vrijdag 23 januari 2015

Een nieuwe lens. MM

Wat kun je toch blij zijn met een nieuwe lens. Ik wou graag vogels gaan fotograferen en daar heb je een telelens voor nodig. Rond kijken en tot de conclusie komen dat lenzen duur zijn. Maar er zijn ook een aantal iets goedkopere, misschien wel geen super telelens maar voor de beginner c.q. hobbyist is het prima.

Ik ben uitgekomen bij een 55-250 mm lens van canon met stabilisatie. Die begint waar mijn kitlens eindigt. Dat is de standaard lens die je bij je fotocamera koopt of er al bij zit. Het is als een verrekijker hoe meer je inzoomt hoe minder de afstand tussen je camera en het object wat je wil fotograferen. Je kunt dan ook telelenzen kopen van 300 of 400 mm. Daar lopen de paparazzi mee en de sportfotografen en andere mensen die beroepsmatig fotograferen.

Hieronder laat ik de stappen in de mm zien van mijn nieuwe lens. Je ziet dat de tulpen steeds dichterbij komen en dat is voor het fotograferen op afstand heel erg handig. Je kan je voorstellen dat als je kinderen die spelen of huisdieren die je verder niet wil storen hier op afstand ook erg goed mee kan vastleggen. Of vogeltjes.


op de achtergrond mijn sneeuwvlokdeken in wording.
Om vogels te fotograferen gebruik je een redelijk snelle sluitertijd. Vogeltjes blijven over het algemeen niet lang zitten en wil je ze op de gevoelige plaat vast leggen dan moet je snel zijn. Dus een korte sluitertijd. Hier pas je dan je diafragma en iso op aan.  Nu had ik het geluk dat ik een merel dame die heel rustig op de schutting zat kon fotograferen dus was die hele snelle sluitertijd niet nodig. Anders was het met de pimpelmees die geen moment stil zat en zeker niet met een krolse kat op de achtergrond Ik heb die foto moeten nabewerken maar is toch wel leuk geworden. Alle begin is moeilijk en ik leer erg veel op fotografie gebied. kijk maar.Dan weet je wat ik het weekend oa ga doen.
Heel stil zitten en hopen dat er mooie vogels komen om gefotografeerd te worden. 
Fijn weekend allemaal.


9 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je aanwinst! Veel fotoplezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn zo'n lens! En zo leuk om de vogeltjes mee te fotograferen zonder dat ze het door hebben.

  Veel plezier dit weekend! Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's, echt super mooi. Ook om het verschil te zien met de tulpenfoto's. Ben benieuwd naar al je andere mooie foto's die vast nog gaan komen. Lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's! Ik wens je een weekend met veel vogels in je nabijheid!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's heb je gemaakt. Zo helder.
  Gaat je van het weekend vast helemaal lukken. Vorig weekend moesten de vogels geteld worden en zoals ieder jaar laten ze zich dat hele weekend dan niet zien. Hihih... Dit weekend zijn ze er gewoon hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hihihi, hier precies hetzelfde. Wij hadden een valk in de tuin en die heeft alle vogels bang gemaakt, Een week lang geen vogeltje gezien. En daar zat ik dan iedere morgen klaar met mijn camera en mooie lens om een vogel op de gevoelige plaat te krijgen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie lens heb je gekocht..zul je veel plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk, ik zie nu pas dat je nog een blog hebt! Ik ga eens rustig lezen. Want ik neem mij voor om minder mijn Iphone te gebruiken en wat meer een echte camera.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Staat gewoon op mijn blog maar dan onder een ander tabblad. Wordt ook weer tijd voor een nieuw fotografie berichtje zie ik ;-)
   Met de camera maak je vaak wel veel mooiere foto's vind ik...

   Verwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.