vrijdag 6 april 2018

Vegan leather.


Ik kwam dit het tegen op Pinterest en na wat speurwerk heb ik het ook gekocht bij deze dame en ben ik er mee aan het experimenteren. Ik heb nog niet alles uitgeprobeerd maar de eerste resultaten zijn best leuk. Ik heb een aantal vellen A4 gekocht om het uit te proberen maar je kan het ook aan de meter kopen. Het komt uit Duitsland maar is ook te krijgen bij een aantal Nederlandse winkels. Het kost een fractie van wat je voor echt leer betaald.


Wat is het: het heet Snappap en het is papier die een bewerking heeft ondergaan zodat het zelfs wasbaar is op 60 graden. Je kunt het knippen, stansen, snijden. bedrukken er op tekenen en stempelen. Je kunt het naaien en plakken. Wel met watervaste materialen als je wilt dat het in de was moet. je kunt het naaien, borduren, verven en noem maar op.

Dat geeft je heel veel mogelijkheden om het te gebruiken en het vervangen voor leer. Het is wel iets minder sterk en ook dunner, maar de looks heeft het wel. Als je het nat maakt en verfrommeld krijg je meer het leer effect. Je kan de kreukels er ook weer uit strijken.

Oke volgens mij krijgen jullie wel een beeld bij Snappap. Maar wat heb ik er mee gemaakt. Jullie herinneren je vast de muts die ik maakte voor mijn man wel. Nu die hebik een beetje opgeleukt met een afbeelding van een berg met een tekst en op de muts genaaid. Dat naaien was nog wel moeilijk en ging niet helemaal goed omdat het haakwerk is. Ik denk dat het in dit geval beter is om het met de hand te naaien. Maar dat kon ik nu niet meer doen. Ook hebik met mijn snijapparaat een strook van de grijze snappap gesneden en er hartjes uit gestanst. Die labeltjes kan ik mooi aan mijn haakwerk maken. Staat toch erg leuk.

Je kan de labeltjes ook bedrukken met je eigen naam of "made by" er op te drukken met transfer papier of bestempelen met Stass on (waterproef) en een mooie stempel.


Ik heb een collage van alles wat ik gemaakt heb en een van wat ik vond op Pinterest. Hier ook een link naar mijn bord Pinterest voor nog veel meer ideeën. Er staan ook ideeën van echt leer op die je volgens mij gemakkelijk van vegan leer kan maken. En hier zijn een aantal video's van you tube met meer uitleg over het materiaal, wel in het Duits.

Het is weer eens wat anders en ik kende dit materiaal nog niet maar je gaat er vast nog meer van zien, want ik heb nog een paar ongebruikte vellen liggen...
6 opmerkingen:

 1. Dat ziet er leuk uit. Ik had het ook nog nooit gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk spul he? Hier ligt het ook om labeltjes te maken voor op de zelfgemaakte kleding. Ook een etui is er al mee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk zeg.. heb dit papieren leer nog nooit gezien.. wel leer gemaakt van ananasvezels die overblijven van de teelt en verwerking van ananassen.. dus ook nog eens eco!!! dat heet pinatex met zo'n spaans snorretje op de n, daar worden zelfs schoenen van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.