maandag 21 oktober 2013

Herfst

Herfst, herfst wat heb je te koop?


Van dit blad kan je niet genoeg hebben. Zelfs voor suikerloze mensen zoals ik gewoon chocolade met heel veel cacao 85%. Heerlijk.



vrijdag 18 oktober 2013

Weinig...

Ik heb weinig om te laten zien op handwerk gebied. Ik ben wel bezig met iets maar dat duurt wel even voor het klaar is. Ik heb de haaknaald eens laten liggen en de breipennen weer opgepakt en niet zomaar breipennen maar rondbreipennen. Dat had ik nog nooit gedaan. Met behulp van dit filmpje waar heel goed uitgelegd wordt hoe je moet beginnen, ben ik aan de slag gegaan. Steken opgezet en breien maar. Heel handig is dat je alleen maar recht hoeft te breien.

                            

Nu ga ik lekker nog niet verklappen wat het wordt, ook al zijn de mogelijkheden wel beperkt tot sjaal, muts of sokken, volgens mij ;-) hahahaha.

Wat voor garen ik gebruik vertel ik wel want dat is Fenna van de Wibra. Die had ik al een tijdje in huis.

Haken gaat wel 10x zo snel als breien dus voorlopig heb ik genoeg te doen. Hier alvast een paar foto's van mijn nieuwe werkstuk. Ik vind het kleur verloop van dit garen zo mooi. Echt prachtig die kleuren die van dat rood naar paars naar groen en blauw over gaan.

Ik ga weer snel aan de slag.

Ik ving ergens op dat het volgende week erg mooi weer wordt dus kunnen we volop genieten van de herfst.

Fijne vakantie allemaal.






donderdag 17 oktober 2013

Herfst bloemstuk.

Ik heb gisteravond weer een mooi bloemstuk gemaakt. Gelukkig kan dit stuk indrogen want dan heb ik er na de vakantie ook nog iets aan. Het is een krans  (die zijn heel goedkoop bij de Action) en er is een basis op gemaakt met groen van Eucalyptus en klimop.



 Daarna zijn de kalebassen er op gekomen en met allerlei andere vrolijke herfst takken en bloemen versierd. (bessen, lampionnetjes, distels, oa) Er zitten ook foam roosjes in, nou die blijven heel lang mooi ;-) Ik heb er nog wat kokos sliertjes op gedaan voor een extra leuk effect.



En dit is de krans van boven gezien. Het onderbord had ik nog en is van glas in een diep rode kleur. Een vriendin heeft een windlicht in het midden van de krans gezet. Vond ik ook een heel leuk idee.

Iedereen alvast een fijne herfstvakantie.

maandag 14 oktober 2013

Op surftocht.

Soms kom je al surfend op de meest grappige site's terecht. Hier vond ik er eentje. De 5 euro markt. Mensen die zichzelf en diensten aanbieden voor 5 euro. Leuk om te lezen wat ze daar voor willen doen. Ik zie wel weinig handwerk activiteiten dus misschien is er iemand die een granny of 2 wil haken voor €5,- of een sleutelhanger???

Of wat dacht je van de ruilen site. Mijn Fender gitaar voor een playstation bv.. Echt leuk om even tussen te snuffelen.

Of deze de weggeef winkel. Tja als je het naar het goed brengt wordt daar ook weer iemand rijker van....













Of deze gratis proefmonsters.. zelf heb ik daar niet echt goede ervaringen mee omdat ze wel erg veel van je willen weten en jaren na je monster nog bestookt wordt met reclame...

Of de gratis af te halen site. voor nog meer spullen die een plekje zoeken.

We bezitten zoveel spullen dat we vaak niet weten wat we er mee moeten doen. Je gooit dan iets wat eigenlijk nog prima werkt of is weg. Naar de stort want op verkoopsites willen ze het niet hebben en soms worden je spullen ook niet bij het goed geaccepteerd. Gratis af te halen is dan nog te veel.... We leven in een rare wereld.
O, ja en om niet geheel in mineur af te sluiten vond ik dit ook nog op het www.
Ik vind dit erg grappig. We eten straks ook spaghetti hahahaha zal ik het proberen??


vrijdag 11 oktober 2013

Photo Challenge op vrijdag

Vandaag alweer vrijdag wat gaan de dagen toch snel voorbij.
Vorige week was het dierendag en vroeg ik je een foto te maken van een dier. Ik heb natuurlijk Wessel maar dat lag wel weer heel erg voor de hand dus heb ik een foto gemaakt van een mees die hier regelmatig tussen de violen op zoek zijn naar iets eetbaars. Nog even en het is tijd om weer mezenbollen op te hangen.

