dinsdag 29 oktober 2013

Wij waren op

Goeree Overflakkee,

Ik zei nog tegen Harry  dat het klinkt als iets wat Epke Zonderland heel goed zou kunnen doen. Hier komt Epke met een salto voorwaarts een flik flak en een Goeree Overflakkee. Hihihihihi.
In Ouddorp zaten we in een huisje dichtbij het strand. Heerlijk was het er en het mooie weer deed nog een duit in het geluks-zakje.

We hebben vooral in de buurt rondgekeken en veel gerust. Ik was namelijk behoorlijk ziek toen we vertrokken, gelukkig ben ik redelijk opgeknapt, waar de zeelucht niet goed voor is ;-) We hebben een uitstapje gemaakt naar Vlissingen en hebben gewinkeld in Middelburg en op de markt bij Cheers koffie gedronken met appelgebak. Ik wou eigenlijk nog even bij Jeanette, van Blei dat ik Brei, gaan kijken in Arnemuiden maar kon haar adres niet vinden op de telefoon ( ik moet zeggen dat ik echt heel weinig verstand heb van internet op telefoons) Dus dat is niet gelukt maar wie weet komt er nog eens een tripje naar Zeeland. Want O,O,O wat is Zeeland toch mooi. We hebben echt genoten van alle natuur,water en wind en de vele vogels. Echt prachtig. Ik zag veel overeenkomsten met noord Friesland, het voelde dan ook een beetje als thuis.  Harry en ik zeiden dan ook tegen elkaar dat we hier best zouden kunnen aarden...

En toen was het mooie weer op en gingen we weer naar huis. Jammer want er viel nog zoveel te beleven en te zien.

PS: Ouddorp ligt in Zuid Holland en niet in Zeeland,, al voelt het wel als Zeeland.

Hier een aantal fotocollages.
 Lekker rond tuffen zonder lawaai op eco-scooters. Het blauwe huus in Ouddorp waar het VVV-kantoor is gevestigd. Konijnen liepen bijna je huisje binnen.
 Veel water in Zeeland maar ja dat wisten we al wel...  heerlijk met de verrekijker turen over het water.
 Wessel helemaal door het dolle heen, lekker rennen op het strand maar aan water heeft hij echt een hekel.. of angst,,,, ik denk het laatste. Veel vogels gezien en nog meer spreeuwen en ganzen,, weilanden vol....

Hier zie je Foto's van Vlissingen en Middelburg door elkaar. Prachtig oude steden met hele mooie panden. Ik wist gewoon niet meer wat ik op de gevoelige plaat vast moest leggen want het een was nog mooier dan het andere. Ik moet zeker nog eens terug.
23 opmerkingen:

 1. Het ziet er geweldig mooi uit, mede door je prachtige foto's!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heerlijk. Jammer dat het met ziek zijn begon, maar je knapte gelukkig snel op.
  Leuke foto van Wessel!
  Jeanet is ook zonder adres goed te vinden, gewoon aan de markt bij de kerk in Arnemuiden, kan niet missen.
  Ik ben wel benieuwd hoe EZ die goeree overflakkee zou uitvoeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat hij dat heel goed zou doen... Toevallig dat hij in die week op tv was en met de maan van het eiland werd deze link snel gelegd.

   Verwijderen
 3. Ha, dan klopt het toch, en was je in ons mooie Zeeland :) Wat fijn dat jullie zo genoten hebben Dinah! En dat je weer beter werd natuurlijk. Nu maar lekker na genieten van de mooie foto's! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JA!!!! Leuk he, ik wou altijd al graag eens naar Zeeland . Ik was er nog nooit geweest. Mooi is het bij jullie, dat uitgestrekte vind ik zo heerlijk zo ver je kan zien water of weiland. Bij ons zie je altijd wel bomen of een heuvel en nog meer bomen.. Ook mooi natuurlijk...

   Verwijderen
  2. Hi hi, dat is het leuke van een ander deel van Nederland opzoeken; je geniet dan juist zo van wat je thuis niet hebt ;)! Voor mij zijn bossen, heide en heuvels juist weer zo 'spannend' en genieten, al blijf ik wel echt een strandmens!

   Verwijderen
 4. jah.. nederland heeft zoveel moois, prachtige foto's Dinah !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi is Zeeland ik zie wel vaker foto's langs komen . ik wil daar zeker ook nog eens een kijkje nemen.
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah, wat fijn dat je zo genoten hebt! Wij zijn er ook regelmatig om even uit te waaien en mooie plekken te bezoeken; heerlijk! Ik moest wel lachen om de overflakkee van Epke ;-)... Lijkt me heel ingewikkeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er heerlijk relaxed en zo moooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hai Dinah! Mooie foto’s stuk voor stuk.
  Fijne dag,
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's; daar kun je prima mee nagenieten en als de foto's niet meer voor genoeg vakantiegevoel kunnen zorgen, ga je gewoon weer lekker terug (en dan wel met adres van Jeanet ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Owww schitterende foto's meis!!!!!!!!

  Die van Wessel in de schemer ....... die is mooooooooooooi!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke foto's en fijn dat het zo geslaagd was ( en dat je weer bent opgeknapt)

  Fijne avond

  Groetjes Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is Zeeland toch mooi. Ben er van de zomer ook voor het eerst geweest en ook ik wil zeker nog een keertje terug.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oww goeree overflakkee en tiengemeten is ook nog een klein eilandje tevens natuurreservaat.. en dan zit je zowat al in rotterdam ahhaah waar ik woon.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie foto's, het is alweer een tijdje geleden dat ik in Zeeland was, maar het is ook mijn favoriete provincie!!

  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi foto's van Zeeland, ik ben daar nog nooit geweest en vind het dus erg leuk om via jouw foto's een kijkje te mogen nemen. Fijn dat je weer redelijk opgeknapt bent, zeelucht doet inderdaad wonderen!

  Dank je voor je reactie op mijn gemaakte trouwreportage! Dit was de eerste keer dat ik dit gedaan heb, al heb ik op de bruiloft van mijn zoon en schoondochter afgelopen juli al een beetje mogen oefenen. Ik hoop dit vaker te mogen doen, zo ontzettend leuk!

  lieve groet Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Tjits volgens mij doe je niet onder voor een prof,, zulke mooie foto's en vooral van details dat vind ik mooi. En je moet echt een keer naar Zeeland vooral de stadjes zijn erg mooi om te fotograferen zoveel mooie ramen deuren en bijzondere details echt prachtig en volgens mij echt iets voor jou...(hoewel het wel erg lijkt op friesland).

   Verwijderen
 16. lekker hoor ff uitwaaien in zeeland. als kind heb daar vele uurtjes door gebracht. soms mis ik het nog wel.
  mooie foto's weer

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtige foto's zo genieten we heerlijk nog even mee:-) whahaha...ja leuke naam voor Epke, misschien iets voor de volgende Olympische spelen, ik hoor de commentator al..."ennn zou het onze Flying Dutchman Epke lukken om de Goeree Overflakkee foutloos uit te voeren" :-)) Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat zag er een hele fijne vakantie uit! Ik ben vroeger met mijn ouders ook nog op vakantie geweest in Ouddorp :-) Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.