Soms kom je al surfend op de meest grappige site's terecht. Hier vond ik er eentje. De 5 euro markt. Mensen die zichzelf en diensten aanbieden voor 5 euro. Leuk om te lezen wat ze daar voor willen doen. Ik zie wel weinig handwerk activiteiten dus misschien is er iemand die een granny of 2 wil haken voor €5,- of een sleutelhanger???
Of wat dacht je van de ruilen site. Mijn Fender gitaar voor een playstation bv.. Echt leuk om even tussen te snuffelen.
Of deze de weggeef winkel. Tja als je het naar het goed brengt wordt daar ook weer iemand rijker van....
Of deze gratis proefmonsters.. zelf heb ik daar niet echt goede ervaringen mee omdat ze wel erg veel van je willen weten en jaren na je monster nog bestookt wordt met reclame...
Of de gratis af te halen site. voor nog meer spullen die een plekje zoeken.
We bezitten zoveel spullen dat we vaak niet weten wat we er mee moeten doen. Je gooit dan iets wat eigenlijk nog prima werkt of is weg. Naar de stort want op verkoopsites willen ze het niet hebben en soms worden je spullen ook niet bij het goed geaccepteerd. Gratis af te halen is dan nog te veel.... We leven in een rare wereld.
O, ja en om niet geheel in mineur af te sluiten vond ik dit ook nog op het www.
Ik vind dit erg grappig. We eten straks ook spaghetti hahahaha zal ik het proberen??
maandag 14 oktober 2013
vrijdag 11 oktober 2013
Photo Challenge op vrijdag
Vandaag alweer vrijdag wat gaan de dagen toch snel voorbij.
Vorige week was het dierendag en vroeg ik je een foto te maken van een dier. Ik heb natuurlijk Wessel maar dat lag wel weer heel erg voor de hand dus heb ik een foto gemaakt van een mees die hier regelmatig tussen de violen op zoek zijn naar iets eetbaars. Nog even en het is tijd om weer mezenbollen op te hangen.
Vorige week was het dierendag en vroeg ik je een foto te maken van een dier. Ik heb natuurlijk Wessel maar dat lag wel weer heel erg voor de hand dus heb ik een foto gemaakt van een mees die hier regelmatig tussen de violen op zoek zijn naar iets eetbaars. Nog even en het is tijd om weer mezenbollen op te hangen.
Ik moet even een paar weken overslaan omdat we er lekker tussen uit gaan met zijn tweeën.
Het is herfstvakantie en misschien is dat wel een leuk onderwerp om te fotograferen voor
vrijdag 1 november.
Heb je een leuke foto van een dier link je foto dan hieronder.
Ik wens jullie een fijne herfstvakantie toe en tot gauw.
vrijdag 4 oktober 2013
Photo Challenge op Vrijdag
Deze week geen eigen foto maar een van het WWW. De foto is prachtig en staat al een aantal weken op mijn bureaublad. Het past helemaal in het thema van deze week: gekleurd blad en omdat het vandaag dierendag is pas het ook heel erg goed.
Ik heb de griep en kon daarom geen eigen foto maken. Het gaat al iets beter hoor!!! dus don't worry :-)
Hier mijn bijdrage:
Link hier je foto:
En omdat het dierendag is lijkt het me leuk om dat onderwerp voor volgende week te kiezen.
Een dier.
Ik heb de griep en kon daarom geen eigen foto maken. Het gaat al iets beter hoor!!! dus don't worry :-)
Hier mijn bijdrage:
En omdat het dierendag is lijkt het me leuk om dat onderwerp voor volgende week te kiezen.
Een dier.
dinsdag 1 oktober 2013
Bitter Sweet: Appeltaart
Onder de naam Bitter Sweet wil ik zo nu en dan lekkere recepten of ander wetens waardigheden over voedsel plaatsen. Ik heb er nu een tabblad voor aangemaakt.
En vandaag is dat een recept die ik vond op internet voor het maken van appeltaart.
