zaterdag 23 maart 2013

Verf Project nr 2 - Annie Sloan

Ja, ik kan er niet genoeg van krijgen. hahahaha. 
Dus begonnen aan een nieuw project. 

De vloer in het toilet.


 Wij hebben dit huis bijna 3 jaar geleden gekocht en flink verbouwd. Nu blijven er altijd dingen die je door de kosten niet gelijk wil aanpakken en een daarvan is het toilet en de bijkeuken.

Toen ik zag dat je ook met de verf van Annie Sloan de vloer kan schilderen, dacht ik gelijk: dat kan niet... maar volgens de website en webwinkel van de oude bank kan dat prima. Sterker nog ze laten er foto's van zien en wat blijkt,,, ik heb dezelfde lelijke tegels als hun.
Ik heb er wel even over na moeten denken maar ben er toch aan begonnen.. Ik wou mijn tegels ook wit met zwart gaan maken. Precies zo als op de foto's van de oude bank.

Omdat het vrij moeilijk is om tegels om en om te schilderen heb ik het volgende gedaan. Ik heb eerst de tegels en de voegen wit gemaakt. Op de foto hier boven zie je de eerste verflaag. Het dekte niet in een keer maar na 3 lagen was het wit.

De verf is op de foto is nog nat en glimt daarom. Je ziet dat ik de voegen ook wit heb gemaakt.
Toen alles droog was heb ik een eerste laag boenwas aangebracht. Lekker veel er op en dan gelijk uitboenen met een oud t-shirt. 

Tja en dan mijn favoriete werkje (echt niet) het afplakken van de witte tegels en de voegen om de zwarte verf aan te kunnen brengen. een zeer secuur werkje en helemaal nog niet zo gemakkelijk vooral in het kleinste kamertje is er niet veel  ruimte om eens lekker te gaan afplakken en voor schilderen trouwens ook niet. 


De eerste laag zit er op, even laten drogen voor nog een tweede laag. Het zwarte dekt vrij goed. Zo ziet het er al heel anders uit maar wel erg slordig omdat het afplakband is er nog niet af.

Laag 2 je ziet aan de lichte stukken dat de rest nog niet droog is. Ik zie gelijk dat er wel meer dingen zijn die best wel een likje verf zouden kunnen hebben. Alles op z'n tijd. 

En dan wordt het spannend want hoe is het gesteld met mijn afplak kunsten. Zou ik veel moeten bijwerken of misschien valt het mee. Ik zal gelijk maar verklappen dat het wel mee viel maar dat ik toch wel hier en daar wat kleine schoonheidsfoutjes heb moeten bij werken. Het resultaat tot nu toe en nog voordat de boenwas op de zwarte laag gaat.

Op de foto lijkt het resultaat wel heeeeel erg strak. Nu gaat de boenwas er op, Dit gaat wel even duren want het moet tussen de lagen flink drogen. Ik zal jullie later het eindresultaat laten zien..... 
Ik denk dat je nu al een goed beeld krijgt van hoe het zal worden.


37 opmerkingen:

  1. Dat ziet er inderdaad erg leuk uit en een goede oplossing voor tegels die niet mooi zijn maar te duur om te vervangen.
    Veel plezier met het volgende project.
    Groetjes en een fijn weekend Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed resultaat zeg! Daar kun je trots op zijn. Met groet van De Juffrouw

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen super creatieve Dinah!
    Liep door omstandigheden hier, even achter met langskomen op de blogs...maar wat is je computerkast gaaf geworden zeg!! En je nieuwe projekt...de vloer in de toilet...wat mooi ook, daar gaan m'n handen van jeuken hoor, wij hebben op de beneden verdieping 31 jaar geleden toen we hier kwamen wonen, plavuizen laten leggen, en ja je snapt het wel...die zou ik nu ook 'niet' meer hebben uitgekozen!!
    Dus wat een mooie oplossing voor de tegelvloer, en precies zoals ik het ook graag zou willen, zwart/wit, alleen hebben wij geen drempels beneden, alles is toen gewoon door getegeld, dus ben bang dat dat wel een beetje stom gaat staan...maar ik ga er ernstig over nadenken hoor!!!
    In ieder geval ben jij niet meer te stuiten, met die geweldige verf...ha,ha!

