zaterdag 12 mei 2012

Queen Anne's Kant

Surfend over het net vond ik  weer iets heel bijzonder moois. Een bracelet van lace. Een armband van kant. Heel mooi gemaakt en omdat ik iets met sieraden heb vond ik het een uitdaging om z'n patroon uit te gaan proberen.


Dit is nog een broddellap maar ik heb al speciaal kant garen gekocht en ga nu met het echte werk beginnen. Mocht het echt heel mooi worden dan zal ik de beschrijving zelf op mijn blog zetten.

Alles is in het Engels en er is volgens mij nog geen Nederlandse vertaling. Officiële naam is Queen Anne's lace. Je kan  dit patroon ook gebruiken om een sjaal te haken je gebruikt dan een flinke haaknaald en dito garen. De meest duidelijke tutorial vond ik hier
Nog een vond ik hier. maar dit patroon is wel iets anders. Op You Tube vond ik dit. Aan de hand van het You Tube filmpje heb ik mijn Queen Anne's Lace gemaakt.

Zo dan ga ik nu maar eens aan de slag met mijn nieuwe haakwerk. En O, ja de schilderijen vorderen al aardig, nog even geduld. Het ruikt hier heerlijk naar zelf gebakken appeltaart en de zon schijnt, heerlijk toch?

Allemaal, die nog een moeder hebben en zelf moeder zijn, een hele gezellige Moederdag morgen. En anders een fijne Zondag.


2 opmerkingen:

 1. Wat een creatieve bezige bij ben je zeg. Wat leuk dat je ons daarvan laat meegenieten op je blog. Ik ga je zeker volgen. Enne, die Seringen mag je natuuuuuurlijk schilderen, waarom niet, ik zou het heel leuk vinden zelfs.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Marian,

   Leuk dat je mij ook wil volgen.
   Ik ben stiekem al een beetje begonnen met de Seringen te oefenen want ik wil er een aquarel van maken en dat heb ik in eeuwen niet meer gedaan. ;-) Ik laat je het weten als het klaar is.

   Groetjes, dinah

   Verwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.