zondag 20 mei 2018

Oude hobby weer op pakken.


Het is echt al een tijd gelden dat ik voor het laatst geschilderd heb. Ik dacht in 2010 toen maakte ik een schilderij van tulpen voor mijn schoonmoeder. Ze vond ze wel mooi maar te kleurig voor haar interieur en ik kreeg het schilderij weer terug. Of het daar door kwam weet ik niet maar ik heb geen penseel meer aangeraakt. Ik heb echt alles in huis om te schilderen maar mijn voorkeur ging uit naar andere hobby's zoals haken, breien, fotograferen ed.


Toch begon het weer te kriebelen en heb ik weer iets gemaakt en weet je het smaakte naar meer.
Gek eigenlijk dat je toch weer iets op pakt want ik schilder al mijn hele leven. Vroeger tekenende en kleurde ik al erg graag. Op het voorgezet onderwijs kreeg ik reclame tekenen, zeg maar het krijtborden wat nu zo hip is, maar dan op papier. handenarbeid/tekenen en etaleren kreeg ik ook nog. Waar anderen uitblonken in rekenen en taal was dat bij mij op creatief gebied. In de 1ste klas kreeg ik tekenles van Juffrouw Ank een lief mens en o heerlijk creatief ook. Ik voel me trouwens ook altijd op mijn gemak bij mensen die ook iets op creatief gebied doen.


van Juf Ank moesten we een monster tekenen en dat heb ik gedaan. Een monster in het veld heet mijn tekening. Ik heb hem nog kijk maar. Het onderste schilderij.

Mijn monster in het veld met kraaien en er boven het laatste schilderij wat Vincent van Gogh schilderde voordat hij stierf.

Juf Ank riep mij bij haar en liet mij een boek zien van Van Gogh. Ook hij had een veld geschilderd met kraaien en in het midden een pad, precies zoals ik gedaan had. Er liep alleen geen groen monster in zijn schilderij. En om heel eerlijk te zijn, was zijn koren wel iets mooier als dat van mij. Maar de opzet was hetzelfde. Of ik het werk van Van Gogh wel eens gezien had? vroeg ze mij. Nou nee dus. Maar sinds die eerste ontmoeting ben ik toch wel erg fan hoor van Van Gogh. Een groot voorbeeld voor mij. Ik hou van zijn uitbundige kleuren. Prachtig.

Op de achtergrond zie je nog werk van mij wat niet af is maar klaar staat om op de ezel gezet te worden.
Na mijn opleiding ben ik gaan studeren aan de Academie voor beeldende kunst in Leeuwarden. Vredeman de Vries richting Publiciteit. Jammer genoeg heb ik mijn studie niet helemaal afgemaakt en heb ik later er voor gekozen om totaal iets anders te doen. Het creatieve bleef want ik werd Activiteitenbegeleidster in een verpleeghuis. De appel valt niet zo heel erg ver van de boom en ik kon toch nog creatief bezig zijn.


Zo een klein stukje van mijn levensloop en mijn liefde voor schilderen.
Dus zo nu en dan komt mijn zin om het penseel op te pakken weer in mij op en dan klodder ik weer iets creatiefs in elkaar. Volgers op Instagram hebben al iets kunnen zien.  en nu jullie ook want mijn eerste kleurige koe is klaar. Een volgende is al in de maak.


Binnenkort wil ik ook weer een cursus gaan volgen om weer uitgedaagd te worden om weer iets beter te worden. In die cursus maken ze deze koeien ook. Ik vind ze geweldig en kon het niet laten om er alvast een te maken.


Pakken jullie wel eens oude hobby's op?8 opmerkingen:

 1. Oh, wat knap! Dat kan ik dus echt niet.
  Je schilderij is super geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, leuk die koe. Ik ben na 2 jaar weer gaan quilten. Heerlijk freubelen met kleurtjes en motieven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk om te lezen dat creatieve mensen altijd meerdere ijzers in het vuur hebben!!! je koe vind ik prachtig!!! zo vrolijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ruk verhaal!
  Ik moest wel lachen om Juf Ank.....begin zei ook altijd met "hallo allemaal"?😂.
  Je schilderij is echt super gaaf!! Ophsngen hoor, tegenwoordig past en kan alles in een interieur......als je het ophangt zasl je er nog meer van genieten.
  Ik zat vroeger veel achter de naaimachine, dat doeik nu nog wel eens.
  Een echt oude hobby is paardrijden, maar dat durf ik niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de koe fan-tas-tich! Nooit meer stoppen met schilderen hoor. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die koe vind ik zooooo gaaf!
  Leuk en zo mooi geschilderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zó’n gaaf verhaal van jouw Van Gogh monster!!
  Op IG heb ik inmiddels al veel kunstwerkjes voorbij zien komen; zéker doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.