Na een lange vakantie stop hebben we gister weer een mooi bloemstuk gemaakt.
Er zit een artisjok in en witte rozen. Hortensia, distels en verschillende soorten groen.
Ik vind het een mooi stuk en het staat ook erg mooi op mijn tafel.
Kijk maar even mee.
donderdag 19 september 2013
vrijdag 13 september 2013
photo callenge op vrijdag
Het is vrijdag de 13 de.
Een dag om even goed op te letten.
Loop maar niet onder ladders door en het tegen komen van
een zwarte kat is op deze dag al helemaal uit den boze.
Natuurlijk geloven we deze onzin niet en gaan we gewoon onze gang vandaag.
Maar: het zet je toch aan het denken als je vliegtuigstoel nummer 13 hebt of
met de lift naar verdieping nr 13 moet. Toch!!!!
Vandaag de opdracht vrijdag de 13de.
Door mijn verjaardag en al de bezigheden daar omtrent had ik weinig tijd om
een foto te maken maaaaar gelukkig had ik nog een mooie.
Hier in Twente zijn ze namelijk doodsbenauwd voor Witte Wieven.
Heb je ook een foto om te delen dan kan je die hieronder linken.
Een dag om even goed op te letten.
Loop maar niet onder ladders door en het tegen komen van
een zwarte kat is op deze dag al helemaal uit den boze.
Natuurlijk geloven we deze onzin niet en gaan we gewoon onze gang vandaag.
Maar: het zet je toch aan het denken als je vliegtuigstoel nummer 13 hebt of
met de lift naar verdieping nr 13 moet. Toch!!!!
Vandaag de opdracht vrijdag de 13de.
Door mijn verjaardag en al de bezigheden daar omtrent had ik weinig tijd om
een foto te maken maaaaar gelukkig had ik nog een mooie.
Hier in Twente zijn ze namelijk doodsbenauwd voor Witte Wieven.
Voor volgende week vrijdag de 20 ste is de opdracht
Begin van de herfst.
Iedereen bedankt voor de lieve felicitaties. Ik heb een leuke dag gehad en in het weekend vier ik gewoon nog even verder...dinsdag 10 september 2013
Feest en ik heb ze!!
Morgen is het feest en daarom dacht ik,
haak een paar vrolijke vlaggen en dat is waar ik nu nog even zoet mee ben.
Patroontje scroll naar beneden.
Patroontje scroll naar beneden.
Mijn laatste jaar als 40-er.
Ik zag dat Moos van Moos en haar Moosies heel mooi garen had gekocht bij de Wibra. Nu kwam ik daar vanmiddag toevallig (heel toevallig) langs en het lag niet in de winkel. Ik dacht nog, tja zal wel alleen in het westen te koop zijn... maar ik was wel zo slim om het toch even te vragen. Laat nou net de koerier langs zijn geweest en wat denk je... In een doos onder een bak zaten ze,, en deze kleur heb ik mee genomen. Prachtig!!!! Nog geen idee wat ik er van ga maken maar ik verzin wel iets... Of hebben jullie een goed idee...
De vlaggetjes zijn heel gemakkelijk te haken:
Begin met een magische ring en haak daar in, 3 lossen en dan 2 dubbele stokjes- 2 lossen- 3x dubbele stokjes- 2 lossen en weer 3x dubbele stokjes.
Toer 2 Verander van kleur. Haak nu in ieder lus van 2 lossen uit de vorige toer steeds 3x dubbelstokje (het eerste stokje zijn 3 lossen)-2 lossen en 3x dubbele stokjes.
Toer 3: Verander van kleur. Haak in de 1ste hoek 3 dubbele stokjes (eerste stokje is 3 lossen) - 2 lossen- 3x dubbele stokjes. Haak nu in de volgende lus 3 dubbele stokjes. Je bent nu weer in de hoek en haakt weer 2x 3 stokjes met 2 lossen daar tussen.
Toer 4: Herhaal de vorige toer maar nu heb je 2 x 3 dubbele stokjes voor dat je in de hoek bent.
Toer 5: Herhaal vorige toer maar nu heb je 3x 3 dubbele stokjes voordat je bij de hoek bent.
Hecht alle draadjes af en haak een lange draad die zigzag je door de bovenste toer en hang je vlaggetjes op.
