dinsdag 8 mei 2012

Tipje van het schilderij.

Het gaat nog niet echt lekker hier, ik ben smoor verkouden en mijn holtes zitten vol. Er komt  me weinig tot niks uit handen en ik heb daarom besloten om alvast een tipje van mijn schilderij in wording te laten zien.

Hier schreef ik daarover in mijn blog. Het is een flinke klus want het zijn 2 schilderijen. Het wordt volgens mij wel mooi en ik kan dan ook niet wachten om het eind resultaat te laten zien, maar ahum zo ver is het nog lang niet.

Ik ben benieuwd of jullie aan de hand van onderstaande foto al kunnen raden wat het wordt. In het midden van de foto zie je een stuk hout dat is mijn schildersezel en hoort niet bij het schilderij. Je ziet hier dus twee schilderijen een van de zijkant en eentje ongeveer in het midden. Nog een hint een zeer beroemde impressionist en grondlegger daarvan heeft ooit ook dit onderwerp geschilderd. Hij is een van mijn grote voorbeelden.

Vanmiddag ga ik weer verder met het schilderij (de schilderijen) de basis staat er nu op en nu is het een kwestie van details en verder uitwerken. Het lastige aan een schilderij vind ik wanneer is het af!! Op een gegeven moment moet je tegen jezelf zeggen en nu is hij klaar, naam er onder en ophangen.
Ik wou dat ik al zo ver was

Wordt vervolgd.!!


5 opmerkingen:

 1. Oeps.. ik dacht dat dit al een deel van 1 schilderij was, en vond het meteen mooi, ha ha! Nu maak je me pas echt nieuwsgierig!! Jij ook zo aan het snotteren? Sterkte hoor! Ik ben al zes (echt waar!!) weken bezig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo lang al verkouden, pfff niet best, jij ook beterschap. Het schilderij wordt, al zeg ik het zelf, best mooi. Ik ben alweer een stukje dichterbij de onthulling.

   Groetjes, dinah

   Verwijderen
 2. Moeilijk raadsel hoor..., ik moest aan Van Gogh denken.., maar welk schilderij dan???
  Maar de kleuren zijn mooi!
  Sterkte met je verkoudheid, je kunt er helemaal zat van worden zo irritant!

  Beterschap en groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij zijn het de beroemde waterlelies van Monet.
  Groetjes,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt. Het zijn inderdaad waterlelies die ik aan het schilderen ben. De schilderijen lijken trouwens niet op die van Monet hoor!! Binnenkort laat ik ze zien want ik ben vandaag flink opgeschoten en ga zo nog een uurtje schilderen. wordt vervolgd.

   groetjes,dinah

   Verwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.