vrijdag 18 oktober 2013

Weinig...

Ik heb weinig om te laten zien op handwerk gebied. Ik ben wel bezig met iets maar dat duurt wel even voor het klaar is. Ik heb de haaknaald eens laten liggen en de breipennen weer opgepakt en niet zomaar breipennen maar rondbreipennen. Dat had ik nog nooit gedaan. Met behulp van dit filmpje waar heel goed uitgelegd wordt hoe je moet beginnen, ben ik aan de slag gegaan. Steken opgezet en breien maar. Heel handig is dat je alleen maar recht hoeft te breien.

                            

Nu ga ik lekker nog niet verklappen wat het wordt, ook al zijn de mogelijkheden wel beperkt tot sjaal, muts of sokken, volgens mij ;-) hahahaha.

Wat voor garen ik gebruik vertel ik wel want dat is Fenna van de Wibra. Die had ik al een tijdje in huis.

Haken gaat wel 10x zo snel als breien dus voorlopig heb ik genoeg te doen. Hier alvast een paar foto's van mijn nieuwe werkstuk. Ik vind het kleur verloop van dit garen zo mooi. Echt prachtig die kleuren die van dat rood naar paars naar groen en blauw over gaan.

Ik ga weer snel aan de slag.

Ik ving ergens op dat het volgende week erg mooi weer wordt dus kunnen we volop genieten van de herfst.

Fijne vakantie allemaal.


21 opmerkingen:

 1. Ik heb het niet voor het breien,
  het Fenna garen zie je overal,
  dus het wordt mooi!
  Liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. succes met je rond breiwerk en wat is het heerlijk spul he

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb onlangs een poging gedaan tot breien maar het is nog geen succes haha. Denk dat ik het maar bij haken houd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gaat mij ook iets sneller af dan breien. Er lijkt geen vooruitgang in te zitten......... Komt ook omdat je steeds rondjes maakt en nooit het gevoel hebt van weer een naald af te hebben... denk ik ;-)
   Groetjes,dinah

   Verwijderen
 4. Wow wat een mooi garen !! ben benieuwd hoor .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ben benieuwd ! heb namelijk die rondbreipennen bij de Wibra een keer gekocht maar nog niets mee gedaan.
  ik denk dat je beenwarmers gaat maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige kleuren !!!! Heb al es met een paar bollen in m'n handen gestaan, maar ik heb nog zoveel wol liggen dat ik van mezelf nog geen groen licht heb gekregen om er een paar aan te schaffen !!! :o)!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vind het nu al prachtig wat het ook gaat worden haha
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dapper dat je bent gaan breien, ben benieuwd wat het wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk om te zien dat bij iedereen het fenna garen weer een andere uitstraling heeft!
  gebreid is ook heeeeeeeeeeeeeeeeeeel mooi! en ja dit kleurverloop maakt je vrolijk!
  en met een rondbreinaald kan je meer dan sokken, sjaal of muts hoor!
  bv truien breien tot de armsgaten.. en de mouwen zonder naad, rokken zonder naad en al die poppen worden van die breiende heren worden ook in het rond gebreid! (zij gebruiken wel 5 breinaalden, maar 1 rondbreinaald komt op hetzelfde neer) en natuurlijk kan je ook gewoon breien met een rondbreinaald, door gewoon steeds het werk te keren aan het eind van de naald, dus NIET door te breien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahahaha,dank je voor de uitleg. Hele truien zal ik niet gaan breien, mij te veel werk. Ik heb ook die 5 naalden van de A&C en ik moeit zeggen dat ik daar beter mee uit de voeten (huh!!!) kan dan die rond breinaald. Ik vind ze vrij stroef en het is een heen en weer geschuif van de steken. Het zijn wel de bamboe naalden misschien dat die zo stroef zijn??? Nou ja we breien vrolijk verder.
   Groetjes, dinah

   Verwijderen
 10. Breien ja heerlijk ik vind het lekkerder als haken mooi kleurverloop

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hahaha was net bij Moos en echt overal kom je de Fenna tegen ( zelfs in mijn eigen kast:-), ik blijf het ook erg mooi vinden dat kleurverloop, dat maakt het zo 'bruikbaar'...kan straks overal bij. Ik kan niet breien en ga het ook niet eens proberen te leren...heb nu al veel teveel verslavingen waardoor er nooit iets af komt...hahaha Het ziet er wel heel mooi uit je breiwerk, benieuwd wat het wordt!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi breiwerk hoor Dinah...
  Ik vind rondbreien wel minder snel gaan dan gewoon heen en weer breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk, dat rondbreien..! Ik vind ook dat het minder snel gaat dan op gewone naalden. Dat komt denk ik, doordat je de draad in je rechterhand houdt. Als je de draad in je linkerhand houdt, het zgn continentale breien, dan haak je als het ware de draad en gaat het (na even oefenen natuurlijk!) veel sneller..!! Prachtige wol Dinah, echt genieten van die kleurtjes. Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat mooi, 'k ben benieuwd wat het zal worden.
  Fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wordt prachtig, wat het ook wordt :-)
  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het ziet er erg mooi uit! Eens in de zoveel tijd kriebelt het bij mij ook om weer eens mijn breinaalden erbij te pakken. Maar eigenlijk eindig ik altijd weer vrij snel met een haaknaald in de hand. Ik ben gewoon niet handig met die twee naalden. Ik heb laatst nog een poging gewaagd tot continentaal breien, maar daar krijg ik maar geen handigheid in. Ergens wel jammer want ik vind met sommige projecten breien een beter resultaat geven.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.