vrijdag 14 juni 2013

Je moet de groenten hebben.

Voor het eerst waag ik mij op glad ijs. Ik heb een mini groentetuin (lees 2 bakken met aarde en wat zaad) en dat begint al aardig te groeien maar nog niet te bloeien. ik denk dat alles een beetje verlaat is in de tuin en dat zal voor mijn mini moestuin niet anders zijn.
Courgette en stokbonnen heb ik gezaaid en  ik moet zeggende courgette groeit flink dat ik de planten ga opdelen in 3 bakken. Van de 8 zaden zijn er 3 op gekomen. En omdat ik weet dat het flinke planten gaan worden zet ik ze apart. Ik hoop ooit courgette uit eigen tuin te kunnen eten. We zullen zien....

Afgelopen zaterdag vond ik een kikker bij ons in de tuin. Geen idee hoe die daar is gekomen want het is een tuin waar je als kikker echt niks te zoeken hebt, geen gras of water of wat dan ook wat een kikker leuk vind.
Goed ik zou de courgette op de foto zetten en toen sprong de kikker me tegemoet, ik schrok me een hoedje. Ik vind kikkers eng, grrrrrrr. Nu heb ik een teiltje met water gevuld en hoop dat hij daar in gaat dan kunnen we altijd nog zien of er ergens een held rond loopt die de kikker naar het vijvertje wil brengen.14 opmerkingen:

 1. Kikkertijd in de tuin? Gaat vanzelf wel weer ergens anders kijken, hoop ik voor je!

  Fijne dag!

  P.S. Je groenten doen het goed! Hier is alles ook laat...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die groenten komen wel goed zo te zien...die kikker...ehum...ik denk dat het een pad is :0)
  Fijn weekend alvast! Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kikker of pad .... ik stap wel ff op mijn fietsie hoor. Heb altijd al een super hero willen zijn. Enne ik vind ze best leuk hihihi

  Ziet er goed uit je groente groentevrouwtje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat hebben wij al jaren. ... zelfs voordat onze buurman een vijver had hadden wij al vaak kikkers in de tuin ze gaan wel weer weg. Diva vind het heerlijk om mee te spelen ze doet er niets mee maar dat hoppen van ze vind ze geweldig. Wij gooien ze dan vaak over de schutting in de vijver van de buurman anders word het zo n stress kikkertje ha ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk je groente mini tuintje heb ik ook sla en andijvie prei en uien zo leuk maar eigenlijk wil ik stiekum meer.
  ach kikkers zijn zo leuk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daarmee bedoel ik trouwens je minimoestuin !! Wist je trouwens dat kikkers heel eng kunnen "gillen"??? Ik in ieder geval niet totdat er een keer eentje bij de achterdeur zat die we wilden wegjagen en toen sprong 'ie natuurlijk net de verkeerde kant op naar een hoekje waar hij vervolgens nergens meer heen kon. Sindsdien weet ik het dus!! We hebben 'm verder met rust gelaten en hij is weggekomen, hoor, maar 't klonk zo zielig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kikkers zijn juist zo lief ♥ vind ze geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is natuurlijk zo dat die kikker jou nog veel enger vindt. Neemt niet weg dat ik me helemaal kan indenken wat jij van kikkers vindt :-)Ik ben ook niet zo'n fan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ben wel een fan van kikkertjes hoor.. trouwens van alle beesten ahahah
  leuk je moestuin! je ligt ver voor op me..
  ik heb gisteren de courgette en pompoen pas gezaaid..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hahaha...ik heb hier regelmatig kikkers in de tuin (ook wel eens binnen zelfs :-) de buren hebben namelijk een vijvertje, maar wij hebben katten en die gaan er natuurlijk achteraan...als je dan hoort hoe die kikkers tekeer kunnen gaan als ze in het nauw gedreven worden...niet gewoon!! Ik ben er niet bang voor, liever een kikker dan een spin:-))
  Wat leuk zo'n minigroente tuintje, ben benieuwd! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil ook nog wel eens een minimoestuin, lekker wat eigen groenten kweken...heerlijk!

  Fijn weekend

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Courgettes uit eigen tuin lukt prima hoor! Wij eten dat al jaren elke zomer, en zelfs véél te veel. Met één plant kom je al een heel eindje.

  Goedele

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ow blergh kikkers... Ik schrik me ook altijd helemaal een hoedje als ik er ergens een tegen kom. Geluk dat ik op 4 hoog woon, daar komen ze niet zo vlug ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.