donderdag 5 januari 2012

Haken : sjaal en baret

Hallo allemaal,

Het was even erg druk bij ons, we hebben nog vakantie maar dan moet er ook altijd van alles waar normaal geen tijd voor is.

Gister zijn we op zoek gegaan naar een andere tv-kast en die hebben we gevonden in Zutphen. Vandaag moesten alle apparaten overgezet worden naar de nieuwe kast,gaten geboord en verstrikt geraakt in alle snoeren. Het resultaat is prachtig.

Morgen is het 3 koningen en dus tijd om de kerstboom op te ruimen en de rest van de kerstversiering.

Goed, de afgelopen tijd heb ik op creatief gebied niet stil gezeten en ik heb me dan ook gestort op het haken. Een sjaal en een baret heb ik gemaakt. Ik zou de baret van mijn vorige blog maken maar die klopt niet helemaal en heb ik inmiddels aangepast.

Flink zoeken met Google kom je een aantal patroontjes tegen, maar die kan ik niet goed volgen, te moeilijk!!

Ik dacht.... ik probeer het zelf.... en heb een aantal lossen gehaakt en toen de rij lossen om mijn hoofd paste ben ik begonnen met stokjes haken. Ik heb 90 lossen gehaakt.(ik heb een flink hoofd ;-)
Vervolgens twee toeren het zelfde aantal en vervolgens steeds wat meerderen. Na 6 toeren vond ik de band(boord) groot genoeg en ben ik overgegaan op

de super gemakkelijke steek van Ingthings = 5 lossen en die vast haken om de 5 steken = eerste toer. Vanaf de 2de toer haak je 5 lossen en die zet je vast door de lus van de vorige toer. Je krijgt dan een soort visnetpatroon.

Zo haak je de sjaal ook.  (ongeveer 60 steken en dan tot een lengte van 2 meter)

Ik heb voor de baret een kleinere variant gebruikt van 3 lossen anders werd het te grof.  3 toeren in deze visnetsteek en dan weer over op stokjes.

Op het gevoel ben ik gaan minderen bij elke toer, door stokjes samen te haken, tot ik nog maar een paar steken over had en die heb ik later met een naald samen genaaid.
Omdat ik de baret nog een beetje saai vond ben ik naar you tube gegaan en heb daar een filmpje gevonden hoe je een bloem haakt. Ik heb er 2 gehaakt en op de baret genaaid.

Zo ben ik helemaal klaar voor de koude dagen die waarschijnlijk dit jaar nog zullen komen.

Ik ga binnenkort een blogje maken met de uitleg van het haken van een bloem. Met foto's voor de duidelijkheid.

Ik ga het schilderij nog afmaken en er staat weer een bloemschikafspraak. Genoeg te doen. Tot gauw.

Lieve groet, Dinah

2 opmerkingen:

  1. de sjaal is leuk maar de baret vind ik helemaal geweldig! Schouderklopje verdiend hoor!
    fijne vakantie verder nog,
    Groetjes Janine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga er bijna van blozen, dank je voor het compliment. :-))

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Dank je wel.
Lieve groet, dinah.