Want het is appeltijd, altijd zo rond mijn verjaardag, maar dit jaar waren ze later, de nieuwe appels bedoel ik. Heerlijk zijn ze en wat is dan lekkerder dan home made appeltaart,
volgens mij het meest gegeten gebak in Nederland.... of zou het toch slagroomtaart zijn?? Nou ja. Ik zie in ieder geval nooit ergens staan Hollandse slagroom taart met koffie maar altijd appeltaart. Ook in het buitenland trouwens.
Ik heb natuurlijk de appeltaart gemaakt met "zonder suiker" dat wil zeggen wel met vervangende suiker maar alles met een lage glycemische index, dus bv: agavestroop, kokosbloesemsuiker, maar ook het meel is anders. Ik gebruik amandelmeel en speltmeel. Eigenlijk precies wat er in het recept staat. Ik heb wel door de appels nog wat steviadruppels gedaan want ik houd nu eenmaal van een wat zoetere smaak.
Het recept vind je hier.
Verwarm de oven op 180C en vet een springvorm van 20 cm in. Zelf gebruik ik op de bodem altijd bakpapier.
50 gram agavesiroop
snufje zout
beetje citroenrasp
65 gram speltmeel
50 gram amandelmeel
beetje kaneel en kokosbloemsuiker of enkele druppels stevia.
rozijnen naar smaak
80 gram koude roomboter / kokosolie
50 gram palmsuiker / 50 gram agavesiroop
snufje zout
beetje citroenrasp
65 gram spelt
50 gram amandelmeel
Bekleed met het deeg voor de bodem de springvorm. De bodem en een heel klein beetje de zijkant.
Vul de taart met de appelvulling.
Maak het kruimeldeeg, snel de ingrediënten verkruimelen tussen je vingers zodat je brokjes krijgt.
Stort het kruimeldeeg op de vulling, heel licht aandrukken.
Bak de taart op 180 graden in 45 minuten goudbruin.
Eventueel stukje folie op de bovenkant na een half uur, dit tegen het verbranden van het amandelmeel.
En nu smullen maar.... Lekker met een flinke lepel Crème fraîche .
En vandaag is dat een recept die ik vond op internet voor het maken van appeltaart.
Want het is appeltijd, altijd zo rond mijn verjaardag, maar dit jaar waren ze later, de nieuwe appels bedoel ik. Heerlijk zijn ze en wat is dan lekkerder dan home made appeltaart,
volgens mij het meest gegeten gebak in Nederland.... of zou het toch slagroomtaart zijn?? Nou ja. Ik zie in ieder geval nooit ergens staan Hollandse slagroom taart met koffie maar altijd appeltaart. Ook in het buitenland trouwens.
Ik heb natuurlijk de appeltaart gemaakt met "zonder suiker" dat wil zeggen wel met vervangende suiker maar alles met een lage glycemische index, dus bv: agavestroop, kokosbloesemsuiker, maar ook het meel is anders. Ik gebruik amandelmeel en speltmeel. Eigenlijk precies wat er in het recept staat. Ik heb wel door de appels nog wat steviadruppels gedaan want ik houd nu eenmaal van een wat zoetere smaak.
Het recept vind je hier.
Verwarm de oven op 180C en vet een springvorm van 20 cm in. Zelf gebruik ik op de bodem altijd bakpapier.
De bodem:
75 gram roomboter / kokosolie50 gram agavesiroop
snufje zout
beetje citroenrasp
65 gram speltmeel
50 gram amandelmeel
Vulling
750/ 1 kg appels in blokjesbeetje kaneel en kokosbloemsuiker of enkele druppels stevia.
rozijnen naar smaak
Kruimeldeeg bovenkant
80 gram koude roomboter / kokosolie50 gram palmsuiker / 50 gram agavesiroop
snufje zout
beetje citroenrasp
65 gram spelt
50 gram amandelmeel
Bereiding:
Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een deegbal. Laat deze een half uurtje in de koelkast rusten.Bekleed met het deeg voor de bodem de springvorm. De bodem en een heel klein beetje de zijkant.
