maandag 17 juli 2017

Topje met gehaakte bloemen.


Nog een weekje en dan is het hier ook vakantie..
Ik zag in verschillende winkels hele leuke topjes met gehaakte randjes. Ik heb er zelfs een gekocht. Nu had ik nog een leuk topje in een lekkere knal kleur maar wel een beetje saai.
Die heb ik nu gepimpt.  Ik zal het patroontje van het bloemetje met jullie delen.
Ook leuk om helemaal in het wit te maken.

Patroontje bloem.

Voor de bloenen gebruikte ik katoen geschikt voor haaknaald nr 3.5 mm
 1. begin met een magische ring. Haak hierin als volgt 4 lossen. Haak een stokje rond de ring (de 1ste twee lossen zijn je eerste stokje.) Haak 2 lossen en een stokje. Haak zo nog 4 x 2 lossen en een stokje in de ring, eindig met twee lossen en haak rond de 4 lossen van het begin een vaste.  Als het goed is heb je 6 stokjes in de ring. Hecht de draad af.
 2. Hecht een nieuwe kleur aan met een vaste in het stokje van de vorige toer. Haak rond de ketting van twee lossen als volgt: vaste en twee lossen 3 stokjes  twee lossen en haak een vaste in de steek van het stokje. Dit herhaal je tot je 6 bloemblaadjes hebt.
Het patroon van het middenstuk komt van de website Domihobby de link staat op de foto. (website is niet veilig) Ik heb de 2de rij met stokjes niet gehaakt. 


Van het topje heb ik de schouderbandjes bandjes ter hoogte van de schoudernaad los geknipt. Achter op het rugpand heb ik het pand van oksel naar oksels geknipt met een kleine naadtoeslag en er een zoompje in genaaid. De bloemen en het voorstuk zijn ook met de naaimachine op het topje genaaid. eerst heb ik de driehoek vast gespeld in het midden en iets uitgerekt. Vervolgens heb ik de driehoek vast genaaid en de achterkant weg geknipt. Dit hoeft natuurlijk niet. De schouderband bloemen heb ik aan elkaar genaaid met het overgebleven draad van het haken 2x 5 in totaal. De 1ste bloem aan de voorkant overlapt de schouderband aan de voorkant en zo werk je de naad van de schouderbandje netjes weg.. De 3 bloemen op de voorkant heb ik er later op genaaid, eerst weer aan elkaar naaien en dan met de naaimachine er op genaaid. Je hebt in totaal dus 16 bloemen nodig. 


Lekker vrolijk zo'n bloemen topje.


7 opmerkingen:

 1. Zo mooi en tegelijkertijd romantisch ...
  Laat de zon maar schijnen ...
  Fijne maandag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je mooi gedaan!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Zo knap wat jij elke keer weer bedenkt. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat creatief bedacht en uitgewerkt! En het staat vast heel gezellig met al die bloemetjes.
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat is die zomers en gezellig geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.