zondag 1 april 2018

Paas stippen.

Vorig jaar kocht ik twee porseleinen eieren, een beetje saai wel. Daar moest ik wat mee. En omdat ik nog porseleinverf had moesten de twee er aan geloven.


Wat is het toch een heerlijk zen werkje. Geen haast lekker dippen en stippen. Voor het stippen heb je helemaal niet veel nodig met een paarkleurtjes porselein verf kom je al een heel eind. Voor deze eieren heb ik maar 4 kleuren gebruikt. Groen/blauw/aquagroen en goud. Je maakt de stippen met satéprikkers een platte kop van een spijker die je in en kurk steekt en de achterkanten van penselen. Wat je ook kan gebruiken maar dat vind ik dan weer zonde zijn je haaknaalden.

Als je een stip in een stip wil zetten moet je het goed laten drogen, sowieso wel handig als je iets wat rond is omdat anders je verf uitloopt of je met je vingers in je net gemaakte stipjes zit. Gamakkelijker is het om een bordje of schaaltje te stippen. De volgende keer wil ik ook wat grotere stippen maken datis voor het geheel mooier, vind ik. Want deze mini stipjes is wel een gepriegel.

Geduld is hier dan ook een schone zaak en zo'n pauze is heerlijk om een kop thee/koffie met wat chocolade eitjes te verorberen. Om de verf hard te laten worden en vaatmachine bestendig moet je het stipwerk afbakken op 150 graden en dan 45 minuten in de oven, laat je kunstwerkjes in de oven afkoelen.


Zo dat ziet er een stuk vrolijker uit.

Ik wens iedereen hele vrolijke Pasen toe.




13 opmerkingen:

  1. Hey Dinah,
    Allereerst vrolijk pasen. haha. Wat een leuke gestipte eieren. Je ziet het zoveel voorbij komen dat ik me er bijna aan ga wagen. Maar een extra hobby is denk ik geen goed idee, ik heb al zoveel liggen haha. Heel erg mooi geworden.
    Fijne paaszondag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga eerdaags een workshop stippen volgen met mijn collega's daar heb ik echt zin in. Jou eieren zijn mooi geworden! Fijne dagen. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk hoor je witte eitjes zijn helemaal niet saai meer! ik heb een houten poppenwieg eens helemaal bestippeld.. toen heette het nog staphorster folklore, maar toen al trok het me.. om op een eenvoudig manier iets heel bijzonders te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi, hoor! Ik zou er helemaal mee in m'n nopjes zijn :-)
    Fijn Paasweekend!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een ontzettend leuk idee en dat stippen is helemaal in nu.
    Staat echt veel beter dan die kale witte eieren!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel veel mooier dan de saaie witte. Volgens mij kan je er blijven naar kijken....

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een goed idee om de saaie witte eieren zo op te fleuren. Lekker zen bezig zijn en iets moois onder je vingers tevoorschijn zien komen, wat wil je nog meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hello and happy easter,
    i'm a new follower and i'm a blogger too, can you follow me on my blog?
    follow 4 follow?
    many many thanks
    TIZIANA
    https://amoriemeraviglie.blogspot.it/

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk gedaan. Ik heb eens een artikel gelezen hoe ze de stippen maken op kleding. Gaat ook met spijkers.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat mooi Dinah! Ik zou ook geen haaknaald gebruiken hoor, dan zijn er nog wel andere alternatieven.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.