Vul de taart met de appelvulling.
Maak het kruimeldeeg, snel de ingrediënten verkruimelen tussen je vingers zodat je brokjes krijgt.
Stort het kruimeldeeg op de vulling, heel licht aandrukken.
Bak de taart op 180 graden in 45 minuten goudbruin.
Eventueel stukje folie op de bovenkant na een half uur, dit tegen het verbranden van het amandelmeel.
Labels:
Bitter Sweet,
recepten
zondag 29 september 2013
Klavertjesvier sjaal
Klaver 4 sjaal.
Hij is eindelijk klaar, mijn klavertjes vier sjaal.
Ik heb de sjaal gehaakt met het garen van Phildar- Phil Light en haaknaald nr 5.
De kleur is bengale. 3 bollen.
De sjaal is meer dan twee meter en zeker 75 cm breed. De sjaal is heerlijk zacht en weegt echt helemaal niks. Een echte knuffelsjaal zal ik maar zeggen. En gelukkig is hij net op tijd klaar want in de avond wordt het al fris. Ik heb dit patroon van drops design gebruikt maar heb het wel aangepast en langer en breder gemaakt.
Ik heb om de sjaal nog twee keer een rij lossen gehaakt. Je kan de sjaal als omslagdoek dragen en gewoon als sjaal. De sjaal is rechthoekig. Het garen is lekker pluizig maar soms werd ik er een beetje kriegel van omdat het vrij dun is en je kan het niet uithalen.
Hij is eindelijk klaar, mijn klavertjes vier sjaal.
Ik heb de sjaal gehaakt met het garen van Phildar- Phil Light en haaknaald nr 5.
De kleur is bengale. 3 bollen.
De sjaal is meer dan twee meter en zeker 75 cm breed. De sjaal is heerlijk zacht en weegt echt helemaal niks. Een echte knuffelsjaal zal ik maar zeggen. En gelukkig is hij net op tijd klaar want in de avond wordt het al fris. Ik heb dit patroon van drops design gebruikt maar heb het wel aangepast en langer en breder gemaakt.
Ik heb om de sjaal nog twee keer een rij lossen gehaakt. Je kan de sjaal als omslagdoek dragen en gewoon als sjaal. De sjaal is rechthoekig. Het garen is lekker pluizig maar soms werd ik er een beetje kriegel van omdat het vrij dun is en je kan het niet uithalen.
Labels:
haak project,
haken,
herfst,
Sjaal haken,
zelf maken
vrijdag 27 september 2013
Photo Challenge op Vrijdag
Paddenstoel.
Ik zag er een hele mooie toen ik bezig was om een buitenrit te maken op mijn leenpaard. Ik ben later terug gegaan om er een foto van te maken. Ik heb geen idee wat voor paddenstoel het is maar het lijkt een elfenbankje..
Wie het weet mag het zeggen.
Heb je ook een mooie foto van een paddenstoel laat dan een linkje achter...
Voor de volgende photo challenge is een foto van een mooi gekleurde boom of blad wel iets. Het wordt het weekend prachtig zonnig weer dus lekker om het bos in te gaan en neem vooral je fototoestel mee en laat ons allemaal meegenieten.
Fijn weekend allemaal..
maandag 23 september 2013
Bitter Sweet. hoe gaat het nu...
Ik eet nu een aantal weken zoveel als mogelijk suikervrij. Dit lukt gewoon niet altijd en ik moest nog wat levensmiddelen op maken want ik hou er nu eenmaal niet van om iets weg te gooien.
Het gaat goed en de voordelen zijn al merkbaar.
Zo voel ik nu bijvoorbeeld heel goed wanneer ik genoeg heb gegeten (verzadigd ben). Iets wat ik totaal kwijt was. Ik had na het eten vaak nog zin aan iets ZOET en kon en half uur na de maaltijd alweer een koek naar binnen werken.
