vrijdag 25 januari 2013

Nostalgie, even terug in de tijd.

Herken je dat: even terug willen naar vroeger. Nee zo oud ben ik niet maar als ik iets tegen kom, iets van vroeger,iets waar van je zegt, ach ja dat ken ik, ohhhh is dat al zo lang geleden. Nostalgie.
I loved my spirograph!Dan kan ik me daar soms even heerlijk in onderdompelen en lekker genieten van alles wat ik tegen kom. Google en pinterest en you tube. He!!! denk je misschien wat heeft dat nu met nostalgie te maken... ja daar vind je het allemaal van de spelletjes die je deed toen je een kind was.

Ministeck 
Tot de tv series die populair waren en waar iedereen naar keek. Kinder series als Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen meneer, Ren je rot, Pipi, Emiel, Swiebertje en Pipo de clown. en noem maar op.Stuif es in

Later een van mijn favorieten Sil de strandjutter. De nieuwe serie van Dr Deen, hé zei ik Lobke is terug op het eiland.


Zelfs de reclame uit die tijd is leuk om naar te kijken. En zo rustig ook.

 En hoe leuk is deze reclame!!!! Heb ik nog even opgezocht. Zo heerlijk ouderwets
een papa die pijp rookt, dat kan echt niet meer in deze tijd ;-) Mijn 3de klas meester rookte ook pijp en ik vond het heerlijk ruiken. Het enige wat ik nog van hem weet is dat hij zo mooi kon vertellen en dan nipte hij tussen door aan die pijp. Ik ruik het nog!!!!.

 En we snoepen van de treets en raider, daar heeft de jeugd van nu nog nooit van gehoord.
Het klinkt heel anders dan M&M's en twix.
Treets. De snoepjes kwamen in Nederland in begin jaren 60 als Treets (met pinda's) en Bonitos (zonder pindas) op de markt, maar in 1983 werden deze namen gewijzigd in respectievelijk 'M's Pinda' en 'M's Choco'. #LostBrands
En we aten ijsjes met een kauwgombal onder in of deze:
Prikkebeen
Ach ja ik zwijmel nog even door. En voor meer nostalgie kijk op mijn pinterest daar staan alle plaatjes en meer. Zo Leuk om te zien en een Ach gut ja momentje te beleven.

Fijn weekend allemaal.

24 opmerkingen:

  1. Ooh Zalig die ouwe spullen.
    Die treets dat was ik helemaal vergeten maar dat heette bij ons ook zo.
    en ook al die hollandse series die heb ik ook allemaal gezien terwijl als ze op de vlaamse tv over programma's van vroeger praatten dan ken ik die niet meer.
    Nice!, ik heb weer een nieuw onderwerp om op pinterest te gaan snuffelen :)


    Groetjes
    An

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je had ook Bonitas, dat waren de gekleurde MM,s. Ook erg lekker maar wel iets minder populair omdat je toen ook al smarties had. Milky way was ook zo lekker. Volgens mij is dat er nog wel...

      Ga maar eens zoeken op google je komt echt de leukste dingen tegen, ik ben de hele avond al bezig.

      groetjes,dinah

      Verwijderen
  2. Zo herkenbaar. Heb vandaag de dvd (de video was nog niet eens uitgevonden) van Hans Brinker of de zilveren schaats binnen gekregen. Ieder jaar met kerst hoopte ik dat hij op de tv kwam. Nooit meer. Nu was ik het zat en heb hem gekocht. Morgen lekker genieten. Met een raider of treets.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelijk heb je, lekker even terug trekken en genieten van die "goede"oude tijd.

      groetjes,dinah

      Verwijderen
  3. Goh...dat is mijn jeugd ook in plaatjes...we zijn tenslotte (bijna) even oud! Heerlijk herkenbaar allemaal! Sil de strandjutter...ooo dat vond ik zooo mooi! Ik ga je gelijk even zoeken op Pinterest hoor...erg leuk dat jeugdsentiment...ik was altijd verzot op curlywurly's en caramac en beide bestaan nog! Bedankt voor dit leuke jeugdtripje:-)) Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Curly wurly's dat ken ik zo niet,,, maar wel schuimblokken en zakjes met salmiak waar je dan je natte vinger in deed en dan bleef de salmiak er aan plakken en dan ging dat hup in je mond. Natuurlijk deelde je dat met je beste vriendin. He lekker!!!! :-)

