woensdag 4 september 2013

Bitter Sweet 4 mijn dieet.

Het gaat me redelijk goed af met het niet eten van suiker. Even was ik finaal in paniek want geen suiker is toch wel een flinke uitdaging als je in sweetie-land woont...
Maar goed Dinah is niet voor een gat te vangen en ik heb mezelf beloofd om zoveel als mogelijk suikervrij te eten maar als het even niet kan dan maak ik daar geen issue over.
Dat geeft me voldoende lucht om verder op zoek te gaan.

Wat eet ik zo op een dag:

Omdat we iedere morgen beginnen met koffie en koek (normaal ontbijtkoek) eet ik daar zelf gemaakte kruidkoek bij.
Ik eet eenmaal beneden: biogarde yoghurt en ik doe omdat ik toch wel last heb van mijn darmen er een flinke schep gebroken lijnzaad door heen.
Later die ochtend eet ik nog iets van fruit.

Tussen de middag eet ik dan 2 volkoren of spelt-boterhammen met kaas en vleeswaren en meestal wat sla. Kop melk erbij en ik kan er weer even tegen aan.

In de middag eet ik dan weer wat fruit en wat te drinken koffie of thee o.i.d. zonder calorieën...

Avonds eet ik of pasta of aardappelen of zilvervliesrijst met een zelfgemaakte saus groente en vlees, vis of kip.

En in de avond drink ik dan nog koffie soms met een stukje bittere meer dan 80% cacao chocolade en dan later nog een sapje of diksap met water en soms wat nootjes.,

En de hoeveelheden bepaal ik zelf. Even nog opmerken dat ik redelijk snel verzadigd ben sinds ik al die volkoren melen ed eet. Eerst nam ik een plak koek nu eet ik daarvan de helft want dan ben ik al verzadigd. Ook merk ik dat ik in de avond minder snaai en behoefte heb aan "IETS" eten...
In tegenstelling wat ik dacht: ik zal wel heel erg honger krijgen en een enorme drang naar zoet, waarschijnlijk krijg ik nachtmerries over bulten snoep, kleverige caramel en ijs........ nahhhhhhh NEE dus.... :-)
Ik heb sinds "geen suiker" ook geen vreetaanvallen gehad. ik eet nu iets meer dan 2 weken zonder suiker en  normaal had ik toch wel eens een vreetaanval gehad. Je kent het wel dat blik met koekjes (voor mij dan he) bleef me maar roepen tot het blik leeg was, tot het vervelende gevoel de overmacht nam. Had ik maar ....

Echt ik ben niet zo sterk dat ik me in kan houden. .Ik noem het ook wel eens once you pop you cant stop, slogan van pringles. Door eten tot de zak of bus op is. En je dan heel slecht voelen want je wou toch graag die kilo's kwijt en nu doe je dit!!!! 
Ik heb geen vreetaanval gehad sinds ik geen suiker meer eet. Ik weet ook niet of het nog gaat komen maar dan horen jullie het wel....

En je bent natuurlijk heel benieuwd naar het effect van mijn nieuwe eetpatroon.....De cijfers!!!! Ja, ik ook maarrrr, nog even geduld. Ik wil mijn lijf de gelegenheid geven om goed te reageren en niet gelijk op de weegschaal te gaan staan om dan na een week, omdat er misschien te weinig af zou kunnen zijn, het dieet weer in de wilgen gaan hangen...

Hier alvast een lekker receptje van cupcakes, die ga ik zeker maken. De foto hier boven komt ook van die site.
Het recept van de kruidkoek vind je hier.

Veel gestelde vragen over het suikervrij eten vind je hier.

En dan nu naar de bakker want die verkoopt maar 1x per week speltbrood.. 



15 opmerkingen:

  1. Wat super goed van je Dinah! Je gaat helemaal lekker zo! Die vervelende snaaibuien ken ik tegenwoordig ook, helaas. Ondanks dat ik niet heel enthousiast wordt voor 0-suikerverbruik, zitten je blogberichten toch in mijn hoofd en wordt er wel degelijk over e.e.a. nagedacht en in mijn hoofd wat mee gedaan, grappig hè. Ik hoop van harte dat jij je lekker blijft voelen en dat je jezelf niet teleur zal stellen; go for it!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Petje af Dinah heel knap.
    Veel sterkte met alles en die recepten ga ik ook eens doen hier kan het ook wel ff wat minder.
    Groetjes Albèrtje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super knap van!! Succes ermee hoop dat je je er nog beter bij gaat voelen! Straks kun je zeggen. He dat heb ik maar mooi even gedaan. Enne die vreetbuien zijn heel herkenbaar helaas. Ook ik moet zeggen na me aangepaste eetschema gaat dat beter maar af en toe "moet" ik iets slecht hebben zoals chips of chocolade!!