Ik moet even een paar weken overslaan omdat we er lekker tussen uit gaan met zijn tweeën. 
Het is herfstvakantie en misschien is dat wel een leuk onderwerp om te fotograferen voor
vrijdag 1 november.

Heb je een leuke foto van een dier link je foto dan hieronder.

Ik wens jullie een fijne herfstvakantie toe en tot gauw.



vrijdag 4 oktober 2013

Photo Challenge op Vrijdag

Deze week geen eigen foto maar een van het WWW. De foto is prachtig en staat al een aantal weken op mijn bureaublad. Het past helemaal in het thema van deze week: gekleurd blad en omdat het vandaag dierendag is pas het ook heel erg goed.

Ik heb de griep en kon daarom geen eigen foto maken. Het gaat al iets beter hoor!!! dus don't worry :-)
Hier mijn bijdrage:


Link hier je foto:

En omdat het dierendag is lijkt het me leuk om dat onderwerp voor volgende week te kiezen.
Een dier.


dinsdag 1 oktober 2013

Bitter Sweet: Appeltaart

Onder de naam Bitter Sweet wil ik zo nu en dan lekkere recepten of ander wetens waardigheden over voedsel plaatsen. Ik heb er nu een tabblad voor aangemaakt.
En vandaag is dat een recept die ik vond op internet voor het maken van appeltaart.

Want het is appeltijd, altijd zo rond mijn verjaardag,  maar dit jaar waren ze later, de nieuwe appels bedoel ik. Heerlijk zijn ze en wat is dan lekkerder dan home made appeltaart,

 volgens mij het meest gegeten gebak in Nederland.... of zou het toch slagroomtaart zijn?? Nou ja. Ik zie in ieder geval nooit ergens staan Hollandse slagroom taart met koffie maar altijd appeltaart. Ook in het buitenland trouwens.


Ik heb natuurlijk de appeltaart gemaakt met "zonder suiker" dat wil zeggen wel met vervangende suiker maar alles met een lage glycemische index, dus bv: agavestroop, kokosbloesemsuiker, maar ook het meel is anders. Ik gebruik amandelmeel en speltmeel. Eigenlijk precies wat er in het recept staat. Ik heb wel door de appels nog wat steviadruppels gedaan want ik houd nu eenmaal van een wat zoetere smaak.


Het recept vind je hier.

Verwarm de oven op 180C en vet een springvorm van 20 cm in. Zelf gebruik ik op de bodem altijd bakpapier.

De bodem:

75 gram roomboter  / kokosolie
50 gram agavesiroop
snufje zout
beetje citroenrasp
65 gram  speltmeel
50 gram amandelmeel

Vulling 

750/ 1 kg appels in blokjes
beetje kaneel en kokosbloemsuiker of enkele druppels stevia.
rozijnen naar smaak


Kruimeldeeg bovenkant

80 gram koude roomboter / kokosolie
50 gram palmsuiker / 50 gram agavesiroop
snufje zout
beetje citroenrasp
65 gram spelt
50 gram amandelmeel

Bereiding:

Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een deegbal. Laat deze een half uurtje in de koelkast rusten.
Bekleed met het deeg voor de bodem de springvorm. De bodem en een heel klein beetje de zijkant.
Vul de taart met de appelvulling.
Maak het kruimeldeeg, snel de ingrediënten verkruimelen tussen je vingers zodat je brokjes krijgt.
Stort het kruimeldeeg op de vulling, heel licht aandrukken.
Bak de taart op 180 graden in 45 minuten goudbruin.
Eventueel stukje folie op de bovenkant na een half uur, dit tegen het verbranden van het amandelmeel.

En nu smullen maar.... Lekker met een flinke lepel Crème fraîche .