Labels:
eenvoudig patroon,
haken
vrijdag 6 september 2013
photo callenge op vrijdag
Wat gaat de week toch weer snel. Vandaag de 2de callenge van dit schooljaar: SMULLEN was de opdracht en ik ben benieuwd naar jullie foto's. Via het linkssteem kun je jou foto op je blog linken.
Omdat mijn foto van de net gebakken muffins niet zo heel erg mooi was heb ik de foto bewerkt met een Photo editor PicMonkey. Altijd leuk om je foto's even iets mee te geven, niet te want dat is ook niet zo heel erg mooi. Ik heb in ieder geval weer meer als voldoende suikervrije muffins om het weekend door te komen. Wat vind jij om te smullen?
Omdat mijn foto van de net gebakken muffins niet zo heel erg mooi was heb ik de foto bewerkt met een Photo editor PicMonkey. Altijd leuk om je foto's even iets mee te geven, niet te want dat is ook niet zo heel erg mooi. Ik heb in ieder geval weer meer als voldoende suikervrije muffins om het weekend door te komen. Wat vind jij om te smullen?
Vrijdag de 13de september,, durf jij wel het huis uit? Opdracht maak een foto van
vrijdag de 13de!!
woensdag 4 september 2013
Bitter Sweet 4 mijn dieet.
Het gaat me redelijk goed af met het niet eten van suiker. Even was ik finaal in paniek want geen suiker is toch wel een flinke uitdaging als je in sweetie-land woont...
Maar goed Dinah is niet voor een gat te vangen en ik heb mezelf beloofd om zoveel als mogelijk suikervrij te eten maar als het even niet kan dan maak ik daar geen issue over.
Dat geeft me voldoende lucht om verder op zoek te gaan.
Wat eet ik zo op een dag:
Omdat we iedere morgen beginnen met koffie en koek (normaal ontbijtkoek) eet ik daar zelf gemaakte kruidkoek bij.
Ik eet eenmaal beneden: biogarde yoghurt en ik doe omdat ik toch wel last heb van mijn darmen er een flinke schep gebroken lijnzaad door heen.
Later die ochtend eet ik nog iets van fruit.
Tussen de middag eet ik dan 2 volkoren of spelt-boterhammen met kaas en vleeswaren en meestal wat sla. Kop melk erbij en ik kan er weer even tegen aan.
In de middag eet ik dan weer wat fruit en wat te drinken koffie of thee o.i.d. zonder calorieƫn...
Avonds eet ik of pasta of aardappelen of zilvervliesrijst met een zelfgemaakte saus groente en vlees, vis of kip.
En in de avond drink ik dan nog koffie soms met een stukje bittere meer dan 80% cacao chocolade en dan later nog een sapje of diksap met water en soms wat nootjes.,
En de hoeveelheden bepaal ik zelf. Even nog opmerken dat ik redelijk snel verzadigd ben sinds ik al die volkoren melen ed eet. Eerst nam ik een plak koek nu eet ik daarvan de helft want dan ben ik al verzadigd. Ook merk ik dat ik in de avond minder snaai en behoefte heb aan "IETS" eten...
In tegenstelling wat ik dacht: ik zal wel heel erg honger krijgen en een enorme drang naar zoet, waarschijnlijk krijg ik nachtmerries over bulten snoep, kleverige caramel en ijs........ nahhhhhhh NEE dus.... :-)
Ik heb sinds "geen suiker" ook geen vreetaanvallen gehad. ik eet nu iets meer dan 2 weken zonder suiker en normaal had ik toch wel eens een vreetaanval gehad. Je kent het wel dat blik met koekjes (voor mij dan he) bleef me maar roepen tot het blik leeg was, tot het vervelende gevoel de overmacht nam. Had ik maar ....
Echt ik ben niet zo sterk dat ik me in kan houden. .Ik noem het ook wel eens once you pop you cant stop, slogan van pringles. Door eten tot de zak of bus op is. En je dan heel slecht voelen want je wou toch graag die kilo's kwijt en nu doe je dit!!!!
Echt ik ben niet zo sterk dat ik me in kan houden. .Ik noem het ook wel eens once you pop you cant stop, slogan van pringles. Door eten tot de zak of bus op is. En je dan heel slecht voelen want je wou toch graag die kilo's kwijt en nu doe je dit!!!!
Ik heb geen vreetaanval gehad sinds ik geen suiker meer eet. Ik weet ook niet of het nog gaat komen maar dan horen jullie het wel....
