dinsdag 11 juli 2017

Ibiza style Necklace. patroon.

De vakantie is in een deel van Nederland al begonnen maar hier moeten we nog 2 weken. Tijd om nog iets leuks te maken voor straks. Je kunt dit ook goed maken tijdens je vakantie hoor.


Vandaag heb ik voor jullie het patroon van een  ketting met een mooie ronde hanger.

Wat heb je nodig:

 •  Verschillende kleuren haak katoen voor haaknaald 3 of 3,5 Ik gebruikte Paars, fuchsia, turquoise van Pinguin Esterel en goudkleur van het merk by Claire sparkle nr3 2010 goud.
 • haaknaald 3 of 3,5 mm, maar ook een borduurnaald en een schaar.
 • borduur garen in de kleur geel, blauw en paars. (setje van de action)
 • schelpjes (kralen) lovertjes of iets wat jij graag op je ketting wil dragen.  steentje en een rondje vilt eventueel textiellijm (allemaal uit mijn eigen voorraad) Patroon:

 • Je begint met paars en maakt een magische ring, haak in de ring 6 vasten.  sluit de ring met een halve vaste en hecht de draad af.
 • Pak nu de fucktia kleur en maak een lus, haak deze vast in een steek. Haak in iedere vaste 2 vasten , sluit af met een halve vaste om de ring te sluiten en hecht deze kleur af.
 • Pak nu de turquoise kleur en maak een lus en haak de draad in een vaste aan. Haak in iedere 3 de steek 2 vasten en in de rest een vaste. sluit  af met een halve vaste en een losse.
 • Haak in iedere 4 de steek 2 vaste en in de rest een vaste. Sluit deze kleur af met een halve vaste. Hecht de kleur af.
 • Haak met goud nog 1x helemaal rond met in elke 5de steek 2 vasten. Sluit de ring met een halve vaste en hecht af.
 • Je hanger is nu gehaakt.
 • Hecht de paarse kleur aan tussen de goud en turquoise vasten aan aan de achterkant. Haak nu de ketting zelf door lossen te haken.. Je moet zelf even passen hoeveel lossen je mooi vind voor een ketting.
Nu is het tijd om de ketting en de hanger nog mooier te maken. Ik heb 3 verschillende kleuren borduurgaren gebruikt om over de gehaakte kleuren heen te borduren. Ik begon met de geel en borduurde een aantal steken. Met blauw deed ik hetzelfde rond de fuchsia ring.Tussen het goud en de turquoise banen heb ik een paarse draad geborduurd in een rechte steek.Ik naaide 5 lovertjes aan de onderkant.
Rond de ketting: heb ik schelpkralen geregen aan goud draad en met een kleine haaknaald de gouddraad met vasten in elke steek gehaakt. Hier en daar  zette ik met een vaste een schelpje vast. Als je die van te voren op de draad rijgt gaat dit gemakkelijk. 
Niet op de foto heb ik een rondje vilt kleiner dan de hanger op de achterkant geplakt met textiel lijm (kan je ook vast naaien) met onder in een kleine platte steen om de hanger te verzwaren.


Je kan de hanger helemaal aan je eigen smaak aanpassen en er van alles op maken, denk aan kleine knoopjes, mini kraaltjes, kleine belletjes, leder labels, lintjes en noem maar op.
Ik wens je veel plezier bij het maken van deze Necklace in Ibiza Style.
9 opmerkingen:

 1. De zomer Ibiza style spat ervan af! Wat een leukerd! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk, Dinah! Nog wat veertjes erbij :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke halsketting met een vrolijke zomerse toets ...
  Geniet van je vakantie ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n hanger fleurt een dag als vandaag helemaal op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zie me zo al mn spijkerjasje pimpen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. we're going to Ibiza! krijg er helemaal een vakantiegevoel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat lekker stoer gecombineerd met spijkergoed!
  Creatief van je...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.