    Een mooi weekend, en groetjes van Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super!!! Ik heb ook wel eens de tegelmuren van de wc geschilderd...een mega verandering!
    Fijn weekend! Dinaz ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Even een vraagje nog!
    Heb net even op de site van De oude bank gekeken, en wil graag een test blikje gaan bestellen, om de verf uit te proberen, ik heb in de keuken kleine getrommelde tegeltjes op de achterwand boven het aanrecht zitten, ze zijn wit met hier en daar een bruin tegeltje tussendoor (ja vond ik toen leuk) en die wil ik eigenlijk graag (bijna zwart)in antracietkleur schilderen, heb jij echt zwart gebruikt voor de vloer (die kon ik op de kleurenkaart niet vinden) en gaat de verf ook erg glimmen als het klaar is? want die tegeltjes zijn heel erg mat.
    Hoor het graag even van je! Groetjes Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de kleur Graphite gebruikt, dit is meer leisteenzwart en meer antraciet, dus dn zit je met deze kleur goed. De verf is supermat maar door het gebruik van de wax komt er een klein glimpje over, niet veel hoor. Probeer het maar eens. wel voorzichtig zijn de verf moet echt uitharden. Ik heb per ongeluk mijn nagels in de verf gezet, dan komt het er wel af :-( Je kan Geja altijd even bellen/mailen voor advies en er worden regelmatig workshops gegeven mocht je het toch eerst met eigen ogen willen zien. Ik ben benieuwd hoe het jou bevalt.

      Groetjes,dinah

      Verwijderen
  6. Ohhh wat mooi Dinah!!! Echt prachtig!! Ik zou het geloof ik niet durven hoor een vloer, want ik zou bang zijn dat die waxlagen niet sterk genoeg zijn... Of moet er uiteindelijk lak overheen? Dat heb ik ook al eens gelezen. Inmiddels heb ik ook geëxperimenteerd met de verf, dank zij jouw enthousiaste logjes erover. De lambrisering op de slaapkamer en de linnenkast zijn inmiddels oud-wit, ik vind het prachtig geworden!! Succes verder, en lieve groet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wouw, dat ziet er heel mooi uit!
    Ik vind het super gedaan, echt waar.
    Nog een fijn weekend, liefs Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, jij gaat nu weer met heel veel plezier naar het toilet zeg!! Ik had het niet gedurft hoor!! Maar het resultaat is super!!
    Wat ga je nu verven??? Ik heb hier nog 2 ladenkastjes staan die nu nog grenen zijn en waar Annie Sloan op moet. Zo verslavend.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hihihi, klopt, heb al zoveel projecten die ik zou willen aan pakken. Ben benieuwd naar je ladenkasten.

      Verwijderen
  9. Wauw Dinah, wat een prachtig resultaat meis, echt heel mooi helaas denk ik alleen maar aan het feit dat je constant op je knietjes hebt gelegen en dan aan mijn knietjes au dus helemaal superknap van jou!! Fijn weekend groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wow! Wat een prachtig strak vloertje! En dat in zo'n moeilijk te bewerken ruimte. Heel knap werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een gave verf is dat zeg! Volgens mij als je die één keer gebruikt hebt, wil je geen andere meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. oooooooooooooooooooo dinah dat heb je GAAF gedaan..ben zwaar onder de indruk

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jeeeeeeeeee fantastisch ,echt zo mooi ,wat goed van je en dat zal een klus geweest zijn zeg gr marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Waw fantastisch! En je afplakkunsten zijn heel goed zo te zien!

    Goedele

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Goed dat ik het weet !!! Ik dacht namelijk ook dat het niet kon, dat met het lopen eroverheen de verf er gauw af zou slijten enzo!!! Maar als je daar inderdaad verf voor hebt, ben ik bang dat de tegels op onze wc beneden eraan moeten geloven !!!

    Ik krijg trouwens erg veel zin om je voorbeeld te volgen!! Niet met kasten verven, maar wel bijvoorbeeld de trap naar zolder en een paar kozijnen. Als ik ons huis zo es rondkijk, kan het een en ander wel een likje gebruiken !!!! :o)!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja leuk he!!! We zullen zien in de toekomst of het ook echt waar is. De vloer moet nog wel 4 weken uitharden en dus moeten we nog een beetje voorzichtig zijn maar daarna moet het hard genoeg zijn. Je kunt de vloer ook met lak beschermen als je dat beter lijkt. Ik heb er wax op gedaan. Ik zal jullie op de hoogte houden.. Een foto van het eindresultaat volgt nog....

      Verwijderen
  16. Echt prachtig!!
    Het lijkt wel een hele nieuwe vloer!

    Liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat is echt een renovatie!
    Prachtig resultaat en dat zonder hak en breekwerk!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. wat knapt dat op zeg!!!
    had nog nooit gehoord dat je tegels verven kon.
    en ik vind dat je het heel mooi gedaan hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Zo, dat ziet er even mooi uit. Moet me ook maar eens verdiepen in die verf. Onze douche kan wel een oppepper gebruiken. Wat zul jij genieten van zo'n mooi vloertje.

    Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Een onhandig werkje in zo'n klein kamertje, maar het resultaat mag er zijn, het is heel mooi geworden. Daar ga je weer met plezier zitten. Fijne zondag,

    BeantwoordenVerwijderen
  21. WAUW! Ik vond je kast al super mooi maar nu ben ik echt even he-le-maal onder de indruk! Heb dit direct even aan vriendlief laten zien. Hij wilde namelijk de badkamer en het toilet opnieuw tegelen omdat we onze huizen gaan verkopen maar wellicht is dat dus niet nodig als het ook met deze verf kan...

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh dat ziet er mooi uit, wat een verandering. Ik vind het knap gedaan.
    Groeten, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  23. PRACHTIG!!! Daar zijn geen andere woorden voor. Net een ander kamertje... Hopelijk blijft het zo mooi... We horen het wel...

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Leuk gedaan seg! Wat een hip toilet is dat geworden, daar zou ik gerust wat kunnen vertoeven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wouw wat een verbetering zeg. Zou dat ook gewoon op wandtegels kunnen?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ja, dat denk ik wel. Ik zit er aan te denken om het randje in het toilet ook nog een likje verf te geven... En als het op de vloer kan... zou toch gek zijn als het dan niet op de wandtegels kan. Marianne gaat in de keuken een aantal tegeltjes schilderen.

    Groetjes, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hallo Dinah,
    Via google kwam ik op jouw blog. Zie dat je de tegelvloer hebt geverfd met Annie Sloan. Ik ben enthousiast gezien we een tegelvloer hebben in het toilet, gang en keuken die eruit ziet als bij jou voorheen.
    Nu ben ik erg benieuwd hoe het je nu na dik een jaar bevalt, slijt het of ziet het er nog steeds goed uit?
    Dit gezien er in de keuken en de gang natuurlijk veel gelopen wordt ;).
    Ben benieuwd naar je antwoord.
    Groet Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Maaike,

      Het slijt wel.. Jammer genoeg gaat de verf er wel af vooral waar je veel loopt of staat... Ik denk dat het beter is om de vloer te lakken. Als ik het weer zou doen dan zou dat ook mijn keus zijn. Op de plekken waar je minder loopt is het nog prima... maar ja het toilet daar kom je toch wel vaak.. ;-) Ik heb er geen spijt van want die andere kleur was toch ook niet om aan te zien...hahahaha. Ik denk er over om mijn bijkeuken vloer nog te schilderen maar dan ga ik de vloer wel lakken..

      Veel suc6 met het schilderen..

      Lieve groet, dinah

      Verwijderen
    2. Dank voor je antwoord! Ik ga het onthouden van die lak.
      Voorlopig moeten we eerst het toilet en de keuken nog even afmaken voordat we de vloer gaan verven. Maar gaat hopelijk nog wel gebeuren dit jaar :-). Ben in ieder geval enthousiast geworden door het zien van jouw project vloer! Dank je wel.
      Groet Maaike

      Verwijderen
  28. Rare vraag maar stofzuig jij ook je toilet? Ik ben bezig in de woonkamer en ik wil met soft en dark wax afwerken (vanwege het kleurresultaat van de dark wax), ik dacht dat ik het daarna kon aflakken met lacquer, maar nu gelezen dat het niet kan. Maar ja in de woonkamer spelen de (jonge) kinderen en stofzuig je natuurlijk regelmatig...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahaha, ja grappige vraag maar ik kan me wel voorstellen datje het wil weten. Ja ik stofzuig het toilet. en daarna dweil ik het. Ik zou als ik jou was de vloer heel goed aflakken. Wax is echt niet voldoende. De verf laat op den duur echt los. Vooral waar je veel loopt slijt het er af. Ik heb alleen wax gebruikt.
      Ik hoop datje hier iets aan hebt. Veel suc6

      Groet,dinah

      Verwijderen
  29. Hoi.

    Hoe ziet het er nu , bijna 4 jaar later , uit? Nog steeds mooi en slijtvast?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee. Het ziet er doorleefd uit. Met veel krassen en stukjes er uit. Ik vind dat niet zo heel erg.

      Verwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.