En je bent natuurlijk heel benieuwd naar het effect van mijn nieuwe eetpatroon.....De cijfers!!!! Ja, ik ook maarrrr, nog even geduld. Ik wil mijn lijf de gelegenheid geven om goed te reageren en niet gelijk op de weegschaal te gaan staan om dan na een week, omdat er misschien te weinig af zou kunnen zijn, het dieet weer in de wilgen gaan hangen...
Hier alvast een lekker receptje van cupcakes, die ga ik zeker maken. De foto hier boven komt ook van die site.
Het recept van de kruidkoek vind je hier.
Veel gestelde vragen over het suikervrij eten vind je hier.
En dan nu naar de bakker want die verkoopt maar 1x per week speltbrood..
Labels:
Bitter Sweet
dinsdag 3 september 2013
Hopkrans maken.
Onderweg van de manege naar huis zag ik in de gemeentestruiken hop groeien. Ik kon het niet laten om wat mee naar huis te nemen om daar een krans van te maken.
Wat je nodig hebt is:
Wat je nodig hebt is:
- ijzerdraad groen
- een tang
- oasekrans,
- hop
Bij de Action had ik een krans gekocht met oase die maak je nat en van het ijzerdraad maak je krammetjes om de hop vast te zetten. Je knipt de hop af en laat er een klein steeltje aan zitten. Die steek je in de oase en om de hop goed te verdelen gebruik je de krammen om de slierten vast te zetten.
Alle benodigdheden bij elkaar.
Maak alvast een ophanghaak van ijzerdraad.
Zelf krammetjes maken van ijzerdraad.
Slierten vast steken met de krammen
De hele krans vol steken en je krans is klaar.
Eventueel kun je nog een stik oid aan de krans vast maken maar ik vind het naturel het mooist.
Je hopkrans ophangen met lint of touw en genieten.
Labels:
Bloemschikken
zondag 1 september 2013
Bitter Sweet 3 en nu?
Ja, dat dacht ik ook.... En nog steeds denk ik dat,,want in de supermarkt wordt je verleid om spullen te kopen waarvan je denkt dat ze gezond zijn,,, maar is dat wel zo???
Want een GST (geen suiker toegevoegd) op de verpakking wil niet zeggen dat er geen suiker in zit en kan het zomaar zijn dat het product gezoet is met andere zoetmiddelen zoals zoetstof die vaak nog erger zijn dan echte suiker. Een claim van de fabrikant is wel aan regels gebonden maar binnen die regels kunnen ze nog flink een eigen invullen er aan geven. Hier vond een een aantal productanalyses, je zult je verbazen over de claims die je op de verpakking ziet staan en die helemaal niet waar zijn.
Op bovenstaande link vind je trouwens nog meer nuttige informatie ook over de wet en regelgeving omtrent voeding en warenwet mocht je dit interesseren.
Mijn vraag: "en nu" is dus niet zo eenvoudig te beantwoorden. Wat ik wel gelijk wist is dat je terug moet naar de bron, dus puur fruit( appel van de boom) en groente( zo uit de grond), granen (natuurlijk zonder al te veel bewerkingen), ed. En om er achter te komen wat er in producten zit is er maar een ding: LEZEN, lezen en nog eens lezen, van alle ingrediƫnten die op de verpakking staan. En product kennis is ook wel een aanrader. Eenvoudiger is het om geen producten te kopen waar meer dan 5 ingrediƫnten in zitten want al die extra toevoegingen is dat nodig laat staan al die E nummers....
Nu terug naar de suiker:
Suiker is een koolhydraat en die kun je verdelen in snelle en langzame koolhydraten. Langzame koolhydraten hebben een lage glycemische index waarde ( GI- waarde)
De GI geeft een inschatting voor de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt als iemand koolhydraten heeft gegeten. Koolhydraten die snel worden afgebroken tijdens de spijsvertering en hun glucose snel afgeven in de bloedbaan hebben een hoge glycemische index, terwijl koolhydraten die langzaam afbreken en hun glucose geleidelijk aan het bloed afgeven een lage glycemische index hebben.
Als twee producten worden gegeten waarin evenveel koolhydraten zitten, kan bij het ene product sneller meer glucose in het bloed komen dan bij het andere. Bijvoorbeeld een volkorenbroodje met hagelslag. Volkoren brood heeft een lage GI en hagelslag een hoge GI.
