maandag 23 september 2013

Bitter Sweet. hoe gaat het nu...

Ik eet nu een aantal weken zoveel als mogelijk suikervrij. Dit lukt gewoon niet altijd en ik moest nog wat levensmiddelen op maken want ik hou er nu eenmaal niet van om iets weg te gooien.


Het gaat goed en de voordelen zijn al merkbaar.
Zo voel ik nu bijvoorbeeld heel goed wanneer ik genoeg heb gegeten (verzadigd ben). Iets wat ik totaal kwijt was. Ik had na het eten vaak nog zin aan iets ZOET en kon en half uur na de maaltijd alweer een koek naar binnen werken.
Nu lukt met me zonder moeite om het eten bij één bord te laten en zelfs daar heb ik moeite mee om het op te krijgen..En geloof me ik ben altijd een flinke eter geweest.
Het resultaat is dan ook dat ik al 2 kilo ben afgevallen!!! En dat zonder mezelf te ontzien want ik eet wel bittere chocolade bij de koffie en maakt heerlijke muffins en kruidkoek.........
Lekker pannenkoek zonder suiker klik hier.

Nu had ik laatst toch wat suikerrijke dingen gegeten met gevolg dat ik weer pijn in mijn buik had. Ik heb spastische darmen en door het niet eten van suiker ging het daar ook veel beter mee tot ik besloot om toch die cake te eten... en geloof me ik nam nog één want na eentje met suiker lust je er gewoon nog wel een. Dat lukt je echt niet met een stuk cake gemaakt van spelt en amandelmeel..

Zijn er ook Nadelen: Ja, je moet gewoon erg je best doen om suikerloze etenswaren te vinden, ook in de reformwinkels. Dus gewapend met een flinke sterke bril (ja ik heb de leeftijd) lees ik de hele supermarkt want het is moeilijk om iets te vinden en vooral om alternatieven te vinden. Dat blijft dus nog wel even lastig.
Het uitleggen aan anderen is ook vervelend vooral aan mensen die zelf erg verslaafd zijn aan suiker. Die gaan de strijd met je aan om je te overtuigen dat jij het allemaal mis hebt en dat je eigenlijk niets meer kan eten want alles is slecht voor je...... ppffffff....

Dus toch maar weer terug naar helemaal suikervrij. Het bevalt me goed en ik hoop nog vele kilootjes af te vallen maar vooral me goed voelen. Ik vond nog een leuk en duidelijk filmpje waarom suiker zo slecht is, duidelijker kan niet...
14 opmerkingen:

 1. Als jij je er prima bij voelt, is het toch goed?
  Ik ben niet van plan om mij aan te sluiten bij je suikerloos dieet, maar..... toch wil ik je even heel hartelijk bedanken voor je informatie en ben ik blij dat ik evengoed alles lees, want vorige week was in onze supermarkt (ja, gewoon onze Deen) speltbrood in de aanbieding en ik heb het geprobeerd: ik vond het ontzettend lekker (een heerlijk knapperig korstje), maar wat nog veel belangrijker is: het zorgt voor een goede darmwerking, iets wat geen volkorenbrood tot nu toe gelukt was. En dat dankzij jouw verhaal, anders had ik voor het volkorenbrood gekozen dat ook in de aanbieding was. Ik hoop dat de Deen het speltbrood in het assortiment houdt :-) Dank je wel Dinah!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, super dat je zo afgevallen bent en je daardoor lekker in je vel zit!

   Verwijderen
 2. Heel herkenbaar Dinah! Ik heb jaren 'last' van zin in zoetigheid na het eten en vaak meteen erna. Ik als sugar addict dacht dat het wel moest kunnen en als ik moest afvallen dan was het op te lossen door weiniger tot niet te gaan snoepen.
  Sinds dat ik bij jou heb gelezen over de mega slechte gevolgen van suiker, ben ik gaan nadenken en probeer bewustere keuzes te gaan maken. Oplos thee die ik de laatste tijd regelmatig tot veel dronk bevatte 60% suiker, gewoon à la minute mee gestopt, ik drink weer thee in een zakje en als het even kan zonder suiker. Verder probeer ik meer op te letten en echte zoete dingen zoveel mogelijk te laten staan, reformwinkel of zo laat ons budget nog niet toe, alles op zijn tijd.
  Maarreh goed bezig hoor! En ja ik heb ook altijd gezegd dat je soms gewoon iets wel moet kunnen eten zoals een mars of zo of kippenvlees als opeens dingen afgeraden worden in de media, maar als er in zoveel produkten suiker zit is het daarmee toch opletten geblazen.
  Thanks for sharing! Warme groetjes en knuffels van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat goed , dat jij er wel van afvalt!!!
  ikke niet hoor.. eet al een jaar of 10 zo weinig mogelijk suiker.
  maak alles zelf en eet niks kant en klaars.
  enne.. honger hou ik hoor.. zit nu al op 1 pond groente bij de avondmaaltijd en soms heb ik na een uur weer trek..
  ik eet roggebrood als alternatief en voor de vezels.. 1 smorgens en 1 a 2 smiddags.
  volkoren macaroni of zilvervliesrijst savonds.. 50 gram.
  en ik eet meestal vis.. in elk geval 5 van de 7 dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig Dinah, het zet je toch aan het denken als je dit leest en super dat je al bent afgevallen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. you go girl...tof dat je bent afgevallen

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toevallig net op de tv trosradar, suikertax en het verslavende aan suiker gebruik...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vind het knap hoor meis die ommeslag naar geen suiker!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het je goed bevalt en dat je dit lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Petje af dat het je lukt,ik weet niet of ik dit ook zou kunnen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er naar uit dat je goed bezig bent! Fijn dat je ook resultaat ziet. Succes verder!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow wat goed van jou! Ik heb er bewondering voor en hoop het ook nog eens op te brengen, ik zie vooral op tegen 'dat gedoe'...zoeken naar wat je wel en niet mag...wij hebben het met Sem moeten doen toen hij klein was (koemelkallergie) en dat was toch best heel moeilijk, maar het zou voor mij ook best goed zijn denk ik om de suikers af te zweren...succes, je gaat goed!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Dinah, ik was al een tijdje niet op je blog geweest (shame on me ;)) en lees nu dat jij ook helemaal gestopt bent met de suiker. Super joh, en wat doet dat veel he! Ik herken helemaal wat je schrijft. Afgelopen vrijdag was er feestbrood in mijn klasje, 'natuurlijk' met suiker. Om niet vervelend te doen toch een stukje genomen.. met 'gewone' jam erop.. met als gevolg dat ik er nog steeds last van heb! Dus, als mensen vinden dat je je aanstelt, niks van aantrekken hoor! Ik ben op een gegeven moment maar gaan zeggen dat ik allergisch ben. Niet tegen goede vriendinnen en familie, maar tegen de rest van de mensheid. Ze vinden toch meestal dat je overdrijft, en die strijd ben ik lang aangegaan, maar inmiddels niet meer. Als mensen het gelijk willen hebben en vinden dat suiker niet slecht voor je is, dan laat ik ze lekker..!! Ik ben blij dat suikerloos jou zo goed doet!! Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.