zaterdag 16 juni 2012

Poppen breien, een begin


Het allereerste begin.
Ik ben begonnen,,, en had ik vorige week al een teen af (zie foto) nu ben ik bezig met het 2de been.

Het lijkt soms meer op mikado dan op breien. 5 van die saté-prikkers die in de knoei raken. Met 3 of 4 steken op iedere pen moet je veel wisselen en dan raak ik nog wel eens in de war.

Zo breide ik in eens andersom en kreeg ik een ribbelsteek. :-0
Ik moest het weer uithalen en opnieuw beginnen.
Het heel stijf breien op de centimeter valt ook flink tegen.  De saté-prikkers houden zich echter heel erg goed, ze zijn van het merk Addi.

Het breid niet echt lekker weg, maar het resultaat zal mooi worden, hou ik maar in mijn achterhoofd. Ik moet wel even vertellen dan ik niet echt een ervaren breister ben. Ik heb het breien vroeger op school geleerd en zo nu en dan brei ik wel eens iets maar meestal is het een eenvoudig patroon. Ik maak dan ook dankbaar gebruik van de tips van Wieke, zo handig dat ze net even iets meer informatie geeft dan in het boek staat over het patroon. De tip om een draadje bij het begin van het been in te brengen is een slimme tip omdat je snel de tel kwijt raakt bij z'n lang been. Bij mij een rood draadje die je nog goed op de foto  kan zien. Het boek is trouwens erg mooi gemaakt met veel foto's van verschillende poppen en diverse patronen van kleding voor de pop.

Een heel been is klaar.
Hier en daar op blogjes zie je ze al verschijnen de eerste poppen, zo leuk. Ik ben altijd benieuwd wat anderen er van maken. Wat voor kleding heeft ze aan? Wat voor kleur haar?

Zo leuk om te zien. Ik weet nog niet precies wat voor haar, ogen en kleding ik ga maken, daar is het nu nog te vroeg voor.

Wel weet ik dat het een blank persoontje wordt omdat ik al roze wol heb gekocht ;-)En ik zit er nog sterk aan te denken om een mini me (een kleine ik) te maken. Misschien kan ik dan ook een kleine Harry er bij maken met een gitaar, hahaha. of draai ik nu een beetje door.
De tijd zal het leren. Wordt vervolgd!!

Been 2 in wording.6 opmerkingen:

 1. Wat knap Dinah, het lijkt me een behoorlijk gepuzzel! Maar je bent toch al een aardig end opgeschoten. Leuk om alvast te gaan bedenken hoe ze er uit gaat zien.. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Go for it. Zelf brei ik het op metalen pennen. Gaat ook prima hoor. Breit lekkerder dan de "prikkers". Erg leuk dat je wat resultaat laat zien. Ziet er goed uit. Succes met de vorderingen,en kom je ergens niet uit? Laat het me weten,misschien dat ik je verder kan helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt mij ook een heel priegelig werk...maar het eind resultaat gaat vast heel leuk worden.
  Ben heel benieuuwd hoe het er uitziet als het klaar is, en die mini me, en harry met z'n gitaar...ik kan niet wachten ha,ha!!

  Fijn weekend verder!
  Groetjes Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er erg netjes uit Dinah, zelf vind ik het lastig met kleine pennen.
  Ik ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me inderdaad een gepriegel met die vier naalden. Ik ben al benieuwd naar het resultaat. De benen en armen zullen wel het meeste gepriegel zijn denk ik, smalle stroken, maar eens daaraan voorbij dan komt het leuke werk, de kleertjes breien en de haardos arrangeren. Ha, je doet me zin krijgen om ook een pop te gaan breien, alleen heb ik nog nooit met vier naalden gebreid dus dat zal even oefenen worden vrees ik.
  Groetjes en nog veel plezier met het breiwerkje, want dat is wel belangrijk natuurlijk, dat je er plezier blijft in hebben.
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk maar het lijkt me ook enorm moeilijk! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat,..of je er een kleine mini-me (eeeh jij) van hebt gemaakt!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.