Want een GST (geen suiker toegevoegd) op de verpakking wil niet zeggen dat er geen suiker in zit en kan het zomaar zijn dat het product gezoet is met andere zoetmiddelen zoals zoetstof die vaak nog erger zijn dan echte suiker. Een claim van de fabrikant is wel aan regels gebonden maar binnen die regels kunnen ze nog flink een eigen invullen er aan geven. Hier vond een een aantal productanalyses, je zult je verbazen over de claims die je op de verpakking ziet staan en die helemaal niet waar zijn.
Op bovenstaande link vind je trouwens nog meer nuttige informatie ook over de wet en regelgeving omtrent voeding en warenwet mocht je dit interesseren.
Mijn vraag: "en nu" is dus niet zo eenvoudig te beantwoorden. Wat ik wel gelijk wist is dat je terug moet naar de bron, dus puur fruit( appel van de boom) en groente( zo uit de grond), granen (natuurlijk zonder al te veel bewerkingen), ed. En om er achter te komen wat er in producten zit is er maar een ding: LEZEN, lezen en nog eens lezen, van alle ingrediƫnten die op de verpakking staan. En product kennis is ook wel een aanrader. Eenvoudiger is het om geen producten te kopen waar meer dan 5 ingrediƫnten in zitten want al die extra toevoegingen is dat nodig laat staan al die E nummers....
Nu terug naar de suiker:
Suiker is een koolhydraat en die kun je verdelen in snelle en langzame koolhydraten. Langzame koolhydraten hebben een lage glycemische index waarde ( GI- waarde)
De GI geeft een inschatting voor de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt als iemand koolhydraten heeft gegeten. Koolhydraten die snel worden afgebroken tijdens de spijsvertering en hun glucose snel afgeven in de bloedbaan hebben een hoge glycemische index, terwijl koolhydraten die langzaam afbreken en hun glucose geleidelijk aan het bloed afgeven een lage glycemische index hebben.
Als twee producten worden gegeten waarin evenveel koolhydraten zitten, kan bij het ene product sneller meer glucose in het bloed komen dan bij het andere. Bijvoorbeeld een volkorenbroodje met hagelslag. Volkoren brood heeft een lage GI en hagelslag een hoge GI.
Een alternatief is het eten van producten met een lage glycemsche index waarden. Wat vooral neer komt op eten wat onbewerkt is dus volle granen zoals spelt en volkoren en zilvervliesrijst en volkoren spaghetti, fruit en groente (vers want uit een potje wordt weer bewerkt en zit geraffineerde suikers) .
Je hebt ook suikers die een lage GI hebben zoals Kokospalmbloesemsuiker of palmsuiker. Dit is suiker waar nog veel goede stoffen in zitten en plantaardig zijn en niet zo bewerkt.
En dan is er nog een plantje. Stevia, dat is een zoetstof die van het blad van de honingplant komt. Een mierzoet plantje en voordeel vooral is dat het bijna geen calorieƫn bevat. Ook zijn er nog stropen zoals ahornsiroop, agavestroop die een lage GI hebben. Honing is in principe ook plantaardig maar let op!!! bijen krijgen veelal geraffineerde suiker te eten om meer honing te maken of er wordt zo suiker toegevoegd aan honing.
Er zijn nog meer suikervervangers, hier boven heb ik die genoemd die ik nu zelf in huis heb en gebruik. Van de stevia heb ik druppels en gemalenblad in huis. Zelf ben ik meer van het gemalen blad, ziet er natuurlijker uit en is makkelijk te verwerken in mijn eten. Ik ben van plan om zelf plantjes in huis te nemen en dan zelf het blad verwerken.
Je hebt ook zoetjes voor in de koffie en thee en stevia stevig, lijkt een beetje op suiker. Tja en dan zie je hoe uitgekookt de levensmiddelenproducenten zijn. Ik kocht een pot Stevia stevig van natrena en wat denk je. Er zit maar een klein beetje stevia in de pot en de rest is gewone zoetstof.... Maar het staat er wel met KOEIENLETTERS op. Dus ook hier geldt lees eerst de ingrediƫnten en ga niet uit van gezondheid claime's op de verpakking.
Meer weten over suikers met een lage GI kijk eens op deze website, veel informatie ook met recepten ed, aanrader. Deze website is ook een aanrader Voedzo. Hier nog een blog Ik eet suikervrij. Of deze Lekker leven zonder suiker En nog een Suikervrij startpagina boordevol informatie,
Weet jij nog een goede blog of website met informatie of lekkere recepten, laat het mij weten.
Labels:
Bitter Sweet
Abonneren op:
Posts (Atom)