dinsdag 26 februari 2013

Computerkast, Annie Sloan verf 4

Dag 4 is dip dag, geloof ik. Ik ben begonnen met de grijze verf "Paris Grey". Ik moet zeggen dat ik van af dag 1 al mijn twijfels had over de kleur, zie hier het nadeel van een kleur uitzoeken via het WWW.
Ik zag wel dat het lichter was van kleur dan wat ik voor de rest aan grijs in huis heb staan maar ik dacht met iets zwart er door krijg ik wel de juiste kleur.... Nou, nee.  Het is het net niet.

 De kleur is best mooi hoor,,, maar net te licht. Het is natuurlijk ook erg moeilijk om een zelfde soort kleur te krijgen maar dit is echt veel lichter dan de rest van mijn spullen.
Dit kastje is in de kleur Grahite geschilderd 
De computerkast staat wel midden in de kamer en dat is de donkerste plek in huis, zet je daar een zwarte kast neer dan wordt het te zwart maar licht grijs was ook niet de bedoeling. Er zit nu één laag op en ik zit er aan te denken om andere verf te bestellen.

En dan was ik de laden aan de binnenkant met Provence aan het schilderen en omdat ik de verf iets te krap heb ingekocht flink verdunt met water.... dat moet je dus echt niet doen want dan trek je de laag die er al op zat er weer af.

Dus je snapt dat ik een dip dagje heb met het schilderen en die verstopte holtes helpen ook al niet mee. Vanavond toch nog maar wat verf bestellen.


Hier is de kast Paris Grey met Grahite er door. Nog te licht naar mijn smaakt.
Op de foto rechts onder de lade waar de verf er af is gegaan, waarschijnlijk door te veel water in de verf.
Omdat ik nu andere verf moet bestellen gaat de klus nog iets langer duren dan ik had verwacht. Morgen kan ik niet verder, komt eigenlijk wel goed uit want ga weer even naar Bart het paard en ik heb nog wat envelopjes gekregen waar ik ook nog iets over wil vertellen. Vervelen hoef ik me niet.


15 opmerkingen:

 1. Oh, ik vind hem prachtig!!! Maar, gewoon je gevoel volgen en even afwachten op de nieuwe verf. Is misschien ook wel goed even zo'n rustdagje om afstand te nemen ;)! Knuffel aan het paard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de kleur erg mooi, maar ik snap je probleem als het niet echt qua kleur is wat je gehoopt had. Gewoon even loslaten en over een paar dagen weer vol goede moed aan beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Komt goed schatje (en Moos schenkt nu een glaasje Roosvice voor je in .....)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé wat is dat balen zeg!! Ik heb meteen zo'n kleurenkaart erbij besteld (is een afwijking van me ben gek op kleurenwaaiers/kleurenkaarten). Ik vind Paris Grey best een mooie kleur maar ja weet niet hoe de rest erbij jou uit ziet. Paul heeft gisteren plaatmateriaal voor de planken gehaald en grondverf en nu kan ik van mijn kast de deuren doen. Maar ik kreeg het net ineens op mijn heupen en heb de trap naar de verdieping in verf gezet. Nu alleen nog de bovenkant en voorkant van de treden. Maar hij moet helemaal. Open trap dus heel veel werk. Kan nu dus niet naar boven om mijn kastdeuren te schilderen en ohhh ik kan ook niet gaan strijken.
  Laat jou kast maar een dagje uitharden, wie weet kijk je er morgen heel anders tegen aan. Als je niet helemaal fit bent ziet alles er heel anders uit.
  Groetjes en succes met je kast,
  Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo Maguerite, jij durft. Een hele trap en nog open ook....
   De kleur Paris Grey is ook een hele mooie kleur. Maar ik dacht als ik er wat zwart doorheen doe zal de kleur wel goed zijn, maar hij blijft vrij licht. Ik heb nu Grahite (zwart) besteld, die vind ik eigenlijk te donker maar met wat White linnen zal hij lichter zijn en past hij goed bij mijn tafel en andere kast. Ik ben van plan om boven de lambrisering nog te gaan schilderen en zit er ook aan te denken om de tegels in het toilet te gaan schilderen en als dat goed lukt misschien ook wel die in de bijkeuken. Maar eerst de kast afmaken...

   Verwijderen
  2. Oh jij bent al net zo erg als ik!! Niks is nu meer veilig. De kozijnen moeten binnen ook dringend in de verf. En dan mijn site-table en mijn servieskast en...... Ohhh en ik heb bij Wats-on toch een gaaf kastje gezien. Zal ik die morgen stiekem gaan halen???
   Eerst maar één nachtje over slapen.
   Groetjes Marguerite

   Verwijderen
 5. Even afstand nemen ja......Jammer dat het niet de kleur is die je zelf in gedachten had.
  Hoop dat het allemaal goed komt!
  Lieve groetjes Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik begin ook altijd vol goede moed en halverwege denk ik altijd, waarom wilde ik dit ook al weer. Het is altijd wat met verf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Balen dat de kleur tegenvalt, maar inderdaad even laten voor wat het is en dan hopelijk later er met frisse moed weer lekker tegenaan...beterschap met de holtes!! Je hebt trouwens verder ook nog aardig woeste verfplannen:-))!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kleuren bestellen zonder kleurenkaart is zo moeilijk!
  Maar het gaat vast goed komen.
  Een knuffel voor Bart!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind hem prachtig maar als hij net niet bij de rest past dan snap ik dat je er even stevig van baalt. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De kleuren zien er nochtans best mooi uit,
  maar ik kan me best voorstellen als je een kleur op kaart besteld
  en het dan in werkelijkheid tegenvalt je efkes geen moed meer hebt.
  De verf moet natuurlijk nog uitdrogen ook ...
  Even laten rusten en je bekijkt het misschien helemaal anders.
  Nog een gezellige avond, liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op zich vind ik de kleur van de kast mooi geworden hoor! Maar natuurlijk wil je graag eenheid en ik kan me voorstellen dat het dan wat tegenvalt. Ik heb nog eens naar de kleurenkaart gekeken, en er zit niet echt iets tussenin hè... Anders wordt het weer meer leem/bruinig...
  Nou, ik wacht met spanning het vervolg af..!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dinah, omdat ik op mijn blog ook net schreef over kleuren grijs (ik moet ook een kleur kiezen), kom ik even hier snuffelen. Lupineke tipte me over jouw 'kast project'.

  Ik vind de grijs eigenlijk best mooi, die je er op heb gesmeerd! Hoewel ik ook wel weer snap dat je eenheid wilt. Ben benieuwd hoe het gaat worden, ik g je project volgen!

  Kom je ook eens bij mij kijken? Groetjes!

  Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Miriam, welkom hier. De kleur is ook heel erg mooi maar het moet wel bij je andere spullen passen anders wordt het z'n ratjetoe. Ik heb vorig jaar een leuke tafel gekocht en die heb ik grijs laten spuiten ik wil de kast in ongeveer dezelfde kleur.

   Deze grijze kleur is zoveel lichter, dat staat echt niet. Ik had ook een klein potje met zwarte verf besteld en dacht dat ik de juiste kleur kon mengen maar er moest veel meer zwart bij dan ik dacht. Nu ga ik het anders om doen. Ik ga de zwart mengen met een beetje wit. Dan moet het wel goed komen.
   Kijk anders even hier https://www.facebook.com/deoudebank daar hebben ze net een foto geplaatst van een kast in de grijze kleur die ik ook op mijn kast heb gedaan. Morgen ga ik verder met de kast. Update's en foto's komen zo snel als mogelijk.

   Lieve groet,dinah

   Verwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.