      Verwijderen
  4. Ohhhh... dit is mijn jeugd!!! Wat een heerlijk nostalgisch logje, ik word er meteen helemaal blij van! En, vergeet Q&Q niet he ;)!! Laatst zag ik Caramac in de winkel liggen, een soort caramelreepje in een gele verpakking.. Ik herinner me nog de zoete smaak en verwonderde me er over dat dit nog steeds te koop is! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee Q en Q staat wel op mijn pinterest en nog meer leuke series en spelletjes zoals de klik klak!!!! En nog veel meer, zo herkenbaar en leuk om te zien.
      :-) daar wordt je zeker happy van.

      Verwijderen
  5. O heerlijk..., hier zeggen ze : toen twix nog raider heette, etc..
    Er zijn ook van die heerlijke nostalgische blikken reclamebordjes te koop, soms als dienblad te gebruiken. Die vind ik ook zo leuk..

    Fijn weekend,groetjes van Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Spirograph heb ik nog bewaard. Polly (shetland pony), Oebele, Catweazle, Dr.Who, Floris, Rikkie en Slingertje op tv. Leuk allemaal.
    Fijn weekend,

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel leuk om even met je mee te zwijmelen! Leuk dat je dit zo verzameld hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk dat iedereen nog met eigen aanvullingen komt. De O, ja's vliegen hier weer door de kamer.
    hahahaha. Leuk he!!! En zo is er nog veel meer te vinden...

    Fijn weekend, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik herinner me nog altijd het liedje voor de Bona boter, want wij keken ook naar 'Nederland' naar de reklame onder andere, met die funny tekenfilmhond ertussendoor, geen idee meer hoe die heette, Loekie of zo, kan dat?... dus ook al hadden en hebben we hier geen Bona boter, het liedje kende ik wel en dat tot op de dag van vandaag, gek hé ;-) En waar is de tijd van Raider en Treets, en die Spirograph, die heb ik nog altijd in exact die (toegetakelde)doos. Sweet memories....
    Lieve groet,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt hij heet loekie. Het is geen hond maar een Leeuw. En er waren nog meer dieren zoals: Welpie het kleine leeuwtje (alleen in de beginjaren), Piep de Muis, Roosje het leeuwinnetje, Guusje het kleine eendje en Filiep de blauwe olifant.
      Loekie de Leeuw zei altijd Asjemenou.
      Loekie is gestopt omdat de kosten te hoog werden, nou daar zijn heel wat boze berichten op gekomen. Ik denk dat menig Nederlander Loekie graag terug ziet op de buis.

      Speciaal voor jou : http://youtu.be/I82QSpXzURc Bona reclame!!!


      {bron Wikepesdia}

      Verwijderen
  10. Ohhh ja....ik herken het nog allemaal en die treets en zo was de naam van de huidige Twix vroeger een Raider,alleen de naam is vernaderd,maar de verpakking is nog steeds goudkleurig met rode letters...leuk!Jeugdsentiment,ha,ha

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ohh wat leuk dat je al die oude filmpjes en speelgoed op een rijtje zet. Ik zweefde ineens weg, wat herkenbaar. En ken jij dan nog Belle en Sebastiaan? Dat jongetje met een witte hond, wel een stukje groter dan Wessel.
    Altijd leuk om een hondenliefhebsterblog tegen te komen.
    Vind je het leuk om ook een kijkje bij mij te nemen?

    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja, heerlijk jeugdsentiment!!

    Fijne zondag!

    Liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hihi ondanks dat dit echt van 'voor mijn tijd' is kan ik hier ook zo enorm van genieten! Dank je wel voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik herken het allemaal, wat een leuke herinneringen.
    Wij bekeken ook veel series op de nederlandse tv en de reclame met Loekie.
    Nog een fijn weekend,
    Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De goeie ouwe tijd....leuke post!

    Fijne zondag!

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh heerlijk allemaal even herkenbaar! Ik heb ze allemaal gezien. gegeten en van genoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtig, Dinah, ik heb genoten. Heb wel het gevoel dat ik oud word, want ik merk dat ik als een "kind" zo blij ben om dit te zien.
    Heb je gezien dat je haakrol ook op de blog "Haak maar aan te zien" is? http://haakmaaraan.blogspot.nl/2013/01/haakrol-doe-je-mee.html
    Groet, Wieke

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.