dinsdag 8 november 2016

Porselein stippen.


Aangestoken door een kennis die zo iets leuks had gemaakt, dacht ik dat wil ik ook proberen.
Dus op zoek naar porseleinverf en die vond ik bij de Action. Een heel pakket met verf in verschillende primaire tinten en nog een beker erbij voor maar €1,49 echt geen geld.


Omdat ik met mijn vriendinnen zo nu en dan een creatieve maar vooral super gezellige avond organiseren leek mij dit wel leuk om te gaan doen. Een bordje stippen.
De meiden waren het hier mee eens. Maar ja dan is het wel handig om het eens uit te proberen en dat heb ik vanmiddag gedaan.  Een klein schaaltje moest er aan gaan geloven.
Verschillende stipmaterialen opgezocht, van spijkers en satéprikker tot penselen.

de meesten van jullie weten wel dat ik schilder ervaring heb en wel eens een schilderij maak. Nu dit stippen is heel andere koek. Geduld moet je er voor hebben. Rustig stipjes zetten. Je wordt er helemaal zen van. Niks geen lekker smeren maar precisie werk iets wat mij met mijn onwillige vingers niet altijd lukt. Maar dat terzijde.


Het resultaat vind ik  tegen vallen. Ik denk dat de verf van een zeer goedkope kwaliteit is. Iets van €1,49 dacht ik zo.. hahahahaha. Ik ga voor de gezellige avond dan ook maar op zoek naar iets meer kwaliteit. Neemt niet weg dat de verf inclusief beker heel erg leuk is voor een kinderfeestje. En zo op afstand lijkt het nog wel iets. Na 24 uur drogen kan het schaaltje in de oven en is het vaatmachine bestendig. Op zich is het een hele leuke activiteit om te doen, dus op naar de winkel voor betere verf en stiften, want die heb je ook om porselein te verven.  Op Pinterest heb ik al heel veel leuke ideeën opgeslagen voor inspiratie. Kijk maar eens hier.


Ik zal als we de gezellige avond hebben gehad de resultaten van ons stipwerk laten zien.

14 opmerkingen:

 1. Ziet er nu al leuk uit laat staan met nog beter materiaal
  Alvast veel plezier
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ontzettend leuk, Dinah! En zo goed gelukt ook...
  Ja, ik wil wel geloven dat je er rustig voor moet zijn en geduld moet hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om met elkaar te doen, dat wordt vast gezellige en met leuke bakjes als resultaat. Goed dat je het eerst zelf even uit hebt geprobeerd. Nu komt het vast en zeker goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor een eerste probeersel ziet het er echt niet slecht uit! Ik heb zelf een workshop servies stippen gedaan en het vergt inderdaad wat oefening. Maar joh een gezellig avond/middag met vriendinnen is ook erg fijn. Veel plezier en succes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk en wat een mooi pinterest-bord! Geweldig! Ik heb direct ook weer inspiratie :-)
  Ik heb de stiften van Edding, bevallen me heel goed! Daar kan je natuurlijk makkelijk mee stippen!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! De volgende wordt vast nog mooier en dan nog gezellig samen met vriendinnen, helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk hoor, veel oefenen lijkt me en een vaste hand! Veel plezier met je vriendinnen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik vind het er best leuk uit zien hoor!!! ik heb vroeger een houten poppenbed 2e hands gekocht, en met stipwerk opgeleukt..vond het ook een leuk werkje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er leuk uit. En veel plezier toegewenst op de avond dat jullie dit gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind dit er toch heel leuk uitzien hoor. Maar ik kan me voorstellen dat je voor kwaliteit wilt gaan. Ik ben benieuwd wat jullie straks voor moois gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb vorig jaar een workshop "stippen" gevolgd, ontzettend leuk om te doen. Ik denk dat de porseleinverf van de Action te dun is om goed te kunnen stippen. Maar hé, het plezier is er niet minder om geweest en dat is ook wat telt!
  Gr. Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo op de foto ziet het er heel leuk uit! Met beter materiaal kan het alleen maar mooier worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.