donderdag 3 mei 2012

Krokodillensteek, haken

Ik ben weer begonnen met een haakwerkje, Ik wil er een warme kol van maken. Daar moet je misschien nu nog niet aan denken met de zomer in het vooruit zicht, maar ik heb de eerst herfstbrochures ook alweer in huis en zag dat grote sjaals en warme kollen komende herfst/winter weer helemaal hot zijn. En omdat ik mijn eerder gehaakt kol graag om heb wou ik er nog een maken.


Dus op zoek naar een mooi ontwerpje. Ik zoek graag op You Tube want daar wordt gelijk uitgelegd en zie je hoe je het moet maken en dat vind ik reuze handig. Ik begrijp de geschreven en getekende patronen niet altijd. En het grappige is dat de video's meestal in het Engels zijn en ik nu meer steken in het Engels ken dan in het Nederlands. Geen wonder dat ik de Nederlandse patronen moeilijk vind want de steken hebben een andere naam.


Mijn patroon heeft vershillende namen maar ik vind de krokodillensteek wel een hele mooie. En Hier vind je de tutorial. (You Tube filmpje)

En een paar foto's van het begin van een krokodillensjaal in wording.6 opmerkingen:

 1. Dat vind ik zo'n mooie steek! Ik heb al eens eerder een filmpje erover op gezocht, maar die was niet zo duidelijk als deze! Die moet ik dus echt even onthouden. Wat een leuk effect geeft de steek, heel mooi voor een kol!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik heb er nog nooit van gehoord... maar het ziet er prachtig uit! Slim om nu alvast iets voor de herfst te maken, daar denk ik altijd te laat aan ;) Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wauw Dinah, die is leuk, ik kon hem nog niet maar ik heb het zelfde als jij, ik snapt het eerder als ik het zie dus kijk inderdaad ook graag op You tube. Succes met je col, jij loopt er van de winter superhip bij, groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een aparte steek is dat !! Ben heel benieuwd hoe dat staat straks !!! En wat is internet toch handig met dit soort dingen, hè. Als ik het niet kan vinden in m'n boeken, kijk ik gewoon op youtube! Heerlijk !! :o)!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een hele mooie steek. Zou graag een eenvoudige uitleg willen voor een kegel van 20 cm hoogte. Alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een hele mooie steek. Zou graag een eenvoudige uitleg willen voor een kegel van 20 cm hoogte. Alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.