vrijdag 25 augustus 2017

Zomer blogbericht 4

Het laatste zomer blogbericht deze zomervakantie. Ik hoop volgende week weer een gewoon blogbericht voor jullie te hebben. Want een zomer zonder creativiteit bestaat voor mij niet. Ik moet altijd iets mee hebben om te maken en dat zal deze zomer niet anders zijn.

Ik hoop dat ik met dit zomerproject al een heel eind ben gekomen of misschien is het klaar. Het is een kussen van Jen Tyler en heet Pondoland square. Een prachtig ontwerp met genoeg haak uitdaging. 
Het patroon staat ook op Ravelry met nog meer prachtige voorbeelden van mensen die hem ook gemaakt hebben. Het patroon is ook te volgen via een you tube in 4 delen. Dit wordt een zomer blogbericht met wat ik nog graag wil maken of graag wil leren.. Een ding laat ik nu niet zien want dat stond al in het zomer blogbericht nr 1 een dromenvanger die ik nog wil maken..

Ik heb voor de vakantie al garen besteld van het merk Bobbiny 5 mm om een wandkleed te macrameeën. Ik heb al een mini wandkleedje van dun garen gemaakt maar dit garenwas te dun om echt een mooi wandkleed te maken. Het was  wel een leuk proefwerkje. 
Ik kan niet wachten om te beginnen aan het wandkleed.


Er staat nog meer op mijn verlanglijst om te gaan maken. Zo zou ik graag een  quilt willen maken. Ja ik leg de lat erg hoog. Maar ik vind ze prachtig en het lijkt mij geweldig om er zelf een te maken. Ik heb al een pinterestbord aangemaakt met mooie quilts.In de collage hieronder zie je een aantal van die mooie quilts die op dat bord staan. Rechts boven in staat een quilt van retro zakdoekjes,die vind ik zo lief en is misschien voor mij wel haalbaar.


Het laatste waar ik zeker de komende periode meer  tijd aan wil spenderen is Stitchery. Ik heb dit natuurlijk al eens gedaan toen ik het knijper mandje maakte, maar ik wil nog meer van deze techniek leren en maken. Sowieso vind ik borduren ook erg zen om te doen. De combinatie stitchery en applicatie staat ook hoog op mijn agenda. Kortom weer veel uitdagingen de komende tijd. 


Hebben jullie ook nog dingen die je graag wil maken of wil leren?


10 opmerkingen:

 1. Wat een mooi patroon voor het kussen! Zoiets wil ik ook eens proberen. Momenteel ben ik bezig met een Zeeuwse quilt. Leuk om te doen, quilten! Benieuwd wat jij gaat maken.
  Groetjes
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt echt grootse plannen voor de zomer. Hopelijk duurt de zomer dit jaar extra lang. Dan lukt het vast met al die plannen. Het een is nog aantrekkelijker om te maken en te doen dan het ander. Bedankt voor de inspiratie al denk ik dat ik toch maar één ding tegelijk plan om te voorkomen dat ik teveel projecten half af blijven liggen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Dinah,
  Dat kussen is zo mooi. Echt super gaaf patroon. Ik heb hem direct opgeslagen hihi. Heerlijke zomerprojecten.
  Een fijne zomeravond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat quilten gaat je vast lukken.
  Gewoon beginnen en kalm blijven.
  Ik zou graag meubels leren maken en een heel oud huis kunnen verbouwen.
  Huis gaat lukken. Oudste dochter heeft een huis uit 1875 gekocht. En papa en mama mogen het verbouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aahhhh... dat kussen.... Kwijlllll... :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig kussen!! quilten heb ik tot 10 jaar geleden gedaan.. van kussens tot wandkleden tot een sprei van 2.50 x 2.50.. alles met de hand en van oude spullen ! het wandkleed had gewoon een achterkantje van een oude dekbedhoes en de sprei ook, gewoon de versleten delen er uit knippen en de goeie weer aan elkaar naaien, zie je niks van na het doorpitten!! oja de sprei heb ik lekker warm gemaakt door als vulling een goedkoop zomerdekbed te nemen van ikea.. kostte toen maar 4 euro.. nog goedkoper dan de officiele vulling die er voor verkocht wordt!! vind de zakdoekjesquilt ook erg leuk!! volgens mij hadden ze een poos geleden van zulke zakdoekjes bij de zeeman. veel succes en ik ben benieuwd naar jouw kussen en quilt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat kussen vind ik zo mooi! En leuk voor ons, alles wat je gaat maken komt vast weer hier voorbij. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij bent een creatieve bij hoor ...
  Het kussen is super gezellig & prachtig ...
  Fijne start van de week ... liefs Valerie ♥
  PS : ik ben je lieve veer aan het haken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig kussen. Succes met je nieuwe projecten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat een mooie dingen laat je ons zien. Succes met al je voornemens! Ik wil graag een keer sokken breien.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.