zondag 29 april 2012

Trein reisje 2

 Ik ben weer terug van mijn treinreis gister. Tjonge wat is er veel veranderd op het spoor. De treinen zijn een stuk moderner en het koffie karretje is vervangen door een dame met een futuristische uitziend rugzak met van alles te drinken. Ik kreeg gewoon een stempel knipje op mijn geprint kaartje (a4tje) en de borden die aangeven waar de trein naar toe gaat zijn ook vernieuwd. Die informatie is lekker ouderwets daar klopte nog geen hout van. Ik denk dat ik vaker de trein ga nemen, zeker als de benzine prijzen zo hoog blijven.

Hier nog een kleine aanvulling op mijn belevenissen in de trein.  
In de trein hebben ze stilte coupes, niet dat iemand zich daar iets van aantrekt er wordt veelvuldig gekletst en gebeld. Zo zat er een dame luidruchtig te bellen met familie over het te geven cadeau aan de ouders voor ?? dat was mij niet duidelijk, het moest een tv worden een platte en zij zou er zeker €250 bijdoen om een hele mooie te kopen.  Zaten er twee dames van midden 60, nee het zijn niet altijd de jongeren, te kletsen over alledaagse beslommeringen. 
Nog een jongeman die de telefoon zo hard had staan dat ik ook degene die hij belde kon verstaan, die jongenman zat wel 5 stoelen verderop. Eigenlijk moest ik er wel om lachen, of moet ik er van huilen, want wat lappen we toch de regels aan onze laars.

Over dat bellen nog iets. Ik zag om mij heen dat iedereen z’n mobiel heeft met internet, i-pad, i-pod, smartphones, galaxy’s ,ed, trouwens in de trein kun je vrij gebruik maken van internet, dat wist ik ook nog niet. Mensen zitten dan ook de hele reis met hun mobiel te spelen, te bellen, te sms, whats app-en, internetten,muziek luisteren,enz. Wat moeten we zonder mobiletelefoon!!

Ook ik heb een mobiel en wel eentje waar je mee kan bellen, ja gewoon mee kan bellen. Zo ouderwets!!! Ik schaamde mij gewoon voor het type koelkast dat ik mobile telefoon noem. Dat kan echt niet meer!!! Gelukkig reis ik niet  vaak met de trein want je zou echt denken dat je iets mist.
Omdat ik toch zo nu en dan even wou kijken hoe laat als het was en ik geen horloge draag keek ik op mijn mobiel. Zegt het meisje naarst mij, Ohhhh jij hebt dezelfde mobiel als ik. En ze haalt haar knalroze mobiel tevoorschijn en zwaait daarmee naar mij door het gangpad. Ik wist niet of ik me nu moest schamen of blij moest zijn omdat ik niet de enige ben met een koelkastmobiel.
We hadden een band, en ik vertelde haar dat ik niet zulke leuke ringtonen had, nou,,, zij stuurt me wel even wat, he??? Ja via Bleutooht , ik wist niet dat ik dat op mijn mobiel had. Ik gaf haar mijn mobiel en zo zat zij met twee dezelfde mobile telefoons te stoeien om een  ringtone over te zetten.
Een jongeman die voor mij zat moest er om lachen en vroeg of hij er een  foto van mocht maken omdat ze in Letland wel heel erg zouden op kijken als hij twee van die mooie roze mobiele toestellen aan zijn oor zou hebben. Natuurlijk mocht dat en ik maakte de foto. Ach het valt dus wel mee met mijn knal roze mobiele telefoon  en mijn koelkast doet wat hij moet doen, Bellen!!!.  “schat ik ben weer in Enschede kom je mij ophalen”
       Allemaal een fijne zondag en morgen een hele gezellige koninginnedag.


3 opmerkingen:

 1. Zo spannend tripje, ik reis ook nooit met de trein maar manlief elke dag en die heeft er zijn buik vol van;-) jij ook fijne zon-en koninginnedag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat een heerlijk verhaal over je treinreis en die koelkasten!! Nou, ik heb er ook eentje hoor! Zelfs zonder blue tooth en fototoestel erop, nog erger dus..:)! En zo zie je maar weer, treinen kan ook gewoon heel leuk en gezellig zijn, als het je lukt om je niet te veel te ergeren aan mensen die denken dat ze alleen op de wereld leven...!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk verhaal Dinah.. Ach, je kunt het toch niet bijhouden met die nieuwe telefoons. Ik vraag altijd als iemand weer een nieuw speeltje heeft "kan hij ook bellen?" Dan staan ze me heel schaapachtig aan te kijken.
  Toch vind ik het redelijk irritant al die telefoongesprekken in de trein en zeker in een stilte coupé. Je zit onbewust opgescheept met de verhalen van een ander..
  Maar goed, het is een leuke ervaring. Ik doe het ook heel weinig...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.