussenuit geweest in ons eigen landje,maar dit heerlijke blogverhaal van je had ik al gelezen op mijn smartphone...zoooo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een lief hommeltje!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.