maandag 1 juli 2019

Beetje stil hier.

Een aquarel van mij en de hond. 

Ssssstttttttt.
Het is hier een beetje stil.
2 maanden al niks gepost.
Is de creativiteit van Dinah op?
Heeft ze er geen zin meer aan?

fotocollage van mijn instagram account. 
Nou nee hoor. Ik ben momenteel gewoon erg druk op instagram met fotootjes delen van een uitdaging die ik ben aan gegaan. 100 dagen schetsen. Inmiddels ben ik al bij dag 62 dus het schiet al op. En het is weer even iets anders. Soms moet je even afstand nemen van een hobby om er later weer iets moois van te maken. Ik ben al wel weer begonnen met iets te haken, daarover later zeker meer.

ook een foto van mijn hondje.
Nu ben ik vooral dus bezig met tekenen. Ik schilderde al langer maar ik miste toch de skils om echt te tekenen. Het is niet zo gemakkelijk om steeds iets te bedenken om te tekenen. Ik kom dan altijd uit op bloemen of een mooi gezichtje of iets met natuur een hert of landschap. Door mee te doen met een challenge daag je jezelf uit om eens iets te tekenen wat je normaal nooit zou doen.

Het hartjes schilderij was een andere opdracht en weer een foto van de hond. 
Deze challenge is georganiseerd door Kesh. Hij heeft zijn eigen manier van tekenen, zeg maar meer cartoon-achtige stijl en omdat hij is een man is heeft hij dingen bedacht om te tekenen die ik vaak echt niet leuk vind als ik het zie staan op de lijst. Eenmaal bezig vind ik het best grappig Vandaag moest ik een zwaard tekenen en laatst een ninja, nou ja daar heb ik echt niks mee. Maar er zitten ook hele leuke opdrachten bij.

Een aquarel van mezelf en de hond en een foto van nog meer creatieve spullen.
De uitdaging zit vooral in het bedenken wat je gaat tekenen, google helpt me soms daarbij. De vormen die een onderwerp heeft en er een eigen draai aan geven.  Ben benieuwd wat jullie er van vinden. O,ja de opdracht is dat je iedere dag minimaal 6 minuten schetst, meer mag maar hoeft niet.  6 minuten is goed te doen om iedere dag een tekening te maken en soms is het leuk om het iets verder uit te werken.
De 100 opdrachten. Vandaag opdacht 62 Sword.
Alle tekeninge staan bij elkaar in een art-journal. Ik gebruik vooral veel (kleur)potloden en soms aquarelverf en een liner. Hier kom je aardig ver mee. Het kost dus niet de hele wereld om te gaan tekenen. Tekenen jullie wel eens?

Een foto van de nieuwe buurt waar ik woon een foto van de kersenbloesem schilderij die ik in 2007 maakte en een foto van de hond achter de kast.
Binnenkort meer over het haakproject waar ik mee bezig ben en deel ik meer foto's van mijn andere creatieve hobby's. Mensen die mij volgen op instagram zien natuurlijk helemaal niks nieuws. ;-) 

Wil je mij volgen op instagram? Dat kan via het linkje in de rechter kolom. 
11 opmerkingen:

 1. had je hier nog niet gemist ik volg je elke dag op ig :)))))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk, al je schetsen, goed dat je daaraan meedoet! Ik heb ook wel periodes getekend, leuk om te doen, maar op dit moment komt het er niet van.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik teken echt nooit, heb totaal geen talent....... vroeger al niet.
  Dus vind ik het ik niet leuk om te doen, want wat in mijn hoofd zit komt er niet uit zoals ik het wil.
  Maar, meent niet weg dat ik jouw tekeningen héél erg leuk, mooi en vooral knap gemaakt vind.
  6 Minuten per dag is heerlijk om even te ontspannen.
  Ben wel heel benieuwd naar je haak project hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb helemaal niets met tekenen. Nooit gehad ook. Vind het knap van je dat je zo’n uitdaging aan durft te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ja een beetje stil op je blog... Dat had ik wel gemerkt, maar ik wist via Instagram dat je juist reuze druk was. Ik neem werkelijk mijn petje af voor het volhouden van deze uitdaging... Tekenen is denk ik ook meer jouw ding dan de mijne. Ik ben toch liever met diverse materialen bezig en houd erg van de afwisseling. Maar ik zou wel graag goed kunnen tekenen en dat leer je alleen door het veel te doen!
  Ik vind het ook leuk hoe jij kleur verwerkt in je schetsen...
  En die eerste foto/schets ... wow ... dat is een toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eveneens mijn petje af voor jou om deze uitdaging vol te houden. Zijn super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al over de helft met de schetsen. Knap hoor. Ik wist niet dat je voor iedere dag een andere opdracht had. Ik bewonder jouw schetsen steeds op Instagram.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tekenen doe ik helaas maar zelden, maar jou gaat het heel goed af!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat knap om te doen, tekenen kan ik niet maar mag genieten van jou tekeningen.
  Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, dus daar was je druk mee! Ik miste je hier al een beetje ja (ik doe helemaal niets met instagram). Wat een uitdaging zeg, elke dag zo'n schetsopdracht! Maar dat gaat jou wel goed af zo te zien. Wat leuk dat je zo veelzijdig creatief bent! Daar neem ik m'n petje voor af. Groetjes Lizette

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.