donderdag 12 april 2018

Lelietjes van Dalen. Patroontje.


Ze zijn zo schattig en ruiken heerlijk en het zal niet al te lang meer duren voordat ze gaan bloeien. Ik heb ze zelf niet in de tuin maar binnenkort zal ik bij iemand een stekje vragen, die wil wel wat kwijt want ook al zijn ze mooi ze woekeren wel. Ik moet nog even wachten maar dat weerhoud mij niet om alvast een leuk randje om een vaasje te haken.Ik heb er een patroontje van gemaakt.


 • Fris groen en wit garen gebruikt je voor dit patroon. haaknaald 3mm of 3.50 mm hangt een beetje vanaf hoe strak je haakt.
 • Neem een vaasje of een mooie fles en haak rondom een ketting. Let op de ketting moet wel strak zitten anders valt je randje er straks af. Het moet een veelvoud van 5 zijn. Ik heb 45 lossen gehaakt.
 • Je haakt in iedere losse een vaste. Begin met 1 losse voor de hoogte. Haak de uiteinden aan elkaar tot een ring. Naai met de overgebleven draad van de losse ketting de rest aan elkaar.
 • Haak nu in de 2de steek 5 stokjes, sla 1 steek over en haak een vaste. sla een steek over en haak in de volgende steek 5 stokjes. herhaal dit tot het eind. Hecht je draad af.
 • We gaan nu met wit de bloemen maken. Het zijn er twee verschillende een grote en een kleine.
 • De grote: Magische ring met 6 vasten, Haak in iedere losse een vaste. herhaal dit 3x. Haak nu 3 lossen en haak een halve vaste in de volgende steek. Let op dit staat niet op het diagram de halve vaste bedoel ik. 
 • De kleine bloem: Magische ring haak 3 lossen en haak 7 dubbele stokjes in de ring sluit de dubbele stokjes aan elkaar met een halve vaste.
Haak even veel grote als kleine bloemen en naai ze vast aan de schelpjes van de ring. Ik heb er 4 van elk gehaakt en om en om de bloemen vast genaaid met een paar steekjes en een knoopje in het midden van het bloembelletje.Heel veel plezier van het kleine patroontje.
10 opmerkingen:

 1. leuk en ik zie ze hier ook al uit de grond schieten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, echt een schattig randje!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 1 van de meest schattige bloemetjes die er zijn. Net zoals jou patroontje. Dank voor het delen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ze ooit in mijn tuin gehad. Ze zijn prachtig, maar de hele tuin kwam vol te staan. Nu dus maar niet meer in de tuin. Het randje is schattig en dank je voor het delen van het patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lieve bloemetjes. Heel erg leuk. Bedankt voor je patroontje :-).
  Fijn weekend alvast.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Je maakt me meteen enthousiast... Want ik heb een lamp met twee glazen kappen...
  Dankjewel voor je patroon!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een lief patroontje.. leuk randje om iets mee af te werken.. een omslagdoek of zo! heb ze ooit gehad, en waar ze bij een ander gaan woekeren.. verdwenen ze bij mij !!! ik heb nog wel een salomons zegel staan, die lijkt er op.. slechts 1 plantje komt elk jaar omhoog..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.