Pagina's

donderdag 7 mei 2020

bijkletsen

Oei dat is al even geleden dat ik een berichtje post hier. Er is inmiddels veel gebeurt en ik kom even bijkletsen. Je zou zeggen omdat we thuis zitten ik best veel kan doen op creatief gebied maar dat is niet zo. Na dat ons hondje Wessel in het begin van dit jaar is overleden. Hij was erg ziek en we hebben hem moeten laten gaan. Zo verdrietig. Hebben we nu een puppy in huis al 3 weken en hij is 10 weken jong. We zijn druk geweest met de voorbereiding want je wilt toch alles puppyproef maken. Alle  snoeren en rommel in de tuin hebben we opgeruimd zodat onze pup zich niet kan bezeren.  Als je mij volgt via Instagram heb je hem natuurlijk al gezien maar ik stel hem hier ook voor. Dit is onze Sem, een Labradoodle. Het is een medium formaat maar hoe groot hij werkelijk wordt is een verrassing. Hij heeft een abricot kleurige vacht. Ook daarvan weten we niet of dit zo blijft. De Labradoodle wordt wel een toverbal genoemd omdat hij zo veranderd van kleur. Een zwarte hond kan bruin of grijs worden bijvoorbeeld. Nou goed hier is hij dan onze Sem.


Het hebben van een pup kost de nodige aandacht. Je bent er best druk mee. Want hij is niet zindelijk en moet alles leren. Ook slaapt hij nog erg veel en wil lekker spelen. Bijten doet hij ook in alles. Het zijn net baby's die alles in hun mond stoppen om te ontdekken. een verschil dit boefje heeft hele scherpe tandjes. We zijn hem dan ook aan het afleren om te bijten maar eenvoudig is dat niet. Gister mocht hij voor het eerst naar buiten. Hij moest zijn 9 weekse inenting hebben en dan nog een week laten inwerken voor hij eruit mocht. Natuurlijk kon hij wel in de tuin. Hij vind het helemaal geweldig om te wandelen.


We zijn opzoek naar een puppycursus, best een uitdaging in coronatijd. Eigenlijk is de hele socialisatie een uitdaging. Maar goed je snapt vast dat ik erg druk ben met de pup. Zelfs het schilderen schiet er bij in. Vanmiddag als hij slaapt zal ik weer eens proberen om iets te maken.

Het haken en breien ligt helemaal stil omdat ik dat al een tijdje niet goed meer kan. De herhaling van bewegingen zorgen ervoor dat ik veel pijn krijg in mijn schouders en nek. Op een gegeven moment moest ik stoppen en dat vind ik jammer. Ik wil het nog wel gaan proberen en mijn vest af gaan maken waar ik aan begonnen was. We zullen het zien.

Een tijdje geleden heb ik een win-actie gedaan om de hond van iemand te schilderen. Ik heb het hondje van Lien met als voorbeeld een zelf gemaakte foto geschilderd. Dat was leuk m te doen en ik vind het altijd leuk om iemand blij te maken.  Hier onder de aquarel van de hond van Lien.

Diverse lagen verf maken uiteindelijk het eindresultaat. 


Hier nog een foto van onze pup, kan je goed zien hoe hij groeit, Zo jullie zijn weer een beetje op de hoogte van het wel en wee hier. Tot snel weer, dan hoop ik weer wat schilderwerk te kunnen laten zien.


9 opmerkingen:

 1. Aaaah, smelt!!
  Wat een schatje.
  Leuk, lekker van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch leuk om ook hier nog even je verhaal te lezen, al had ik op Insta natuurlijk al veel gezien.
  Wat een lekker moppie is Sem toch!
  Fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is inderdaad lang geleden, maar het mopje al via Instagram bewonderd natuurlijk! En dan komt ineens ook mijn eigen moppie weer voorbij.... ben er nog steeds superblij mee! Ik had er een tijdje geleden ook over geblogd. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed om weer wat van je te horen, ik maakte me al zorgen (ik zit niet op instagram). Wat een dotje is die pup! Wel een uitdaging nu om hem te socialiseren en een cursus te vinden... het schijnt dat dat ook met online hulp wel gedaan wordt. Heel veel succes! Wel jammer om te horen dat haken en breien niet meer zo gaat :( Sterkte en de groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om weer van je te horen. Wat een schattige pup hebben jullie, echt een dotje. Wat jammer dat je niet meer kan haken en breien, heel erg jammer. Je aquarel is echt super mooi.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach wat een dot van een hondje. Wat een prachtige hond heb je geschilderd. fijn dat je dat nog wel kunt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ohh heerlijk jong leven !! brengt vreugde en reuring in huis en het gedoe neem je voor lief!!
  jammer dat handwerken zo.n pijn doet

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.