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat knap dat je dit al 2 weken doet! Ik heb alles gevolgd en gelezen en ik ben benieuwd naar de vervolg verhalen en ga alvast een goed kijken naar de receptjes ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super van je! Enne ik ga die kruidkoek ook maken!

    Succes verder!

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Petje af hoor meis! Je bent echt goed bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het knap dat je het zo vol houdt! Want suiker is natuurlijk super verslavend. Als je er aan begint, kun je niet meer ophouden. Maar zo te horen heb je allemaal heerlijke vervangers gevonden.
    Succes ermee! Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat goed van je! En ik heb het recept van de muffins geprint, dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat vreselijk goed van je, Dinah! Ik wilde dat ik dat kon...
    De knop moet gewoon goed om, en dan moet het lukken toch?
    Ik ga gewoon steeds jouw blogberichtjes lezen en denken "als Dinah het kan, moet ik het toch ook kunnen?"

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik ben door zo te eten.. en het avondeten ook nog eens af te wegen.. 100 gram vis/vlees/ei of gedroogde bonen en 300 gram groente (of meer)
    van 150 naar 123 kilo gezakt.. in nu 7 jaar.. helaas sta ik de laatste 2 jaar stil..
    dwz.. ik schommel tussen 119 en 123 kilo, maar lager kom ik niet meer. en ik ben maar 1.65m dus.. ik snap echt niet waarom ik niet meer afval hoor..
    ik eet gezond.. ik eet smorgens 1 roggesnee met beleg en smiddags 2.
    ik wissel wel eens met zonnebloempittenvolkoren brood.
    eet 2 a 3 porties fruit per dag..kook meestal mijn vis bak in elk geval heel weinig. meestal doe ik een eetlepel olijfolie door de net uitgedraaide gekookte rijst.
    nu kreeg ik de tip dat ik misschien te weinig at.. ( toen ik dus alweer 3 maanden op 119 kilo bleef hangen..) resultaat met het vermeerderen van 1 boterham per dag was.. (dus 2 roggesnee of 2 volkoren boterhammen per dag..) hup.. in 2 weken weer naar de 125 kilo.
    GEK word ik van dat lijnen.
    ik wens je alle geluk en succes en betere resultaten dan ik hoor dinah!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goh Ineke , das wel erg als je zo je best doet.
      Misschien kan je best eens een onderzoke vna schildklier ofzo vragen.

      Groetjes en veel moed
      An

      Verwijderen
    2. Ik weet het Ineke, ik hebook van alles al geprobeert en het enige wat bij tot nu toe heeft geholpen om af te vallen is shakes!!!alleen maar eiwitten en vitaminen. Ik ben 2 jaar terug 15 kilo afgevallen... Maar ja ga je weer gewoon eten dan zit het er zo weer aan. :-( Het enige advies wat ik jou kan geven is net zo als An laat de huisarts eens naar je verhaal luisteren en probeer minder koolhydraten te eten en meer eiwitten. Dus maar een keer een broodmaaltijd per dag en in de avond geen aardappelen maar veel eiwitten en niet te weinig olie...
      Maar dan nog,, het valt niet mee. Mijn vader zegt altijd tegen mij,, Dien jij en ik hebben gewoon een erg zuinig motortje... ;-)

      Verwijderen
  11. Tof dat je het volhoudt.
    Ga ik bij onze bakker ook eens moeten navragen dat speltbrood, heb er nog al wel van gehoord maar nog niet naar op zoek geweest.

    Ik ben ook steeds van plan om zonder suiker te bakken (ben nog niet verder gekomen dan cake met half suiker/half stevia) maar dat komt er niet van. Sinds ik de cola niet meer drink en verder ook bijna geen suiker gebruik, ik ook helemaal niet zo veel zin meer heb in koekjes enzo terwijl ik vroeger moest vragen om ze te verstoppen of het hele pak ging eraan.

    Wel oppassen met fruit als het over je gewicht gaat, daar zit toch ook verbazend veel suiker in soms, fructose die je wel nodig hebt ook en is dus wel gezond maar te veel gaat de weegschaal teleurstellen :). Opletten met welk fruit je kiest, helpt ook. Even googlen voor info over suikers in fruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind het knap van je Dinah, het is toch niet niks om zo je hele eetpatroon om te gooien. En inderdaad, o-ver-al zit suiker in. Het zou mooi zijn als daar eens iets aan gedaan zou worden...

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.