Luikse wafels
Heerlijke traditionele Luikse wafel die liefst warm wordt gegeten.
Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram ongezouten roomboter (of margarine) op kamertemperatuur
- 100 gram fijne kristalsuiker of rietsuiker
- 25 milligram grote suikerkristallen
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 100 milliliter lauwwarme melk
- Mespuntje zout
Bereiden
- Klop de suiker met de boter en de eieren gedurende 10 minuten.
- Voeg de melk toe, het zout en het bakmeel en mix nog vijf minuten.
- Het deeg moet nu vrij stroperig zijn. Is het beslag waterig voeg dan nog iets meel toe.
- Bak de wafels drie en een halve minuut in het wafelijzer.
Mijn ervaring: een beetje meer melk bij het recept toevoegen anders wordt het mengsel wel heel dik. Ik heb gewone kristal suiker gebruikt. 10 minuten kloppen is ook iets overdreven als je een mixer gebruikt. Controleer of je wafel al bruin is ik heb ze zeker 7 minuten gebakken. Het recept is voor ongeveer 8 dikke wafels. Ik heb ze gegeten met poedersuiker maar met slagroom en kersen of gesmolten chocolade zullen ze vast ook erg lekker smaken.
Eet smakelijk!!!