Nu lukt met me zonder moeite om het eten bij één bord te laten en zelfs daar heb ik moeite mee om het op te krijgen..En geloof me ik ben altijd een flinke eter geweest.
Het resultaat is dan ook dat ik al 2 kilo ben afgevallen!!! En dat zonder mezelf te ontzien want ik eet wel bittere chocolade bij de koffie en maakt heerlijke muffins en kruidkoek.........
Nu had ik laatst toch wat suikerrijke dingen gegeten met gevolg dat ik weer pijn in mijn buik had. Ik heb spastische darmen en door het niet eten van suiker ging het daar ook veel beter mee tot ik besloot om toch die cake te eten... en geloof me ik nam nog één want na eentje met suiker lust je er gewoon nog wel een. Dat lukt je echt niet met een stuk cake gemaakt van spelt en amandelmeel..
Zijn er ook Nadelen: Ja, je moet gewoon erg je best doen om suikerloze etenswaren te vinden, ook in de reformwinkels. Dus gewapend met een flinke sterke bril (ja ik heb de leeftijd) lees ik de hele supermarkt want het is moeilijk om iets te vinden en vooral om alternatieven te vinden. Dat blijft dus nog wel even lastig.
Het uitleggen aan anderen is ook vervelend vooral aan mensen die zelf erg verslaafd zijn aan suiker. Die gaan de strijd met je aan om je te overtuigen dat jij het allemaal mis hebt en dat je eigenlijk niets meer kan eten want alles is slecht voor je...... ppffffff....
Dus toch maar weer terug naar helemaal suikervrij. Het bevalt me goed en ik hoop nog vele kilootjes af te vallen maar vooral me goed voelen. Ik vond nog een leuk en duidelijk filmpje waarom suiker zo slecht is, duidelijker kan niet...
Het gaat goed en de voordelen zijn al merkbaar.
Zo voel ik nu bijvoorbeeld heel goed wanneer ik genoeg heb gegeten (verzadigd ben). Iets wat ik totaal kwijt was. Ik had na het eten vaak nog zin aan iets ZOET en kon en half uur na de maaltijd alweer een koek naar binnen werken.
Nu lukt met me zonder moeite om het eten bij één bord te laten en zelfs daar heb ik moeite mee om het op te krijgen..En geloof me ik ben altijd een flinke eter geweest.
Het resultaat is dan ook dat ik al 2 kilo ben afgevallen!!! En dat zonder mezelf te ontzien want ik eet wel bittere chocolade bij de koffie en maakt heerlijke muffins en kruidkoek.........
Lekker pannenkoek zonder suiker klik hier. |
Nu had ik laatst toch wat suikerrijke dingen gegeten met gevolg dat ik weer pijn in mijn buik had. Ik heb spastische darmen en door het niet eten van suiker ging het daar ook veel beter mee tot ik besloot om toch die cake te eten... en geloof me ik nam nog één want na eentje met suiker lust je er gewoon nog wel een. Dat lukt je echt niet met een stuk cake gemaakt van spelt en amandelmeel..
Zijn er ook Nadelen: Ja, je moet gewoon erg je best doen om suikerloze etenswaren te vinden, ook in de reformwinkels. Dus gewapend met een flinke sterke bril (ja ik heb de leeftijd) lees ik de hele supermarkt want het is moeilijk om iets te vinden en vooral om alternatieven te vinden. Dat blijft dus nog wel even lastig.
Het uitleggen aan anderen is ook vervelend vooral aan mensen die zelf erg verslaafd zijn aan suiker. Die gaan de strijd met je aan om je te overtuigen dat jij het allemaal mis hebt en dat je eigenlijk niets meer kan eten want alles is slecht voor je...... ppffffff....
Dus toch maar weer terug naar helemaal suikervrij. Het bevalt me goed en ik hoop nog vele kilootjes af te vallen maar vooral me goed voelen. Ik vond nog een leuk en duidelijk filmpje waarom suiker zo slecht is, duidelijker kan niet...
Labels:
Bitter Sweet
Abonneren op:
Posts (Atom)