vrijdag 9 februari 2018

Haken voor een goed doel.


Doen jullie dan wel eens? Er zijn verschillende goede doelen om voor te haken. Iedereen kent wel de inktvisjes voor prematuur kinderen. Er wordt voor Roemenië dekens gehaakt, mijn schoonmoeder maakt daar sjaaltjes voor.  Je hebt ook De grootste deken van de wereld waar je aan mee kan haken. Die wordt tijdens Leeuwarden culturele hoofdstad 2018 aan elkaar geknoopt en later verdeeld over allerlei goede doelen.


Ik haak voor Knuffeldekens sinds kort hoor. Mensen kunnen een aanvraag doen voor een deken voor een kind die wel wat extra warmte kan gebruiken. Een mooi initiatief waar ik graag mijn kleine steentje aan bij draag. Zij werken met granny's want die kan bijna iedereen haken en ze zijn toch ook zo leuk. Ik kon het niet laten om een granny te ontwerpen. Er zijn wel hello kitty granny's maar ik werd daar niet wijs uit en ben gaan zitten om het patroon helemaal opnieuw te maken en uit te schrijven. Pff wel een werkje hoor. Het is door 2 mensen getest, bedankt nog meiden. Het is een Hello Kitty granny van 20 bij 20 cm. Ik deel hieronder het patroon. Maar ik zou het leuk vinden als je het patroon gebruikt je ook iets terug doet voor een goed doel, mag ook een donatie zijn of een aantal gehaakte granny's. Het is geen verplichting, maar ik zou het wel erg leuk vinden.

Je vind de website van Knuffeldekens hier. klik Daat staat alle informatie over wat ze doen en voor wie en hoe je nee kan doen met het haken van granny's. Adressen ook van de facebookgroep en nog veel meer.

En dan nu het patroon wat ik speciaal voor de knuffeldekenfacebookgroep heb gemaakt. Het staat in PDF, gemakkelijk zelf downloaden en uitprinten. Het patroon bevat 5 pagina's met duidelijke uitleg van de toeren een diagram van het gezichtje en een voorbeeld van hoe je het gezichtje er op moet borduren. Heel veel plezier ervan..
15 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk patroon.
  Denk dat de ontvanger heel blij is met zo'n dekentje.
  Is ook nog met heel veel liefde gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh, wat een lief dekentje van Hello Kitty. Het goede doel spreekt me wel aan, maar ben nu nog bezig voor de grootste deken.
  Lieve groetjes,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief, daar zal een kindje wel troost uit kunnen halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bijna alles wat ik maak is voor het goede doel. Wat zou ik er toch allemaal zelf mee moeten? En dit geeft zoveel voldoening. Leuk die Hello Kitty, dat zal een dekentje helemaal opvrolijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi en wat een mooi doel om voor te haken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jazeker, ik haak ook wel eens wat voor een goed doel :-)
  Je kan ook niet alles zelf houden, hé.
  Erg leuk, je Kitty-granny!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi initiatief zeg.
  En wat goed dat jij daar een stroom voor ontworpen hebt!!
  Hello Kitty is er in bij meisjes, dus hier kunnen ze vast wel wat mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie granny heb je ontworpen. Zal menig hartje doen smelten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  หนังตลก

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Dinah,
  Wat een mooie deken. Heel erg leuk is die geworden :-)
  Fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 11. tuurlijk haak ik ook wel eens voor een goed doel.. de grootste deken was het laatste, maar voor het leger des heils heb ik ook dkens gehaakt.. en voor roemenie wanten en voor azie babymutsen.. en natuurlijk voor gambia, daar stuurde ik hele dozen vol gehaakte babykleding naar toe, naar een kraamkliniek. en ik geef mijn gehaakte spullen ook gul om me heen weg, verleden week nog een muts aan een zieke vriendin. je hello kitty tegel is erg leuk!!! ik sla hem weer op ! komt vast nog wel eens van pas bij een babydeken of zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb net je tips van fotografie door gelezen.
  Ik moet nog heel veel leren zie ik.
  Maar wat is het leuk om veel meer met je camera te kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heeee... Wat gaaf! Je hebt gewoon zelf een granny ontworpen!
  Super leuk. En nog voor het goede doel ook, top!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.