zondag 3 maart 2019

Lang geleden. Tas gemaakt.

was er eens een blogster die met regelmaat een berichtje post op deze blog. Maar toen kwam er een grote verhuizing en moest de blogster al haar energie gebruiken voor andere zaken en bleef er weinig over om iets anders te doen. Gelukkig waren daar 2 dinnen die iets geregeld  hadden, lang geleden, en kon de blogster eindelijk weer iets doen waar ze zo van houd. Iets creatiefs maken. En nu wil ze dat graag met jullie delen.


Nou ja zoiets. hahahaha. poeh jongens wat valt zo'n verhuizing toch tegen. Nu is het nog maar ruim een maand geleden dat we verhuisd zijn en hebben we de sleutels van ons huis ruim 2 maand dus zo lang is dat nog niet. Ik had dan ook totaal geen puf om maar iets te bloggen. Voorlopig zal  het nog wel rustig blijven hoor maar ik ga proberen om iets vaker iets te posten.


Gister zijn mijn dinnen en ik naar een workshop tassen maken geweest. Een stoere tas van vilt met een voorkant van koeienhuid. Een flink gezelschap van 19 dames, nee geen heer gezien, die van heien en verre kwamen om deze workshop te volgen. Het maken van de tas is eigenlijk goed te doen voor iedereen want buiten dat je zelf de kleur van het vilt, de koeienhuid, de hengsels, de tashanger en het binnenste tasje kan uitzoeken en combineren is er weinig creatiefs aan. De workshop is geregisseerd van begin tot eind. Zo kan iedereen een tas maken, wat ook wel weer fijn is toch!  Je bent wel de hele middag druk met uitknippen en plakken en in elkaar nagelen van de tas en de hanger. Allemaal onder het genot van koffie /thee/fris en lekkere dingetjes.


Het patroon voor de tas is een bekende voor iemand die wel vaker achter de naaimachine zit.  ff op Pinterest en je hebt het patroon, zie hieronder.


De koeienhuid wordt op de voorkant van de tas geplakt en door een naaiteam wordt het geheel in elkaar genaaid zodat je dat zelf ook niet hoeft te doen.  Je maakt nog een label met een tekst die je zelf mag bedenken, ik ben gegaan voor mijn eigen naam en je maakt die leuke tashanger. Ik koos voor een bulletje. Het resultaat is geweldig leuk en ook belangrijker je hebt een gezellig uitje gehad met je dinnen en hebt gezellig bijgekletst. 


Ook een tas maken (echt geschikt voor iedereen) zoek dan eens op de blije naald in Enschede. 


13 opmerkingen:

  1. Leuk resultaat! En gezellig dat je weer wat vaker gaat bloggen!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Akkelien.. Ik ga mijn best doen maar hou nog een slag om de arm wat betreft het bloggen. ;-)

      Verwijderen
  2. Lekker stoer is je tas geworden.
    Ja, verhuizen kost nu eenmaal heel veel energie en tijd...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie tas, ik heb nog laarzen ergens liggen met zo'n vachtjesprint...
    En verhuizen is één van de stressvolste dingen die je kan doen, dat heeft gewoon even zijn tijd nogdig om weer je draai te vinden en te wennen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bloggen moet leuk zijn om te doen en geen verplichting.
    Verhuizen vreet energie en zolang je het zelf niet hebt gedaan, weet je niet hoe veel werk het is.
    Fijn dat je weer tijd en zin hebt gevonden om iets met ons te delen.
    Echt een hele leuke tas die je hebt gemaakt tijdens de workshop en ondanks dat het minder creatief was als je misschien verwacht en gehoopt had heb je wel een hele leuke tijd gehad en dat is het belangrijkste,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, lees het en denk even kijken naar de datum, maar wij zijn daar in het Oosten afgelopen woensdag geweest!! Inderdaad super easy, wel relaxed, en heerlijk tijd om rond te neuzen! Maar super mooi geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik snap wel dat je al je energie nodig had voor het verhuizen! Maar je tas is prachtig! Stiekem vind ik die van jou het mooist. ;-) XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hey Dinah,
    Wauw wat een mooie tas. Heel erg gaaf gemaakt.
    Fijne avond.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat goed van je vriendinnen om je er even uit te halen... Dat kan soms ook weer nieuwe energie geven.
    Verhuizen is echt een hele klus en ook ingrijpend!
    Wat een gave tas heb je gemaakt, nog nooit zoiets gezien..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Misschien is het juist goed feweest dat je weinig zelf hoefde te doen, behalve de leukste onderdelen, lekker ontspannen zo. En met een heel leuk resultaat! Dat hebben je vriendinnen goed geregeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk dat je er weer bent. Ja, verhuizen is niet zomaar iets. Maar heerlijk dat het nu achter de rug is en nu weer tijd om even wat anders te doen. De tassen zijn super gaaf geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een lieve vriendinnen heb jij. Leuk, zo samen een middag uit en wat moois maken! Geniet van het resultaat. En inderdaad kost verhuizen een hoop energie, ik hoop dat je snel weer wat energie over zult hebben om creatief bezig te zijn en ons daar af en toe in te laten delen! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.